1. Home Brother
  2. Bedrijfsoplossingen
  3. Brother Resource Hub
  4. Blog
  5. Mobiliteit
  6. 2021
  7. Thuiswerken efficiënter met professionele labels
A male staff member is working from a home office / hybrid working. He is sat at a desk working on a desktop computer with a Brother P-touch labelling printer at his side to increase business productivity.

Thuiswerken efficiënter met professionele labels

Hoe bedrijven door het inzetten van geavanceerde labeloplossingen thuiswerken optimaal kunnen faciliteren

De moderne werkplek verandert en zal er in de toekomst heel anders uitzien dan het traditionele kantoor. Nu veel mensen vanwege de COVID-19 pandemie vanuit huis werken, hebben zowel werknemers als werkgevers de voordelen van een goede balans tussen werk en privé aan den lijve ondervonden. Als gevolg hiervan zijn veel bedrijven van plan de werkweek te verdelen tussen een aantal dagen op kantoor en thuiswerken.

Handige tips voor het opzetten van een thuiskantoor vind je op de pagina’s over het creëren van de ideale thuiswerkplek  

Volgens nieuw onderzoek zal tot een derde van de werkuren na de pandemie thuis worden ingevuld1  en wordt hybride werken de nieuwe norm2. Ondanks de voor de hand liggende voordelen, brengt thuiswerken ook uitdagingen met zich mee voor zowel bedrijven als werknemers.

Voor bedrijven met een personeelsbestand dat wisselend thuis en op kantoor werkt, is het moeilijk om apparatuur up-to-date te houden, zakelijke spullen te beschermen en werknemers te ondersteunen bij technische problemen. Aan de andere kant kan het voor werknemers een worsteling zijn om een efficiënte thuiswerkomgeving te creëren. 

Op dit moment zijn labelprinters al een onmisbaar hulpmiddel voor managers en teamleiders bij dagelijkse werkzaamheden en om afdelingen overzichtelijk te houden. Labeling kan echter ook uitstekend ingezet worden om thuiswerken te ondersteunen. Bedrijven kunnen labels gebruiken in logistieke processen, voor IT-gerelateerde issues en diverse andere zaken. Hieronder vind je de vier beste tips voor het optimale gebruik van labels voor zowel werknemers als werkgevers:

1. Verbeter de inventaris van apparatuur met asset tagging   

Naarmate de werkplek verandert en wordt uitgebreid naar de huizen van werknemers, zal er kantoorapparatuur worden meegenomen naar thuiskantoren. Dit maakt het voor bedrijven moeilijker om zicht te houden op alle apparatuur van de organisatie. Terwijl IT-afdelingen van grote bedrijven al jaren processen zoals asset tagging met behulp van labels toepassen, hebben kleinere bedrijven dit tot nu toe nog niet nodig gehad.

Bij asset tagging wordt een uniek serienummer of barcode gecreëerd die gebruikt kan worden voor zaken zoals een muis, oplader, laptop of een bureaustoel. Hierdoor kunnen bedrijven een logboek bijhouden van alle uitstaande apparatuur. Dit zorgt voor een efficiënter planningsproces, een vereenvoudigde voorraadbeheer en een soepelere afhandeling van issues, omdat apparatuur snel geïdentificeerd kan worden aan de hand van het label.

Onderhoud en updates van apparatuur, zoals firmware upgrades, kunnen ook worden vastgelegd via asset tagging, waardoor zakelijke apparaten goed beveiligd blijven.

Door gebruik te maken van barcodes of QR-codes kunnen labels eenvoudig worden gescand wat menselijke fouten aanzienlijk beperkt. Daarnaast kan het proces beduidend sneller worden afgehandeld dan wanneer alle serienummers handmatig ingevoerd moeten worden. Als de apparatuur zich niet op locatie bevindt en niet kan worden gescand, kan er naast een barcode ook een overeenkomend serienummer worden gebruikt om het apparaat te identificeren.

Met een professionele labelprinter is het mogelijk om duurzame, gelamineerde labels met barcodes, QR-codes, serienummers en andere informatie te ontwerpen en af te drukken. Bekijk de geavanceerde mogelijkheden van de Brother PT-950NW   

2. Gebruik product labels om verloren of verdwenen apparatuur terug te vinden 

Hybride werken zorgt er ook voor dat meer mensen apparatuur meenemen naar huis en omgekeerd. Dit verhoogt het risico dat waardevolle spullen en uitrusting onderweg worden verloren. Buiten de vervangingskosten waar het bedrijf voor opdraait, brengt dit ook het risico met zich mee dat werk kwijt raakt of vertrouwelijke gegevens en documenten in verkeerde handen vallen.

Bedrijven kunnen bezittingen duidelijk labelen met contactgegevens van de gebruiker, de IT afdeling of het hoofdkantoor. Dit maakt het voor diegene die verloren apparatuur vindt een stuk eenvoudiger om het direct te melden of terug te brengen. De risico’s op permanent apparaat en dataverlies worden daarmee aanzienlijk verkleind.    

Het risico van het verliezen van apparatuur speelt niet alleen een rol bij het meenemen van spullen van A naar B. Apparaten kunnen ook op het kantoor verdwijnen. Vanwege de toename van het aantal medewerkers met een flexibele werkplek, is de kans dat waardevolle bedrijfsapparatuur in het kantoor of op andere plekken binnen de organisatie kwijtraken ook steeds groter. Het labelen van spullen met de namen of ID-nummers van medewerkers kan dit voorkomen.

Ontdek alle handige mogelijkheden van de Brother PT-750W labelprinter waarmee snel en eenvoudig slijtvaste labels kunnen worden geprint voor het labelen van bedrijfsapparatuur.  


3. Professionele verzendlabels voor werknemers die thuiswerken 

Hybride werken in combinatie met de aanhoudende toename van e-commerce, kan tot gevolg hebben dat medewerkers meer zakelijke pakketten en brieven vanuit huis versturen.

Om er zeker van te zijn dat alle labels er consistent en professioneel uitzien, kunnen draadloze labelprinters worden ingezet bij werknemers thuis. Hierdoor kunnen medewerkers via een gestroomlijnd labelproces snel labels en etiketten printen, zodat pakketten op tijd worden afgeleverd zonder vertraging of afwijzingen vanwege onduidelijke labeling.

Ga voor meer informatie over het printen van professionele verzendlabels naar onze labelprinters die bij uitstek geschikt zijn voor gebruik in een thuiskantooromgeving: Brother QL labelprinters  

4. Labels voor een goed georganiseerd en overzichtelijk thuiskantoor 

Het is zeer waarschijnlijk dat bedrijven in de toekomst verplicht worden gesteld om de geschiktheid van thuiswerkplekken te waarborgen. Organisaties kunnen hiermee alvast proactief aan de gang  door thuiswerkers de mogelijkheid te bieden om hun thuiskantoor goed en overzichtelijk te organiseren.

Thuiswerken betekent meer apparatuur, meer kabels en meer papierwerk bij medewerkers in huis. Bedrijven kunnen werknemers helpen om goed georganiseerd te blijven door hen de mogelijkheid te geven om kabels, dossiermappen en opbergdozen efficiënt te labelen. Zo kunnen ze thuis dezelfde overzichtelijke structuur opzetten als op het kantoor, zodat ze minder tijd kwijt zijn aan administratieve rompslomp en efficiënt kunnen werken.

In het kantoor van de toekomst zal het aantal werknemers met speciale werkruimtes teruglopen. Mede daarom is het van cruciaal belang om dingen op kantoor te labelen, zodat personeel hun eigen apparatuur en spullen in de gaten kan houden. 

Brother heeft een ruim assortiment P-touch labelprinters voor het printen van stevige, slijtvaste gelamineerde labels waarmee zowel de thuiswerkplek als het kantoor netjes georganiseerd en op orde blijft. 

 

1 https://www.consultancy.eu/news/5436/one-third-of-work-in-europe-could-be-remote-post-pandemic

2 https://www.bbc.co.uk/news/business-56331654

Meer van Mobiliteit

Aanbevolen

Terug naar boven