1. Home Brother
  2. Label- en bonnenprinters
  3. Labelprinters voor netwerkinstallatie en kabelbeheer

De 6 voornaamste redenen om te labelen

Identificatie
Het duidelijk kunnen herkennen van individuele kabels en netwerkapparatuur is de sleutel tot probleemloze installatie en werking van datacenters. Gebruik Brother P-touch- labelprinters om op locatie duidelijke, duurzame labels te maken.

Foutopsporing
Het labelen van beide uiteinden van koper- en glasvezelkabels helpt enorm bij het diagnosticeren en oplossen van verrbindingsproblemen zodra ze worden gerapporteerd. En identificatie labels die zijn gekoppeld aan netwerkapparatuur, zorgen ervoor dat fouten correct worden vastgelegd voor een snelle reparatie / vervanging.

Gemak van onderhoud
Onderhoud en testen worden gemakkelijker gemaakt dankzij duidelijk gelabelde netwerkkabels en apparatuur.

Rendement
Duidelijk gelabelde kabels en netwerkapparatuur zorgen voor een snelle lokalisering en efficiënte bediening van alle apparaten.

Certificering en naleving
Zorg ervoor dat de juiste kabels of netwerkpoorten worden getest bij gebruik van netwerkcertificeringstools zoals de compliantietesters van Fluke Networks Versiv. Duidelijk gelabelde kabels laten zien dat de tests correct zijn uitgevoerd, waardoor u sneller en efficiënter nieuwe installaties en tests kunt uitvoeren.

Eenvoudige installatie
Vermijd dure en tijdverspillende fouten tijdens de installatie van netwerksystemen. Snel en nauwkeurig de juiste kabel of apparaat herkennen via identificatie labels versnelt het installatieproces, bespaart tijd en verlaagt de kosten.

Labelprinters voor netwerkinstallateurs

Label sneller en slimmer. Mobiele apps om de identificatie van kabels en apparatuur te stroomlijnen

iLinkLabel-app

Brother iLink&Label app

Maak verbinding met Linkware Live projecten van Fluke Networks, selecteer en download de vereiste kabel ID's en print ze met de PT-E550WVP labelprinter. Met de Brother iLink&Label app bespaart u tijd, voorkomt u fouten en zorgt u ervoor dat kabels altijd correct worden gelabeld.

Meer info

Cable-label-tool-app

Brother cable label app

Maak labels voor frontplaten, kabels en netwerkapparatuur direct vanaf uw smartphone en print ze draadloos op de PT-E550WVP of PT-P750W labelprinters. Deze gratis app beschikt over sjablonen voor de meest gebruikte labeltypen in de branche, zodat het proces om een label te maken snel en efficiënt verloopt.

 

Meer info

Duurzame labels voor P-touch labelprinters

Brother P-touch labels - Tested to the Extreme

Brother ontwikkelde in 1988 de technologie voor het maken van duurzaam gelamineerde labels -  sindsdien zijn er vele tevreden gebruikers die de slijtvaste, oersterke labels gebruiken voor al hun labelprojecten. Omdat de tekst wordt beschermd door een speciale, heldere beschermlaag bent u er zeker van dat uw labels lang mee gaan, bestand zijn tegen extreme invloeden, waar u ze ook aanbrengt.
Lees hieronder meer en download de folder met technische informatie en meer details over de Brother TZe labels, zoals de resultaten van de uitgebreide en extreme tests waaraan ze werden ontworpen. Onze tapecassettes zijn ontworpen om speciale lijmen en materialen te gebruiken voor specifieke toepassingen zoals kabelwikkelen en bevestigen op ruwe oppervlakken.
 
Lees meer over de duurzaamheid van onze gelamineerde labels hieronder of bekijk het assortiment labels dat is ontwikkeld voor specifieke labeltaken.

 

Download de tape folder (PDF, 3.5MB)     Bekijk de speciale tapes

 

In tegenstelling tot standaard labels zorgt de technologie die we gebruiken voor onze gelamineerde labels ervoor dat een laminaat laag van uiterst doorzichtig polyethyleen de tekst beschermt. Het resultaat is een vrijwel onverwoestbaar label dat bestand is tegen zelfs de meest extreme en ruwe omstandigheden.

Wij kunnen verzekeren dat onze labels duurzaam zijn, omdat ze tot het uiterste getest zijn onder extreme omstandigheden. De resultaten tonen aan dat gelamineerde P-touch labels van Brother de niet-gelamineerde labels van de concurrentie het nakijken geven, doordat ze leesbaar blijven en niet loslaten, zodat u zeker bent van een professioneel kwaliteitslabel dat is ontworpen om lang mee te gaan.

De slijtage testprocedure

Dankzij de geavanceerde technologie van Brother bent u verzekert dat de gelamineerde P-touch TZe labels bestand zijn tegen de zwaarste slijtage.

Een 1 kg zwaar schuurtoestel passeerde meerdere malen zowel de gelamineerde P-touch labels van Brother als de niet-gelamineerde labels van concurrenten. Na 50 heen en weer passages waren de tekens onder het laminaat van het Brother P-touch-label nog steeds volledig intact en het laminaat was slechts licht bekrast. De printkwaliteit van het niet-gelamineerde label van de concurrentie was wel aangetast.

De temperatuur testprocedure

Of u uw labels nu wilt gebruiken in barre vrieskou of in een erg hete omgeving, onze TZe labels zijn ontworpen om zeer lange mee te gaan. De resultaten van de testprocedure tonen aan dat gelamineerde P-touch labels van Brother bestand zijn tegen temperaturen van -80 °C tot +150 °C.

Onze gelamineerde labels werden bij kamertemperatuur aangebracht op roestvrijstalen platen en vervolgens gedurende een bepaalde tijd verhit en gekoeld. Na 72 uren bij -80 °C was er geen merkbare wijziging qua tapelijm of -kleur. Na 2 uur bij +150 °C bleef de tekst op het label volledig intact, ondanks lichte verkleuring van de tape.
Procedure van de vervagingstest

Waar u gelamineerde P-touch labels ook voor gebruikt, ze zijn ontworpen om net zo helder en leesbaar te blijven als de dag dat ze zijn aangebracht.
Verschillende gelamineerde Brother P-touch labels in verschillende kleuren werden aangebracht op roestvrijstalen platen en werden gedurende 12 maanden blootgesteld aan een gesimuleerde uv-straling zoals buiten, waarna wijzigingen van de basiskleur van de tape werden geobserveerd (test conform aan JIS K7350-2/ISO 4892-2). De geprinte tekst op alle tapes bleef ongewijzigd en was perfect leesbaar. De rode, gele en fluorescerende tapes vertoonden echter wel wat tekenen van vervagen van de achtergrondkleur van de tape. Andere Brother labelkleuren vertoonden totaal geen verandering.
Testprocedure op bestendigheid tegen chemische slijtvastheid

Chemische tests werden uitgevoerd op gelamineerde labels van Brother en niet-gelamineerde labels van concurrenten.

De tests werden uitgevoerd in twee fasen:
Fase 1 - test met onderdompeling in chemicaliën
Fase 2 - test met schuurblootstelling aan chemische inwerking

De tapes werden eerst aangebracht op glazen plaatjes en gedurende 2 uur ondergedompeld in verschillende chemicaliën. Er deed zich geen verandering voor qua printkwaliteit en de labels bleven bevestigd op de plaatjes.

Hoewel sommige labels die werden ondergedompeld in bepaalde chemicaliën een licht loskomen van de laminaatlaag vertoonden, had erover wrijven met dezelfde chemische substantie geen enkel effect. Dus zelfs al zou u chemicaliën over uw gelamineerde Brother P-touch labels morsen, moet snel afvegen voldoende zijn om eventuele schade te voorkomen.

Vervolgens werd de gelamineerde Brother P-touch labels aangebracht op verschillende glazen platen. Een gewicht van 500 g, voorzien van een in een chemische substantie gedrenkte doek, passeerde 20 keer over elk label. De printkwaliteit van de gelamineerde Brother P-touch labels bleef onaangetast, in tegenstelling tot de niet-gelamineerde labels van de concurrentie.
Testprocedure op bestendigheid tegen water

Gelamineerde Brother labels zijn uiterst bestendig tegen contact met en onderdompeling in water, en dit gedurende langere tijd.

De tests werden uitgevoerd in twee fasen:
Fase 1 - test met onderdompeling in water
Fase 2 - waterschuurtest

De labels werden eerst aangebracht op glazen plaatjes en gedurende 2 uur ondergedompeld in water. Er deed zich geen verandering voor qua printkwaliteit en de labels bleven bevestigd op de plaatjes.

Voor de tweede test werd de gelamineerde Brother P-touch labels aangebracht op verschillende glazen platen. Een gewicht van 500 g, voorzien van een in een water gedrenkte doek, passeerde 20 keer elk label. De printkwaliteit van de gelamineerde Brother P-touch-labels bleef onaangetast.