1. Home Brother
  2. Bedrijfsoplossingen
  3. Beveiliging
module-het--belang-van--beveiligd-printen

Het belang van beveiligd printen

Door de toename van cyberaanvallen en datalekken zijn de meeste bedrijven en organisaties zich inmiddels goed bewust van de noodzaak om IT-systemen goed te beveiligen. Printer beveiliging is daarin een essentieel onderdeel, zeker voor bedrijven die werken met privacy gevoelige of bedrijf kritische documenten. 

Brother apparaten beschikken over standaard ingebouwde protocollen voor het beveiligen van gegevens. Voor bedrijven met hoge eisen op het gebied van beveiliging zijn er verschillende aanvullende pull print beveiligsoplossingen beschikbaar, die direct of achteraf aan print- en scanapparatuur toegevoegd kunnen worden.

module-wat-is-pull-printen

Wat is pull printen?

Pull printing is een manier waarbij alleen de persoon die de printopdracht heeft verstuurd, de print kan vrijgeven en afdrukken via een pincode of ID-kaart. Het document wordt dus niet direct afgedrukt en komt niet automatisch op de printer te liggen, waardoor het per ongeluk door iemand anders kan worden meegenomen of bewust in verkeerde handen kan vallen. 

De voordelen van secure pull print zijn:

  • Veiligheid: privacy gevoelige documenten kunnen niet in verkeerde handen vallen
  • Efficientie: minder wachttijd bij de printer en verwarring over wie wat heeft afgedrukt.  
  • Kostenbesparing: Bestanden die na een bepaalde tijd niet zijn opgehaald, worden automatisch uit de wachtrij verwijderd en niet afgedrukt.

Bekijk ons overzicht van de verschillende beveiligingsoplossingen en voor wie deze geschikt zijn

Heeft u vragen over printbeveiliging? Neem dan contact op met onze specialisten.

module-mps

Brother Managed Print Service (MPS)

Met Brother MPS heeft u geen omkijken meer naar uw printers en profiteert u tevens van zeer lage afdrukkosten.

Via ons MPS programma worden Inkt- of tonercartridges voortaan automatisch geleverd zodat u nooit misgrijpt. U betaalt alleen een vaste lage prijs per afdruk en service is standaard inbegrepen, zodat uw printers nooit stil komen te staan.

Brother Managed Print service is uitstekend te gebruiken in combinatie met onze Secure Print oplossingen.

 

Meer info over Brother MPS

module-softwarepartners

Softwarepartners voor print- en documentmanagement

Brother apparaten werken uitstekend samen met toonaangevende printmanagement oplossingen in de branche zoals Kofax, YSoft, PaperCut en meer. 

Dit geeft uw organisatie meer mogelijkheden op het gebied van documentbeveiliging, het stroomlijnen van werkprocessen en documentbeheer.

 

Bekijk onze softwarepartners