Toegevoegd aan mandje
 1. Home
 2. Bedrijfsoplossingen
 3. Print assessment

Print assessment. Diepgaand inzicht leidt tot structurele verbeteringen binnen uw organisatie.

Uit onderzoek is gebleken dat bijna 80% van het Nederlandse MKB niet of beperkt op de hoogte is van het printgedrag en bijbehorende printkosten binnen de eigen organisatie. Aan de andere kant heeft digitalisering van documentstromen en werkprocessen een hoge prioriteit binnen deze organisaties.

Van uitdaging tot oplossing

Brother combineert deze twee uitdagingen door haar klanten te voorzien in inzicht in de huidige afdrukomgeving en de werkprocessen binnen de organisatie. De gedetailleerde en visuele informatie helpt u enerzijds om de kosten in kaart te brengen en deze waar mogelijk te verlagen. Anderzijds stelt onze waardevolle en actiegerichte informatie u in staat om het digitaliseringen van documenten verder handen en voeten te geven.

Belangrijkste doelstellingen binnen het MKB

Vanuit de belangrijkste 3 zakelijke prioriteiten binnen het MKB geeft Brother u inzicht en biedt u oplossingen. 

 1. Het verbeteren van de zakelijke efficiency,
 2. Het verbeteren van de productiviteit van de werknemers
 3. Het verlagen van de kosten en verhogen van de omzet

Printers efficiënter inzetten en tevens besparen op printkosten

Wij kunnen op een snelle, simpele wijze uw huidige printergebruik in beeld brengen en data analyseren. Hierdoor kunnen wij samen met u een printoplossing samenstellen die beter aansluit op uw behoeften en tevens uw printkosten drastisch verlagen.
De voordelen voor u:

 • Snel en nauwkeurig overzicht en analyse van uw huidige printsituatie
 • Inzicht in de huidige printkosten en de totale eigendomskosten van uw printerpark (TCO)
 • Vakkundig advies verkregen op basis van informatie uit uw eigen bedrijfsomgeving
 • Actie georiënteerde aanbevelingen die direct impact kunnen hebben op uw rendement
 • Directe besparing op uw totale printkosten  
 • Mogelijkheden om gebruik te maken van een Brother Managed Print Service, om de printkosten drastisch te verlagen en u werk uit handen te nemen

Bekijk hier een voorbeeld van een geavanceerde rapportage zoals wij die gebruiken om uw afdrukomgeving in kaart te brengen.

Bekijk rapportage

 

Hoe gaan wij te werk?

Wij gebruiken een geavanceerde rapportage waarmee een uitgebreide analyse gemaakt kan worden van uw printerpark. Daarnaast brengen wij uw bedrijfsbehoeften in kaart. Deze twee elementen samen vormen de basis voor het samenstellen van een effectievere oplossing om uw printers te integreren binnen uw bedrijf, kosten te besparen en informatiestromen te verwerken.

Inventariseren van uw printerpark

We kunnen uw gehele printer, copier en MFP vloot in kaart brengen. Het is de bedoeling om precies te kunnen vaststellen waar elk apparaat zich bevindt, zodat we samen met u kunnen bepalen welke nieuwe en bestaande apparaten op welke plek nodig zijn. Door het juiste apparaat op de juiste plaats te gebruiken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten.

Gebruik van uw printers

Onze rapportage verzamelt automatisch gebruiksgegevens van elk apparaat binnen het netwerk. De data omvat bijvoorbeeld gegevens over het afdrukken van kleur t.o.v. zwart-wit, aantal afdrukken en andere gebruikspatronen. Deze data wordt vervolgens nauwkeurig geanalyseerd om zodoende tot een deskundig advies te kunnen komen.

Printkosten en totale eigendomskosten (TCO)

Met onze rapportage worden de totale kosten van uw printerpark inzichtelijk. Hierbij worden zowel de directe als de indirecte kosten gemeten aan de hand van printergebruik, printkosten, onderhoud, service en levering.

Advies op maat

Aan de hand van de rapportage en analyse kunnen wij u een maatoplossing aanbieden die precies aansluit bij uw bedrijfsbehoeften en waarmee u de effectiviteit van uw printerpark binnen uw organisatie kunt verhogen en de printkosten kunt verlagen.  
Daarnaast kunnen wij u tevens advies geven over workflow optimalisatie, beveiliging en is het mogelijk om gebruik te maken van onze laagdrempelige Managed Print Service.

Workflow optimalisatie
Het stroomlijnen van uw workflow kan een zeer positief effect hebben op de productiviteit van uw werknemers. Door inefficiƫnties en knelpunten in kaart te brengen, kunnen wij u diverse slimme oplossingen bieden. Waaronder document management en archiveeroplossingen in de vorm van geavanceerde scanopties via het netwerk of in de cloud.

Beveiliging
Het beschermen van gegevens binnen bedrijven heeft de hoogste prioriteit. Brother biedt een scala aan beveiligingsopties zoals SecurePrint, SSL en afdrukken via een gepersonaliseerde NFC kaart, waarmee u gevoelige data kunt beveiligen.
MPS

Managed Print Service

Met Purchase&Click van Brother Managed Print Service wordt alles omtrent de printer voor u geregeld en bent u tevens verzekerd van zeer lage printkosten.

Omdat u de printers koopt zit u niet vast aan hoge maandelijkse lease kosten, maar u betaalt alleen voor wat u daadwerkelijk print. Verbruiksartikelen worden automatisch besteld en geleverd wanneer u deze nodig heeft en ook service en onderhoud is geregeld. U profiteert daarnaast van zeer lage afdrukkosten en heeft direct inzicht in uw printuitgaven.

Ontdek de voordelen van Purchase & Click

 • Alleen betalen voor de afdrukken die u maakt
 • Inzicht in uw printgedrag en de kosten
 • Next Business Day service inbegrepen
 • Automatische levering van verbruiksartikelen

Meer info

Uw informatie zal worden verwerkt in overeenstemming met ons Privacybeleid. Houd er rekening mee dat u op elk gewenst moment uw toestemming kunt intrekken om marketing e-mails van ons te ontvangen, door in onze marketing e-mails op 'afmelden' te klikken of door de instellingen in uw Brother Online-account aan te passen.