1. Home Brother
  2. Label- en bonnenprinters
  3. Draagbare labelprinters voor kabels en elektrische panelen

De zes voornaamste redenen om te labelen:

Identificatie
Laat uw werk duidelijk en netjes gelabeld achter. Gebruik een Brother P-touch labelprinter om labels te maken voor: kabels en bekabeling, draden, zekeringkasten, frontpanelen, verdeelkasten en aansluitkasten bij klanten.
Tevens ideaal geschikt voor: waarschuwingslabels en signalatie van gevaren, verticale busbarkanalen, kabelgoten en elektriciteitsbuizen.
U kunt ook labels creëren met uw contactgegevens (inclusief uw bedrijfslogo op de PT-E550WVP), voor storingsmeldingen en verzekerd te blijven van contact.

Connectiviteit
Vereenvoudig de plaatsing van kabels door aan elk uiteinde ervan een duurzaam Brother label aan te brengen. Dit verzekert u dat de juiste aansluitingen worden gemaakt en reduceert de tijd nodig voor het opsporen van fouten bij problemen.
Door gebruik te maken van originele Brother tape in uw P-touch labelprinter bent u er zeker van dat de labels die u maakt goed leesbaar zijn en jarenlang blijven zitten.

Conformiteit
Samen met de Cable Label Tool app voor Apple- en Android-apparaten, stelt de Brother P-touch PT-E550WVP u in staat om labels te maken die tegemoet komen aan de meeste identificatievereisten van de elektriciteitsvoorschriften.
Bovendien voldoet onze sterk klevende tapes aan de Underwriters Laboratories UL-969-standaard, en de krimpkoustape aan de UL-224-standaard.

Onderhoud
Alle navolgende bezoeken voor onderhoud of het uitvoeren van testen worden makkelijker dankzij de duidelijk gelabelde frontplaten, panelen, kabels en draden, elektriciteitsbuizen en apparatuur.

Gevaren
Ervoor zorgen dat gevaren goed geïdentificeerd worden en een adequate signalisatie is aangebracht, is van kritiek belang. De P-touch PT-E550WVP met 24mm brede tape produceert goed leesbare tekst en het gebruik van geel of rood gekleurde tape zorgt ervoor dat labels goed zichtbaar zijn.

Informatie voor de openbare veiligheid
Print waar en wanneer nodig opvallende waarschuwingslabels. Fluorescerend gele en oranje Brother labels kunnen worden gebruikt als waarschuwing voor mogelijke gevaren en kunnen onmiddellijk worden afgedrukt en aangebracht op de betrokken plek.

Aanbod van Brother P-touch labelprinters

P-touch E300VP

Draagbare labelprinter uit het middensegment, ontworpen voor de meest gangbare labelingtoepassingen.

Print labels tot 18 mm breed


P-touch E110VP

Instapmodel labelprinter waarmee u eenvoudig basislabels maakt voor kabels en frontplaten. Ideaal voor algemene labelingtaken.

Print labels tot 12 mm breed


Video van de draagbare Brother P-touch labelprinters voor electriciens en installateurs

In deze video maakt u kennis met de functies en voordelen van de verschillende modellen.
Voor meer gedetailleerde informatie over hoe u labels maakt met de PT-E550WVP hebben we een reeks gebruiksvideo's gemaakt, die elke functie stap voor stap laten zien.

 

Gebruiksvideo's

Labels die voldoen aan hoge eisen

Brother P-touch Tested to the Extreme infographic

Brother ontwikkelde in 1988 de technologie voor het maken van duurzaam gelamineerde labels -  sindsdien zijn er vele tevreden gebruikers die de slijtvaste, oersterke labels gebruiken voor al hun labelbehoeften. Omdat de tekst wordt beschermd door een speciale, heldere beschermlaag bent u er zeker van dat uw labels lang mee gaan, bestand zijn tegen extreme invloeden, waar u ze ook aanbrengt.
Lees hieronder meer en download de folder met technische informatie en meer details over de Brother TZe labels, zoals de resultaten van de uitgebreide en extreme tests waaraan ze werden ontworpen.

Download (PDF, 3.5MB)

In tegenstelling tot standaard labels zorgt de technologie die we gebruiken voor onze gelamineerde labels ervoor dat een laminaat laag van uiterst doorzichtig polyethyleen de tekst beschermt. Het resultaat is een vrijwel onverwoestbaar label dat bestand is tegen zelfs de meest extreme en ruwe omstandigheden.

Wij kunnen verzekeren dat onze labels duurzaam zijn, omdat ze tot het uiterste getest zijn onder extreme omstandigheden. De resultaten tonen aan dat gelamineerde P-touch labels van Brother de niet-gelamineerde labels van de concurrentie het nakijken geven, doordat ze leesbaar blijven en niet loslaten, zodat u zeker bent van een professioneel kwaliteitslabel dat is ontworpen om lang mee te gaan.

De slijtage testprocedure

Dankzij de geavanceerde technologie van Brother bent u verzekert dat de gelamineerde P-touch TZe labels bestand zijn tegen de zwaarste slijtage.
Een 1 kg zwaar schuurtoestel passeerde meerdere malen zowel de gelamineerde P-touch labels van Brother als de niet-gelamineerde labels van concurrenten. Na 50 heen en weer passages waren de tekens onder het laminaat van het Brother P-touch-label nog steeds volledig intact en het laminaat was slechts licht bekrast. De printkwaliteit van het niet-gelamineerde label van de concurrentie was wel aangetast.

De temperatuur testprocedure

Of u uw labels nu wilt gebruiken in barre vrieskou of in een erg hete omgeving, onze TZe labels zijn ontworpen om zeer lange mee te gaan. De resultaten van de testprocedure tonen aan dat gelamineerde P-touch labels van Brother bestand zijn tegen temperaturen van -80 °C tot +150 °C.

Onze gelamineerde labels werden bij kamertemperatuur aangebracht op roestvrijstalen platen en vervolgens gedurende een bepaalde tijd verhit en gekoeld. Na 72 uren bij -80 °C was er geen merkbare wijziging qua tapelijm of -kleur. Na 2 uur bij +150 °C bleef de tekst op het label volledig intact, ondanks lichte verkleuring van de tape.

Procedure van de vervagingstest

Waar u gelamineerde P-touch labels ook voor gebruikt, ze zijn ontworpen om net zo helder en leesbaar te blijven als de dag dat ze zijn aangebracht.
Verschillende gelamineerde Brother P-touch labels in verschillende kleuren werden aangebracht op roestvrijstalen platen en werden gedurende 12 maanden blootgesteld aan een gesimuleerde uv-straling zoals buiten, waarna wijzigingen van de basiskleur van de tape werden geobserveerd (test conform aan JIS K7350-2/ISO 4892-2). De geprinte tekst op alle tapes bleef ongewijzigd en was perfect leesbaar. De rode, gele en fluorescerende tapes vertoonden echter wel wat tekenen van vervagen van de achtergrondkleur van de tape. Andere Brother labelkleuren vertoonden totaal geen verandering.


Testprocedure op bestendigheid tegen chemische slijtvastheid

Chemische tests werden uitgevoerd op gelamineerde labels van Brother en niet-gelamineerde labels van concurrenten.

De tests werden uitgevoerd in twee fasen:
Fase 1 - test met onderdompeling in chemicaliën
Fase 2 - test met schuurblootstelling aan chemische inwerking

De tapes werden eerst aangebracht op glazen plaatjes en gedurende 2 uur ondergedompeld in verschillende chemicaliën. Er deed zich geen verandering voor qua printkwaliteit en de labels bleven bevestigd op de plaatjes.

Hoewel sommige labels die werden ondergedompeld in bepaalde chemicaliën een licht loskomen van de laminaatlaag vertoonden, had erover wrijven met dezelfde chemische substantie geen enkel effect. Dus zelfs al zou u chemicaliën over uw gelamineerde Brother P-touch labels morsen, moet snel afvegen voldoende zijn om eventuele schade te voorkomen.

Vervolgens werd de gelamineerde Brother P-touch labels aangebracht op verschillende glazen platen. Een gewicht van 500 g, voorzien van een in een chemische substantie gedrenkte doek, passeerde 20 keer over elk label. De printkwaliteit van de gelamineerde Brother P-touch labels bleef onaangetast, in tegenstelling tot de niet-gelamineerde labels van de concurrentie.

Testprocedure op bestendigheid tegen water

Gelamineerde Brother labels zijn uiterst bestendig tegen contact met en onderdompeling in water, en dit gedurende langere tijd.

De tests werden uitgevoerd in twee fasen:
Fase 1 - test met onderdompeling in water
Fase 2 - waterschuurtest

De labels werden eerst aangebracht op glazen plaatjes en gedurende 2 uur ondergedompeld in water. Er deed zich geen verandering voor qua printkwaliteit en de labels bleven bevestigd op de plaatjes.

Voor de tweede test werd de gelamineerde Brother P-touch labels aangebracht op verschillende glazen platen. Een gewicht van 500 g, voorzien van een in een water gedrenkte doek, passeerde 20 keer elk label. De printkwaliteit van de gelamineerde Brother P-touch-labels bleef onaangetast.

Bekijk waarom labels ook een belangrijk onderdeel vormen van de procedures rond facilitair management.