1. Home Brother
 2. Printers
 3. Combineer A4 laser met A3 inkjet
a4-a3-printen

Printen op A3-formaat

Veel bedrijven en organisaties moeten met enige regelmaat op A3-formaat printen. Of het nu gaat om werktekeningen, schema’s, promotiematerialen of spreadsheets, een afdruk op groter formaat geeft meer overzicht en heeft een professionele uitstraling. 

Kiest u voor een dure oplossing?

Omdat het meestal niet gaat om grote aantallen, is het aanschaffen of leasen van een grote A3 laserprinter of multifunctionele printer een relatief dure oplossing. De capaciteit die een dergelijk apparaat biedt staat vaak niet in verhouding met het gebruik en het gevolg is dat de printkosten onnodig hoog oplopen. Brother biedt een voordelig en flexibel alternatief voor het printen van A3 en A4-formaat.

a4-a3-oplossing

Combineer een compacte A4 laserprinter met flexibele A3 inkjet mogelijkheden

In plaats van kiezen voor één groot, duur apparaat met een capaciteit die niet wordt benut, kan beter gekozen worden voor twee kleinere, voordelige printers. De combinatie van een compacte A4 zwart-wit of kleurenlaserprinter en een professionele A3 inkjetprinter is niet alleen voordeliger, maar ook veel flexibeler.

Printen op A3 in fotokwaliteit

Het bijkomende voordeel is dat met een A3 inkjetprinter ook afdrukken gemaakt kunnen worden op premium glossy en mat fotopapier, dit in tegenstelling tot de meeste A3 laserprinters. Zodoende is er ook de mogelijkheid om materialen te printen in haarscherpe fotokwaliteit, ideaal voor bijvoorbeeld presentaties, promotie- en marketingmaterialen.

a4-a3-printen_v2

De voordelen

Het aanschaffen van een A4 laserprinter in combinatie met een A3 inkjetprinter biedt een hele reeks aan voordelen, waardoor er niet alleen kosten en ruimte  bespaard worden, maar er ook een flexibel ingerichte printoplossing voorhanden is.

De voordelen van een grote, dure A3 laserprinter/ multifunctionele printer vs. de combinatie van een compacte A4 laserprinter en een A3 inkjetprinter.

 • Flinke besparing op de aanschaf- of leasekosten en profiteren van lage printkosten
 • Ruimtebesparing door te kiezen voor twee compacte bureaumodellen, in plaats van een grote, logge floorstanding printer/ multifunctionele printer.
 • Flexibele mogelijkheden, waaronder randloos printen tot A3-formaat in fotokwaliteit
 • In geval van een lege cartridge of storing, is altijd een alternatieve printer voorhanden

a4-a3-assortiment

Lage printkosten en optimale service met Brother MPS

De combinatie van een A4 laser en A3 inkjet printermodel is nog voordeliger en efficiënter als deze worden gebruikt binnen Brother Managed Print Service (MPS). Met Brother MPS heeft u geen omkijken meer naar uw printers en bent u altijd verzekerd van lage printkosten.

Via ons MPS programma worden Inkt- en tonercartridges automatisch geleverd, zodat u nooit misgrijp. U betaalt alleen een vaste lage prijs per afdruk voor hetgeen u daadwerkelijk print. Daarnaast is service op locatie standaard inbegrepen en dat betekent dat uw printers nooit lang stil komen te staan. Brother MPS is maandelijks opzegbaar, zodat u nergens voor langere tijd aan vastzit.

Meer info over MPS

a4-a3-extra

De ideale A3/A4 combinatie

Bekijk onderstaand de all-in-one laser- en inkjetprinter die wij adviseren als ideale combinatie voor het afdrukken van zowel A4 als A3-formaat. Zo bent u er zeker van dat u beschikt over een zeer professionele en voordelige oplossing voor het printen van standaard A4 documenten en grootformaat A3. 

Voor beide printers zijn diverse accessoires en uitbreidingsmogelijkheden beschikbaar, zoals extra papierladen voor meer papiercapaciteit of voor het gebruik van verschillende papiersoorten. Daarnaast zijn er onderkasten met wieltjes verkrijgbaar, zodat de printers direct op een comfortabele werkhoogte geplaatst kunnen worden voor optimaal bedieningsgemak.

Mocht u meer of andere vereisten hebben, dan kunt u ook ons volledige assortiment bekijken om de printers of all-in-ones te kiezen die aansluiten bij de behoeften binnen uw organisatie.

2 van 2 bijbehorende artikelen

Filter op

Filter op

Max. papierformaat

Robuust en gebruiksvriendelijk. Professionele zakelijke all-in-one kleureninkjetprinter met automatisch dubbelzijdig printen, scannen en kopiëren tot A3-formaat, hoge capaciteit inktcartridges en drie papierladen voor het afdrukken van zakelijke documenten van topkwaliteit tegen lage kosten per pagina.

 • Printsnelheid tot 30 ipm*
 • Automatisch dubbelzijdig printen, scannen, kopiëren en faxen tot A3-formaat
 • 8,8 cm LCD touchscreen
 • Bekabelde en draadloze netwerkverbinding
 • Drie papierladen voor 3x 250 vel
 • Universele papierinvoer voor 100 vel
 • Automatische documentinvoer (ADF) voor het automatisch dubbelzijdig kopiëren of scannen van 50 vel
 • Near Field Communication (NFC) voor verificatie en mobiel printen/scannen
 • Optionele hoge capaciteit inktcartridges voor het afdrukken van maximaal 6.000 pagina's in zwart-wit en 5.000 pagina's in kleur
Specificaties bekijken

€ 960,06 incl. btw | € 793,44 excl. btw

Professionele all-in-one kleurenlaserprinter met twee papierladen en NFC

 • Afdruksnelheid tot 31 ppm
 • LCD kleuren touchscreen 17.6 cm
 • Netwerkklaar (bekabeld en draadloos), USB 2.0 Hi-speed
 • iPrint&Scan, Wi-Fi Direct, Airprint, NFC, Mopria™ Print Service, Android Print Service Plugin
 • 2 Papierladen (250 en 500 vel), universele papierinvoer voor 50 vel, ADF voor 80 vel
 • Scan naar bestand, afbeelding, e-mail, OCR, USB-stick, FTP/SFTP, e-mail server, netwerk map en microsoft sharepoint
 • Met faxfunctionaliteit

 

Specificaties bekijken

€ 1.852,69 incl. btw | € 1.531,15 excl. btw

Bekijk het volledige assortiment printers en all-in-ones

Vergelijken: