1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Milieu en duurzaamheid
  4. Cool Earth
  5. Samenwerking met Cool Earth
RWSSP staff, during a research visit to villages in Milne Bay assisting projects ran by Cool Earth that Brother have supported.

Nu het nog kan moeten we stappen nemen om de aarde te beschermen

De veiligheid van onze planeet wordt elke dag bedreigd door de klimaatverandering. Bij Brother geloven we dat het beschermen van onze overgebleven regenwouden van cruciaal belang is om een deel van de schade die is aangericht te stoppen en om te keren. Daarom werken we samen met Cool Earth en zijn we trots dat wij hun meest loyale commerciële partner zijn. 

Regenwouden zijn natuurlijke opslagbronnen van koolstof. Ze absorberen kooldioxide en helpen bij het terugdringen van de temperatuurstijging op aarde. Het is dus van cruciaal belang om het regenwoud en de inwoners te ondersteunen en te beschermen. We moeten ervoor zorgen dat de gemeenschappen die in deze vitale ecosystemen wonen over kennis, ondersteuning en apparatuur kunnen beschikken die nodig is om het regenwoud te beschermen. Zo kan het regenwoud dat nog over is behouden worden voor toekomstige generaties.

Het is van cruciaal belang dat we klimaatacties actief ondersteunen. Sinds het begin van ons partnerschap met Cool Earth heeft Brother bijgedragen aan de bescherming van meer dan 78.000 hectare regenwoud. Dit staat gelijk aan circa 32 miljoen bomen met een capaciteit om meer dan 50 miljoen ton CO2 op te slaan. Zo beschermen we de biodiversiteit en zorgen ervoor dat de longen van de aarde intact blijven.

Het regenwoud speelt een belangrijke rol bij het absorberen van CO2 en het leefbaar houden van onze planeet.

Steun de initiatieven van Cool Earth door opgebruikte materialen te recyclen

Recente Cool Earth projecten die wij met hulp van onze klanten hebben ondersteund 

The aftermath of forest fires in the community of Potsoteni, Peru.

Het voorkomen van bosbranden in de Amazone

Via het nieuwe partnerschap met Central Asháninka del Río Ene (CARE) biedt Cool Earth steun om lokale overheden te wijzen op het belang van het financieren van brandpreventie maatregelen. Het programma omvat vier belangrijke pijlers: preventie (juridisch en fysiek), controle, informatieverspreiding en financiering.

Het lange termijn doel is inwoners van het regenwoud de training en kennis te geven die ze nodig hebben om veranderende omstandigheden te herkennen en te monitoren. Zodoende kunnen branden in een vroeg stadium bestreden en zelfs voorkomen worden.

De Asháninka zijn een inheems volk dat leeft in de regenwouden van Peru en in de Braziliaanse staat Acre. Ze hebben een lange geschiedenis van het gebruik van gecontroleerde verbranding om grote bosbranden te bestrijden. Door de traditionele manieren van landbeheer door de Asháninka te herzien en af te stemmen op de klimaatverandering, kunnen nieuwe manieren worden gevonden om het regenwoud te behouden. Dit biedt een bescherming aan de inwoners van dorpen, hun huizen en het levensonderhoud. Daarnaast is het van vitaal belang voor de gezondheid van de aarde.

 
 

A bird's eye view of the edges of an Asháninka village on the edge of the Rio Ene, Peru.
Mariá harvests cacao pods, the raw ingredients for chocolatein Papua New Guinea.
A handwashing station Brother customers have help fund which is now actively helping reduce illness in Papua New Guinea

Hoe schone handen het regenwoud van Nieuw-Guinea beschermen

Je zou het misschien niet vermoeden, maar regelmatig handen wassen helpt in de strijd tegen ontbossing.

In Papoea-Nieuw-Guinea heeft Brother in samenwerking met Cool Earth 24 handwasstations geleverd aan gemeenschappen in het regenwoud. Maar hoe kan dit bomen redden? Handen wassen is de eerste stap in een domino-effect van positieve acties die ervoor zorgen dat de inwoners van het regenwoud gezond blijven. Het zorgt voor een cultuur van gezondheid en hygiëne. 

Schone handen betekent minder ziekte. Minder ziekte zorgt ervoor dat er veerkrachtiger mensen in het regenwoud leven om het te beschermen. En meer gezonde mensen betekent dat er minder mensen hoeven te reizen naar ver weg gelegen medische centra. Daarnaast zorgt minder uitgaven voor medische behandelingen uiteindelijk voor meer financiële zekerheid. En dat betekent weer minder economische druk en noodzaak om hout in het regenwoud te kappen en te verkopen.

De handwasstations zijn gebouwd door lokale mensen op scholen, markten en gezondheidscentra en hebben het leven van meer dan 2.500 mensen enorm verbeterd. Als aanvulling is er aan 33 vrijwilligers uit acht dorpen een training gegevens op het gebied van sanitaire voorzieningen.

 


 

 

Ontdek wat je nog meer kunt doen om Cool Earth te ondersteunen