1. Home Brother
  2. Bedrijfsoplossingen
  3. SecurePrint+

Een eenvoudige manier om documenten effectief te beveiligen

Met SecurePrint+ biedt Brother de mogelijkheid om het afdrukken van documenten te beveiligen. De printopdracht wordt naar de printer gestuurd en pas afgedrukt als de geautoriseerde gebruiker deze vrijgeeft d.m.v. een NFC ID-kaart of PIN-code. De modellen met SecurePrint+ beschikken over een ingebouwde NFC-kaartlezer, waardoor er geen externe kaartlezer nodig is. In de meeste gevallen kunnen reeds bestaande NFC ID-kaarten worden geïntegreerd voor het beveiligd afdrukken van documenten.

Beschermen van privacygevoelige informatie

SecurePrint+ is ideaal voor bedrijven of organisaties die werken met privacy- of bedrijfsgevoelige informatie en niet beschikken over een geavanceerde Printmanagement oplossing met beveiligingsopties. Om te kunnen garanderen dat deze data niet in handen valt van niet-geautoriseerde medewerkers of bezoekers, biedt SecurePrint+ een relatief eenvoudige maar zeer effectieve beveiliging.

Diverse kleurenlaser- en zwart-witlasermodellen beschikbaar

De SecurePrint+ functie is standaard ingebouwd in de SECPLUS modellen en kan tevens op een aantal andere Brother modellen worden geactiveerd. Eenmaal geactiveerd werkt deze beveiligingsoplossing naadloos samen met de meegeleverde Brother software voor Windows PC’s. Er zijn zowel Brother kleuren- als zwart-witlasermodellen met SecurePrint+ beschikbaar. Kijk hier voor een overzicht van de apparaten waar SecurePrint+ standaard is ingebouwd of die deze functie ondersteunen.

Veelgestelde vragen over SecurePrint+

Met SecurePrint+ kan een NFC ID-kaart worden gebruikt om afdruktaken vanaf een specifieke printer vrij te geven. Er kunnen ook specifieke gebruikersprofielen worden gemaakt die toegang bieden tot alle of beperkte printerfuncties.
Ja, uw gegevens worden tijdelijk opgeslagen in het geheugen van de printer totdat u uw document vrijgeeft om te worden afgedrukt. Na het afdrukken worden de gegevens verwijderd.
De tijdsduur dat uw gegevens in de printer worden opgeslagen, hangt af van uw instellingen. Als uw gegevens langer worden bewaard dan de ingestelde periode, dan worden deze automatisch verwijderd.
Er kunnen maximaal 200 gebruikers worden toegevoegd.
Brother SecurePrint+ is beschikbaar op een reeks professionele kleuren- en zwart-witlasermodellen. Er zijn tevens speciale SECPLUS modellen die standaard zijn uitgerust met SecurePrint+. Kijk hier voor een overzicht
De SecurePrint+ firmware wordt geïnstalleerd op uw printer.

Windows® 7, Windows® 8, Windows® 10, Windows Server® 2008 R2, Windows Server® 2012, Windows Server® 2012 R2, Windows Server® 2016

U kunt SecurePrint+ verkrijgen bij uw Brother reseller. U kunt ook het formulier op deze pagina invullen. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen.
U kunt uw aangeschafte Brother oplossingen het beste activeren via de gratis Brother Software License Management Tool. Meer info vindt u hier.
Uw informatie zal worden verwerkt in overeenstemming met ons Privacybeleid. Houd er rekening mee dat u op elk gewenst moment uw toestemming kunt intrekken om marketing e-mails van ons te ontvangen, door in onze marketing e-mails op 'afmelden' te klikken of door de instellingen in uw Brother Online-account aan te passen.