Wat zijn vervalste cartridges?

 

In elke diverse sectoren worden artikelen nagemaakt. Ook printerinkt en toners zijn het doelwit van vervalsers. Deze cartridges zijn van slechte kwaliteit maar lijken op de echte en worden legaal verkocht onder diverse merknamen. Sommige mensen denken dat ze originele producten kopen terwijl het om een vervalsing gaat.

Zorg dat u originele cartridges gebruikt

De beste manier om te zorgen dat u altijd de échte, hoogwaardige producten van Brother krijgt, is door alleen bij erkende leveranciers of rechtstreeks bij ons te kopen. Als u eraan twijfelt of een Brother cartridge wellicht is vervalst, controleer dan eerst het holografische veiligheidslabel op de cartridge en op de verpakking of
neem contact met ons op. Wij zijn er om u te helpen

  

 

Waar worden vervalste cartridges verkocht?

Vervalste cartridges worden met name online verkocht. Vaak verschijnen deze websites bij internet-zoekopdrachten naar printerinkt en toners, waarbij goedkope of afgeprijsde Brother-producten worden aangeboden. Zelfs de merknaam Brother kan in het webadres worden gebruikt. U kunt ook vervalsers tegenkomen op populaire veilingsites, en zelfs op advertentiesites.

 

 

Welke problemen kunnen vervalste producten veroorzaken?

De kwaliteit van vervalste inkt en toner is over het algemeen erg slecht. Omdat deze cartridges vaak lekken, kunnen ze onherstelbare schade aan uw printer aanrichten. Vervalste cartridges kunnen ook schade aan het milieu toebrengen. De productie van cartridges is een gecompliceerd proces, waarbij stoffen worden gebruikt die schadelijk kunnen zijn als ze niet zorgvuldig worden verwerkt. Terwijl Brother onze leefomgeving beschermt via Brother Earth en milieukeurmerken zoals Blue Angel, worden vervalsers niet gecontroleerd en kunnen ongestoord hun gang gaan.

Volg deze eenvoudige stappen om te controleren of uw product origineel is:


Controleer het beveiligingslabel op toner- of inktcartridges en drumeenheden.

Ga naar www.brother.com/id en controleer of het hologram overeenkomt met het weergegeven hologram en voer de ID op de verpakking in.

 

Of gebruik uw smartphone:

1. Download een app voor het lezen van datamatrixcodes (een app voor het lezen van QR-codes werkt mogelijk niet).

2. Open de app, scan de datamatrixcode en open de verificatiepagina.

3. De ID wordt automatisch gecontroleerd en u ziet een groen vinkje als het product origineel is.

4. Controleer daarnaast of het hologram overeenkomt met het hologram op de verificatiepagina.

5. Als de codelezer niet werkt, voert u de pagina handmatig in op www.brother.com/id