1. Home Brother
 2. Bedrijfsoplossingen
 3. Brother Resource Hub
 4. Blog
 5. Mobiliteit
 6. 2020
 7. Hoe printmogelijkheden op de winkelvloer de klantbeleving kunnen verbeteren.
A handbag with a price tag sale label is on display in a retail store environment next to a pair of shoes

Hoe printmogelijkheden op de winkelvloer de klantbeleving kunnen verbeteren.

Winkeliers zijn financieel zwaar getroffen door de impact van COVID-19. Hoe goed de sector zich zal herstellen is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het stroomlijnen van processen om de klantervaring voor consumenten veiliger en efficiënter te maken.

Er moet snel en kordaat voldaan kunnen worden aan de behoeften van klanten. Het bieden van de juiste service en maatwerk zorgt niet alleen voor een betere verkoop, maar zal ook direct impact hebben op het imago van de winkel.

Om dit te realiseren moeten retailers kunnen beschikken over efficiënte werkprocessen en betrouwbare oplossingen. Labelprinters en mobiele printers kunnen hierbij een belangrijke ondersteunende rol spelen. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van labelen en printen binnen de detailhandel.

 • Supermarkten en levensmiddelenzaken: supermarkten en winkels die etenswaren verkopen hebben een hoge omloopsnelheid. Dat betekent dat de schappen voortdurend moeten worden aangevuld. Het winkelpersoneel heeft een betrouwbare en kant-en-klare mobiele printoplossing  nodig om on the go te kunnen printen, zodat schapinformatie en communicatie rond aanbiedingen altijd up-to-date is. De Brother RJ printers bieden een ideale oplossing voor het mobiel afdrukken van zelfklevende labels en papieren bonnen op de winkelvloer. De printers kunnen worden ingezet via een trolley of door werknemers met een schouderriem worden gedragen in de winkel. Mobiele printers zijn zeer geschikt voor het maken van schap labels, barcode etiketten en labels voor kortingen en aanbiedingen.

  Labelen kan supermarkten ook ondersteunen bij het naleven van voedselveiligheidsvoorschriften. Duidelijke voedseletikettering is belangrijker dan ooit tevoren. De Brother TD labelprinters kunnen worden gebruikt voor het aangeven van ingrediënten, houdbaarheidsdatum en allergeneninformatie op producten. Zo worden klanten optimaal geïnformeerd en beschermt tegen mogelijke gezondheidsgevaren. Meer informatie over de food, horeca en hospitality oplossingen van Brother zijn hier te vinden. 

 • Kledingwinkels: in een lange rij staan is een veel voorkomende frustratie van winkelend publiek. Dit speelt nu meer dan ooit, omdat klanten zich liever niet in een drukke omgeving willen begeven. Om dit te voorkomen kunnen extra verkooppunten worden gecreëerd, waarbij mobiele printoplossingen worden ingezet om kassabonnen af te drukken waardoor wachtrijen verminderen. Deze pop-up kassa’s kunnen het houden van afstand bevorderen en ervoor zorgen dat consumenten minder tijd in de winkel doorbrengen, waardoor de klantervaring aanzienlijk wordt verbeterd. Met apparaten zoals de Brother RJ printers, kunnen er on-demand extra mobiele kassa’s op elke plek in de winkel worden geplaatst.

  Vanwege COVID-19 moeten retailers een combinatie van waarschuwingslabels en bewegwijzering gebruiken om veiligheidsmaatregelen te benadrukken, zodat klanten en personeel zich veilig voelen. Met de PT labelprinters van Brother kunnen winkeliers zelf duurzame, slijtvaste labels ontwerpen en printen, zodat veiligheidsmaatregelen gemakkelijk aan klanten duidelijk gemaakt kunnen worden. Denk daarbij aan het labelen van dispensers met ontsmettingsmiddel, het aangeven van eenrichting looproutes door de winkel en het communiceren van regels voor social distancing. Meer info over COVID-19 labels zijn hier te vinden. 

  Als de richtlijnen plotseling veranderen moeten middenstanders zich snel kunnen aanpassen. Wanneer ze beschikken over mobiele printoplossingen, kunnen ze direct inspelen op nieuwe adviezen en regels. De Brother P-touch Editor labelontwerp-software kan ook worden gebruikt om gepersonaliseerde labels direct vanuit Microsoft Word, Excel en Outlook af te drukken. Meer informatie over Brother oplossingen voor de retail zijn hier te vinden.
   
 • E-commerce magazijn: een stevige, draagbare printer zorgt ervoor dat er binnen uitgestrekte magazijnen overal labels en bonnen kunnen worden afgedrukt, waardoor werkprocessen efficiënter, sneller en dus kosteneffectiever worden afgehandeld. Mobiele RJ printers kunnen via een riemclip worden meegenomen, zodat magazijnmedewerkers op elk moment van de werkdag de juiste labels kunnen afdrukken. Mobiele ploegen kunnen de printers ook gebruiken om producten te labelen voor het verzamel-, verpak- en verzendproces en voor het printen van labels met barcodes, zodat de afhandeling kan worden geoptimaliseerd.

 • E-commerce leveringen: goede en betrouwbare levering is een belangrijke factor in het succes van internetshops. Het geeft een online winkel een betrouwbare reputatie en tevreden klanten zullen sneller terugkomen bij een vertrouwde leverancier. Mobiele printers uit de PJ serie kunnen worden geleverd met een optionele montagekit voor voertuigen, ideaal voor medewerkers die onderweg zijn of opereren op locatie. Afleverbonnen en bevestigingen kunnen snel en eenvoudig worden geprint, zodat er meer leveringen kunnen worden afgehandeld.

  Brother heeft een ruime keuze (label)printers die bij uitstek geschikt zijn voor de Retail sector: 
  - Mobiele RJ en PJ printers voor flexibel gebruik op de winkelvloer of voor bezorg medewerkers.
  - PT (P-touch) labelprinters voor slijtvaste en waterbestendige labels, ideaal voor langdurig gebruik.
  - TD labelprinters voor grote aantallen bonnen, labels en etiketten, zijn geschikt voor grote opdrachten.

  Met dit uitgebreide assortiment is er altijd een geschikte oplossing voorhanden en hebben winkeliers en personeel de mogelijkheid werkprocessen te optimaliseren en deze soepeler, sneller en efficiënter uit te voeren.

  Kijk hier voor meer informatie over de gespecialiseerde print- en labeloplossingen van Brother. 

Meer van Mobiliteit

Aanbevolen

Terug naar boven