1. Home Brother
  2. Recycleprogramma
  3. Recycling van inkjetcartridges

Kies de optie die voor u van toepassing is

Veelgestelde vragen

Brother streeft naar een circulaire economie. Door uw inkt-, tonercartridges of labelcassettes terug te sturen naar Brother, kunnen we deze op verantwoorde wijze herproduceren of recyclen, waardoor kostbare hulpbronnen niet verloren gaan en er geen restafval overblijft.

Gebruik onze recyclingservice om uw inktcartridges naar ons terug te sturen. Wij bieden 2 opties, afhankelijk van het aantal cartridges dat u heeft:

Als u tot 4 cartridges wilt terugsturen, vraag dan gratis een retourenvelop aan via het online formulier. Als de envelop vol is kunt u deze eenvoudig kosteloos verzenden via de post of een PostNL-punt bij u in de buurt.

Als u meer cartridges wilt terugsturen, vraag dan gratis een recycling-verzameldoos aan, geschikt voor ongeveer 20 cartridges. Als deze vol is, kunt u deze kosteloos  versturen via de post of een PostNL-punt bij u in de buurt.

 

Als u het formulier op onze website invult, ontvangt u slechts één recycling-envelop per aanvraag. Dit doen we omdat we niet onnodig materialen in omloop willen brengen. In de recycling-envelop passen ongeveer 5 inktcartridges. Als u meerdere recycling-enveloppen wilt aanvragen, dan kunt u een e-mail sturen naar recycle@brother.eu U kunt via onze website ook een recycling-verzameldoos aanvragen, om meerdere cartridges terug te sturen.
Klanten uit heel Europa recyclen hun lege cartridges via Brother. Wij verzamelen de cartridges op een  centraal inzamelpunt, dat is gevestigd in Nederland. Daarnaast maken we gebruik van een pan-Europees postnetwerk. Dit betekent dat alle cartridges in één zending aankomen, in plaats van in afzonderlijke pakketten, wat de transport impact aanzienlijk vermindert.
Ja, u hoeft uw recycling-envelop niet in te leveren bij een pakketpunt. Verzenden kan eenvoudig en kosteloos via een brievenbus bij u in de buurt.