1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Milieu en duurzaamheid
  4. Toonaangevende tonerrecycling

Wij nemen duurzaamheid serieus:

We hechten veel belang aan duurzaamheid. Daarom proberen we onze impact op het milieu tot een minimum te beperken bij alles wat we doen. We ontwikkelen niet alleen duurzame en efficiënte producten, maar recyclen ook 100% van onze tonercartridges. Dit gebeurt op een ethisch verantwoorde manier, waarbij er geen restafval overblijft.

Maar we willen een nog grotere impact maken en dit kunnen we samen met u bewerkstelligen. Onze vraag is eenvoudig. Stuur uw lege cartridges kosteloos naar ons terug en wij zorgen ervoor dat we 100% herfabriceren, recyclen en verwerken in nieuwe producten van de hoge kwaliteit. Zo kunnen we samen bijdragen aan een duurzame en CO2-neutrale toekomst.

Bedankt dat u ‘aan onze zijde’ staat.

 

Ons recyclingverhaal:

Recycling image with three arrows with 40,000,000 written underneath in purple

cartridges gerecycled of hergebruikt

Wij verwerken ongeveer 3 miljoen tonercartridges per jaar. Dat is genoeg om vier Olympische zwembaden te vullen.

Purple image with the words CO2 in a circle with arrows pointing to a tree

Klimaatneutraal proces

Door 86% van onze cartridges te herfabriceren, besparen we jaarlijks ongeveer 5.300 ton CO2. Dat staat gelijk aan de impact van 1.150 auto's.

0% written in white on a purple waste bin

Geen restafval

Onze recyclingfaciliteiten zijn sinds 2013 erkend als 'zero waste to landfill'. Daarmee voorkomen we dat ieder jaar 1.500 ton restafval overblijft.

Stuur uw lege cartridges kosteloos naar ons op voor recycling

Onze recyclinggeschiedenis:

Al 18 jaar actief met herproduceren en we gaan door!

Het is al bijna 20 jaar geleden dat wij als eerste fabrikant een programma voor het inzamelen van lege tonercartridges lanceerde. Sinds die tijd zijn onze recycling en herproductie activiteiten jaar op jaar gegroeid. 

We hebben een lange weg afgelegd, van de opening van onze eerste recycling faciliteit in 2008 tot CO2-neutrale accreditatie voor al onze Europese recycling locaties in 2021.

Dit is onze recycling geschiedenis tot nu toe. En we gaan door!

Onze recyclingprocessen:

The Closed Loop

Een gesloten keten

Brother heeft enkele jaren geleden een circulair systeem opgezet voor het inzamelen en recyclen van tonercartridges. Ons recyclingproces vormt daardoor een gesloten kringloop. Dit betekent dat we opgebruikte Brother tonercartridges inzamelen voor hergebruik of recycling, zonder dat er restafval overblijft.

Onze cartridges doorlopen een circulair proces. Omdat het plastic dat we gebruiken geen POPs bevatten (chemische verbindingen die zeer slecht biologisch afbreekbaar zijn), kunnen we dit steeds weer opnieuw gebruiken. Deze aanpak stelt ons in staat om 100% van alle teruggestuurde tonercartridges te hergebruiken of te recyclen.

Op deze manier willen wij bijdrage aan de circulaire economie en gaan we samen op weg naar een duurzame toekomst.

 

Ons toonaangevende herfabricage proces

Wanneer klanten een tonercartridge naar ons terugsturen, herfabriceren wij deze in 150 stappen. Wij zorgen ervoor dat de cartridge aan het einde van het proces weer zo goed als nieuw is. Alles onderdelen die we vanwege schade of slijtage niet opnieuw kunnen gebruiken, worden gemaakt van 100% gerecycled materiaal. 

Dankzij dit innovatieve proces kunnen we 86% van de geretourneerde tonercartridges herfabriceren. Eerst verzamelen we opgebruikte tonercartridges en halen we ze uit elkaar. Vervolgens worden versleten onderdelen vervangen en gereinigd. De cartridge wordt ten slotte weer in elkaar gezet.

Dit proces kan keer op keer worden herhaald, zodat we onze klanten producten van de hoogste kwaliteit kunnen leveren, met zo min mogelijk impact op het milieu.

Aerial photograph of recycling factory buildings

Op weg naar een gezonde planeet

We hebben onze eigen speciale Brother recycling faciliteiten in het Verenigd Koninkrijk en Slowakije. Dit betekent dat wij de volledige controle hebben over de herfabricage en recycling van tonercartridges die klanten uit heel Europa naar ons terugsturen.

Beide locaties hebben de CO2-neutrale status ontvangen en draaien op groene energie, geproduceerd door zonnepanelen en aardwarmtesystemen. Ons team heeft hard gewerkt om dit  voor elkaar te krijgen en we willen nog verder gaan.

Daarom werken ons ‘Green team’ in heel Europa onvermoeibaar verder om onze processen voor herfabricage zo energiezuinig en milieuvriendelijk mogelijk te maken.

Two people holding boxes and a toner cartridge in the middle

Wilt u ons helpen met recyclen?

 

Recycling met Brother is eenvoudig en volledig kosteloos. Elke tonercartridge die u terugstuurt, wordt hergebruikt of gerecycled tot een nieuw product. Zo kunt u er zeker van zijn dat de materialen die u gebruikt, volledig opnieuw worden gebruikt en dat er geen afval overblijft. 

Op deze manier kunnen we met de voortdurende steun van onze klanten, duurzame producten blijven produceren, terwijl we tegelijkertijd de impact op het milieu kunnen minimaliseren en onze leefomgeving kunnen beschermen.

 

Recycle Brother cartridges

Series of wind turbines on a green hill with blue sky and clouds

65% minder uitstoot in 2030

We geloven dat duurzaamheid meer is dan recycling en verantwoord ondernemen; het is een kans om de gemeenschappen waar we deel van uitmaken te ondersteunen en daarmee een positieve invloed op de wereld uit te oefenen.

 

Milieu en duurzaamheid

Words Cool Earth written in white with two red parrots and rainforest in the background

Op welke manier hebben onze klanten bijgedragen?

Sinds 2009 ondersteunen we via ons recyclingprogramma Cool Earth, en non-profit organisatie die zich inzet voor behoud van een aantal van de meest bedreigde natuurgebieden ter wereld. Lees meer over enkele recente projecten die u samen met ons kunt ondersteunen.

 

Onze samenwerking met Cool Earth