1. Home
  2. Brother Recycling
recycling-topbanner-leefomgeving-beschermen

Brother recycling


Bedankt voor uw bijdrage
Bij Brother nemen wij onze verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Wij doen dit samen met onze klanten en proberen hen aan te sporen om gebruikte inkt- en tonerscartridges en machines die vervangen worden naar ons op te sturen voor recycling.
Met uw hulp kunnen we onze impact op onze leefomgeving verder verminderen.

Hoe werkt ons recycling programma


Als u zich aanmeldt voor het Brother verbruiksartikelen recycleprogramma dan kunt u gebruikte items kosteloos naar ons terugsturen. Verpak uw items in een doos met een adreslabel en geef deze vervolgens af bij uw plaatselijke postkantoor. Deze komt terecht bij onze supermoderne recycling faciliteit in Noord-Wales of Slowakije.
Ons zeer geavanceerde recycling procedé zorgt ervoor dat er absoluut niets verloren gaat of wordt afgevoerd naar de stortplaats. Materialen worden onder meer verwerkt en hergebruikt in diverse producten, zoals autobanden en dakpannen. Met onze recycling activiteiten en onze toewijding aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, wil Brother meehelpen aan het opbouwen van een duurzame samenleving.

Klik hieronder voor toegang tot onze COSHH en safety data sheets:


Safety-Data-Sheets
Bekijk de video: Recyclen van brother cartridges

Veel gestelde vragen

U kunt voor het gratis verzenden van uw gebruikte drum dezelfde labels gebruiken als voor tonercartridges. Deze kunt u downloaden van onze website. Plak het label op de verpakking (gebruik de verpakking waarin de nieuwe drum is geleverd) en lever het in bij het postkantoor.
Onze website biedt slechts één envelop per aanvraag omdat we niet willen dat er overtollig plastic in omloop komt. We zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuwe recycling envelop waarin plaats is voor 5 inktcartridges, speciaal voor degenen die meerdere cartridges willen opsturen voor recycling. In de tussentijd kunt u via een e-mail bij ons meerdere enveloppen aanvragen.
Wij hebben sinds 2009 een samenwerking met Cool Earth en ondersteunen via hun projecten in het Amazone regenwoud. Zodoende leveren wij in ruil voor het recyclen van uw inkt- en tonercartridges, een bijdrage aan de bescherming van het Peruaanse regenwoud. Cool Earth biedt bescherming aan de Ashaninka gemeenschap om illegale houtkappers op afstand te houden, waardoor ze op een verantwoorde wijze oogsten kunnen produceren als noten, koffie en cacao. Bezoek ons profiel op coolearth.org voor meer informatie over onze activiteiten.
U zult merken dat de folder die is bijgesloten in de verpakking van de tonercartridge een douaneaangifte bevat. Dit is alleen relevant voor Zwitserland en Noorwegen. Dus de label met de aangifte heeft u niet nodig als u tonercartridges uit andere landen wilt opsturen voor recycling.
Mocht u nog andere vragen hebben, neem dan contact met ons op: info@brother.nl
Voor het recyclen van uw hardware neemt u contact op met info@brother.nl
Royal Mail en Spring Global Mail / PostNL hebben een overeenkomst om tonercartridges te verzenden met IBRS (International Business Reply Service). Zij moeten uw lege tonercartridge  accepteren, ook al heeft deze een buitenlands adres.
P-touch tapecassettes zijn recyclebaar en TZe Tapes zijn voor 80% recyclebaar. We beschikken niet over een regeling om dit soort afval terug te nemen, omdat ze gerecycled kunnen worden via de gebruikelijke plastic inzameling.
Klanten uit heel Europa sturen hun lege cartridges op naar Brother voor recycling. We hebben twee recyclingfaciliteiten in Europa; één in Noord-Wales en één in Slowakije. We maken gebruik van een gecentraliseerd systeem, gevestigd in Nederland en een pan-Europese postnetwerk. Dit betekent dat alle tonercartridges via één speciale zending en op één centrale plaats binnenkomen, waardoor er minder vervoer nodig is en de emissiewaarden sterk worden verminderd.