1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Milieu en duurzaamheid
  4. Toonaangevende tonerrecycling

Dit is ons recyclingverhaal tot nu toe

Recycling image with three arrows with 38,000,000 written underneath in purple

Gerecyclede cartridges

Er worden gemiddeld 2 miljoen tonercartridges per jaar door onze klanten teruggestuurd om opnieuw te gebruiken of te recyclen.
Purple image with the words CO2 in a circle with arrows pointing to a tree

100% klimaatneutraal

Ons recyclingproces is van begin tot eind 100% CO2 neutraal.
0% written in white on a purple waste bin

0% restafval

Onze recyclingfaciliteiten zijn sinds 2013 geaccrediteerd als ‘Zero waste to landfill’, wat inhoud dat we alle ingezamelde materialen gebruiken en er geen afval overblijft.

Stuur uw lege cartridges kosteloos naar ons op voor recycling

Turtle swimming in blue sea surrounded by fish and coral

Wij vinden duurzaamheid belangrijk

Bij Brother nemen we duurzaamheid heel serieus. Daarom is het minimaliseren van de impact die onze activiteiten en producten hebben op de planeet, altijd een fundamenteel onderdeel geweest van onze bedrijfsvoering. 

We doen dit op diverse manieren. Waaronder het ontwikkelen van energiezuinige en duurzame producten, en het volledig hergebruiken of recyclen van tonercartridges zonder dat er afval overblijft. Samen met onze partners, leveranciers en klanten streven we naar een duurzame en CO2 neutrale toekomst.

Onze recyclinggeschiedenis:

Ons recyclingproces:

Loop on a purple background with wording 20% recycled, zero waste, 80% reused and 100% performance with a Brother toner cartridge

Een gesloten keten

Brother heeft enkele jaren geleden een circulair systeem opgezet voor het inzamelen en recyclen van tonercartridges. Ons recyclingproces vormt daardoor een gesloten kringloop. Dit betekent dat we opgebruikte Brother tonercartridges inzamelen voor hergebruik of recycling, zonder dat er restafval overblijft.

Onze cartridges doorlopen een circulair proces. Omdat het plastic dat we gebruiken geen POPs bevatten (chemische verbindingen die zeer slecht biologisch afbreekbaar zijn), kunnen we dit steeds weer opnieuw gebruiken. Deze aanpak stelt ons in staat om 100% van alle teruggestuurde tonercartridges te hergebruiken of te recyclen.

Op deze manier willen wij bijdrage aan de circulaire economie en gaan we samen op weg naar een duurzame toekomst.

 
5 images of a box, mechanical arm, cog, clipboard and hand in a loop numbered one to five

Ons recyclingproces

Alle opgebruikte Brother tonercartridges kunnen door klanten kosteloos aan ons worden teruggestuurd. Na retournering worden alle cartridges opnieuw gebruikt of gerecycled volgens de onderstaande procedure:

1. Geretourneerde cartridges: We verzamelen alle teruggestuurde tonercartridges in een van onze Europese recyclingfaciliteiten.

2. Reviseren of recyclen: Als de cartridges opnieuw gebruikt kunnen worden, volgen we stap 3 t/m 5. Zo niet, dan wordt het materiaal gerecycled en gebruikt om andere producten te maken.

3. Reinigen en vervangen: De cartridges worden gereinigd en versleten onderdelen worden vervangen. Daarna worden ze gevuld met nieuwe toner.

4. Kwaliteitscontrole: De cartridges worden streng gecontroleerd om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan onze 'zo goed als nieuw' standaard.

5. Verpakken en klaar voor gebruik: De cartridges zijn klaar om in heel Europa te worden verkocht.

 

Solar panels on factory roofs with two wind turbines in the background and a sunlit sky

Groene energie voor een beter milieu

We beschikken over onze eigen Brother recyclingfabrieken in het Verenigd Koninkrijk en Slowakije, zodat we volledige controle hebben over het herfabricage- en recyclingproces van tonercartridges. Elke keer dat we een printcartridge in een van onze fabrieken verwerken en hergebruiken, bespaart dit 36% CO2 in vergelijking met het produceren van een volledig nieuwe cartridge.

Beide fabrieken hebben een koolstofneutrale status gekregen en draaien voor 100% op groene stroom. Op deze twee locaties hebben we ongeveer 300 'groene werknemers' in dienst, die zich voornamelijk richten op het voortdurend verbeteren van het recyclingproces. Het doel is om dit zo energiezuinig en milieuvriendelijk mogelijk te maken.

Two people holding boxes and a toner cartridge in the middle

Wilt u ons helpen met recyclen?

 

Recycling met Brother is eenvoudig en volledig kosteloos. Elke tonercartridge die u terugstuurt, wordt hergebruikt of gerecycled tot een nieuw product. Zo kunt u er zeker van zijn dat de materialen die u gebruikt, volledig opnieuw worden gebruikt en dat er geen afval overblijft. 

Op deze manier kunnen we met de voortdurende steun van onze klanten, duurzame producten blijven produceren, terwijl we tegelijkertijd de impact op het milieu kunnen minimaliseren en onze leefomgeving kunnen beschermen.

 

Recycle Brother cartridges

Series of wind turbines on a green hill with blue sky and clouds

65% minder uitstoot in 2030

We geloven dat duurzaamheid meer is dan recycling en verantwoord ondernemen; het is een kans om de gemeenschappen waar we deel van uitmaken te ondersteunen en daarmee een positieve invloed op de wereld uit te oefenen.

 

Milieu en duurzaamheid

Words Cool Earth written in white with two red parrots and rainforest in the background

Op welke manier hebben onze klanten bijgedragen?

Sinds 2009 ondersteunen we via ons recyclingprogramma Cool Earth, en non-profit organisatie die zich inzet voor behoud van een aantal van de meest bedreigde natuurgebieden ter wereld. Lees meer over enkele recente projecten die u samen met ons kunt ondersteunen.

 

Onze samenwerking met Cool Earth