1. Home Brother
  2. Bedrijfsoplossingen
  3. Mobiel en cloud
  4. Mobiel afdrukken en scannen

Overzicht van overige apps en mobiele oplossingen voor printen en scannen

Naast Brother apps voor het printen van bestanden vanaf mobiele apparaten, zijn er nog andere mogelijkheden om direct te printen van en scannen naar een smartphone of tablet. Onderstaand een overzicht van overige apps en oplossingen waarmee u snel en eenvoudige kunt printen en scannen vanaf uw mobiele apparaat, op een daarvoor geschikte Brother printer of all-in-one.

Met Apple AirPrint kunt u eenvoudig en probleemloos afdrukken vanaf Apple-apparaten. U hebt alleen een compatibel Apple-apparaat dat AirPrint ondersteunt en een compatibele Brother-printer nodig. Met Apple AirPrint wordt het afdrukken van e-mails, foto’s, webpagina’s en documenten een fluitje van een cent. U hoeft geen software te downloaden, geen stuurprogramma’s te installeren en geen kabels aan te sluiten. Met slechts een paar tikken kunt u de digitale inhoud op uw scherm als afgedrukte versie in uw hand houden.

Deze print service zorgt ervoor dat u kunt afdrukken vanaf uw Android smartphone of tablet op printers en all-in-ones die Mopria ondersteunen.

Niet alle functies zijn beschikbaar voor elk model.

Klik hier voor een overzicht van alle ondersteunde apparaten

Ideaal voor gebruikers die binnen het kantoor draadloos willen printen vanaf Android apparaten. Ontworpen door Brother om naadloos samen te werken met Android 5.0 of hoger. De plug-in biedt een zeer toegankelijke en geïntegreerde netwerkoplossing.  Kies een printer binnen het netwerk en de plug-in zorgt ervoor dat uw document wordt afgedrukt.
Verbind uw Brother printer rechtstreeks met een smartphone of tablet met Wi-Fi Direct ondersteuning zonder tussenkomst van een router of hotspot. U kunt direct printen van of scannen naar uw mobiele apparaat. Met Wi-Fi Direct wordt het afdrukken van e-mails, foto’s, webpagina’s en documenten een fluitje van een cent. U hoeft geen software te downloaden, geen stuurprogramma’s te installeren en geen kabels aan te sluiten.

Met Cortado kunt u afdrukken naar een compatibele Brother-printer die via Wi-Fi of Bluetooth is verbonden met uw mobiele apparaat.
Cortado Cloud-printing is beschikbaar voor Apple-, Android- en BlackBerry-apparaten. U kunt alle bestandssoorten afdrukken, zoals Excel, PDF en PowerPoint, zonder dat u de betreffende toepassing hoeft te installeren op uw mobiele apparaat.

NFC is een technologie die het mogelijk maakt transacties, uitwisseling van gegevens en een draadloze verbinding tot stand te brengen tussen twee apparaten binnen korte afstand van elkaar. Met behulp van NFC kun je zeer gemakkelijk een draadloze verbinding tot stand brengen door een mobiel apparaat met NFC ondersteuning tegen een printer te houden met NFC mogelijkheden. Je kunt daarna direct afdrukken vanaf, en scannen naar jouw mobiele apparaat.
Bekijk de video over iPrint&Label
Labels printen via Wi-Fi Direct
Professionele documentscanners