1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Milieu en duurzaamheid
  4. Cool Earth

Sinds de start van het partnerschap met Cool Earth hebben onze klanten ons geholpen om: 

Two green trees icon

meer dan 32 miljoen bomen te behouden

Green industrial factory icon

50 miljoen ton koolstof op te slaan

Green icon of three users

7 gemeenschappen te ondersteunen

Cool Earth school girls holding hands around a tree in the rainforest

 

Op welke manier hebben Brother klanten bijgedragen? 

Wanneer u lege Brother toner- of inktcartridges via ons gratis recyclingprogramma inlevert, helpt u mee het regenwoud te beschermen.  Brother heeft een partnerschap met de non-profit organisatie Cool Earth, die samenwerkt met inheemse gemeenschappen en deze ondersteunt om de ontbossing van het regenwoud een halt toe te roepen. Sinds de start van onze samenwerking in 2009, hebben we gemeenschappen geholpen om zich te ontwikkelen in enkele van de meest biodiverse en waardevolle leefomgevingen van onze planeet. Zo hebben we ecosystemen kunnen beschermen die meer dan 37 miljoen ton koolstof bevatten. 

Dit werk is van vitaal belang voor de toekomst van onze planeet, en we zijn enorm trots dat Brother klanten elke dag een bijdrage leveren aan deze wereldwijde inspanning. 

Cool Earth initiatieven

Open green forest landscape with trees

Waarom we het regenwoud moeten beschermen

Er zijn diverse redenen waarom het cruciaal is om onze regenwouden te behouden. Niet alleen leveren ze grondstoffen voor ongeveer een kwart van alle medicijnen, maar ze vormen tevens de meest biodiverse ecosystemen op aarde, met meer dan 30 miljoen soorten planten en dieren.
We hebben 15 feiten over het regenwoud op een rijtje gezet.

Kom alles te weten over het regenwoud

Wilt u een Brother product recyclen? Wij helpen u graag

Cool Earth director Matthew Owen smiling in an outdoor setting

Brother Internationaal Europa steunt al meer dan tien jaar Cool Earth en we zijn er beide van overtuigd dat mensen de oplossing kunnen bieden voor de klimaatcrisis. Dit is, afgezien van al het geld, wat verandering bewerkstelligt en inspireert. De steun van Brother maakt het mogelijk om een nieuwe toekomst niet alleen te bedenken, maar ook tot leven te brengen. Er is nog nooit een beter moment geweest om het behoud en het leven op aarde radicaal te veranderen. Wij zijn er trots op dat we dat kunnen doen door samen met Brother in 70.000 hectare regenwoud te beschermen. Samen bestrijden we de klimaatcrisis en dat is alleen mogelijk dankzij mensen die hierin geloven.

Matthew Owen, directeur van Cool Earth 

Isao Noji Managing Director of Brother International Europe sat on a chair smiling

Bij Brother zijn wij trots op ons langdurige partnerschap met Cool Earth. Onze werknemers en klanten blijven het regenwoud en gemeenschappen in Peru en Papoea-Nieuw-Guinea ondersteunen en beschermen door middel van talloze initiatieven, waaronder terugkerende fondsenwerving en ons tonerrecyclingprogramma.

Hisashi Ota, Managing Director, Brother Internationaal Europa

Young girl supported by Cool Earth smiling

Cool Earth

We werken al sinds 2009 samen met Cool Earth en gedurende die tijd hebben we miljoenen bomen kunnen behouden in een aantal van de meest bedreigde habitats ter wereld. Maar is nog veel meer dat wij en onze klanten kunnen doen om bij te dragen. 

Steun Cool Earth
Forest landscape with huts and a lake surrounding

Milieu blogs

Als u advies wilt hebben over hoe u duurzamer kunt leven of op de hoogte wilt blijven van onze milieu activiteiten, ga dan naar onze pagina met blogs over het milieu. 

Lees onze milieu blogs