Two business men are remotely working outside of the office. They are meeting around a laptop set up in an aircraft hanger.

Mobiele en desktop printoplossingen zonder inkt of toner

Het printen van onderhoudsrapporten op locatie, afleverbonnen bij klanten of het afdrukken van pallet labels in magazijnen en identificatie labels in het ziekenhuizen. Allemaal voorbeelden van situaties waarbij je liever geen inkt of toner gebruikt. Waarom niet en wat is dan wel de ideale oplossing?

 

Thermisch printen wordt door beleidmakers beschouwd als de enige echt betrouwbare oplossing voor het bieden van printmogelijkheden voor werknemers die onderweg of op locatie opereren. Printers die gebruikmaken van direct thermische printtechnologie, produceren beeld door het verwarmen van thermisch papier met een speciale toplaag. Wanneer het papier de thermische printkop passeert, wordt de toplaag zwart in de gebieden waar het wordt verwarmd, hiermee wordt het beeld geproduceerd.

Dankzij de thermische printtechnologie kunnen dynamische buitendienst medewerkers zich volledig richten op hun werk en krijgen ze niet te maken met het ongemak en de extra kosten van het  vervangen van inkt, toner of linten. Daarnaast kunnen thermische printers in voertuigen of op speciale werkplekken ingebouwd worden. Daarnaast kunnen deze veilig door de gebruiker vervoerd worden zonder het risico van morsen, lekken of vlekken. De praktijk wijst uit dat thermische printers ideaal zijn voor gebruik in de auto omdat, in vergelijking met ander printtechnologieën, het minder gevoelig is voor wisselende temperaturen en een extreme vochtigheidsgraad.

Om printen binnen handbereik van mobiele gebruikers te brengen, heeft Brother het assortiment mobiele en desktopprinters de afgelopen jaren aanzienlijk uitgebreid. Door meer dan 100 jaar ervaring te combineren met innovatie, kan Brother een oplossing bieden voor allerlei toepassingen binnen diverse sectoren. De mobiele en desktop printers van Brother bieden verschillende functionaliteiten, maar hebben één belangrijke overeenkomst: ze bieden in elke situatie, op elk moment en op elke locatie optimale betrouwbaarheid.

Draagbare PJ A4-printers

Speciaal voor buitendienst medewerkers die onderweg of op locatie A4-documenten moeten kunnen printen, biedt Brother een serie compacte, mobiele A4 printers. De PJ printers zijn een perfecte tool voor servicemonteurs, verkoopmedewerkers, veiligheids- en hulpdiensten en andere externe professionals. Omdat de mobiele printers gebruik maken van thermische printtechnologie, zijn deze zeer betrouwbaar voor gebruik in het veld. Dankzij het compacte en  lichtgewicht ontwerp passen de printers gemakkelijk in een laptoptas, koffer of zelfs in een jaszak.

Met de mobiele PJ printers kunnen taken, zoals het afdrukken van afleverbonnen, facturen, servicedocumenten of medische rapporten,  gestroomlijnder en efficiënter worden afgehandeld. Daarnaast zijn er specifieke toepassingen waarvoor de modellen geschikt zijn, zoals het printen van tattoo sjablonen en kunnen ze worden ingebouwd in voertuigen of op locaties waar de ruimte zeer beperkt is.

Door de diverse maatwerkoplossingen is er een geschikt PJ model voor iedereen. Meer info over de mobiele PJ printers van Brother is te vinden via: https://www.brother.nl/printers/pj-serie

Robuuste, mobiele RJ label- en bonnenprinters

De Brother RJ printers  zijn stevige mobiele printers voor het afdrukken van labels en bonnen tot 114 mm breed. Deze robuuste, draagbare printers kunnen tegen een stootje. Ze beschikken over een IP54 -certificering, voor bescherming tegen water en een valbescherming tot 2,5 meter, zodat ze bestand zijn tegen intensief gebruik onder zware omstandigheden. De modellen zijn onder andere geschikt voor medewerkers in magazijnen, retail, logistiek en openbare hulpdiensten. Vanwege de stevige behuizing en het

compacte formaat kunnen de RJ printers eigenlijk overal ingezet worden, in combinatie met diverse handheld apparaten.
Binnen de snelle retail omgeving, is efficiëntie de sleutel. Voor het mobiel printen van kassabonnen, het beheren van click & collect-bestellingen of het afdrukken van schap labels. Hetzelfde geldt voor openbare veiligheids- en hulpdiensten. Gebruikers moeten essentiële documenten zoals patiëntendossiers of boetes snel en correct kunnen afdrukken.

Ook de RJ modellen maken gebruik van thermische labels, zodat er geen problemen kunnen optreden op het gebied van inktlekkage of vlekkerige afdrukken. Dit zorgt ervoor dat gebruikers in elke situatie kunnen rekenen op optimale prestaties en betrouwbaarheid  

 

Industriële TD desktop labelprinters

Naast mobiele printers heeft Brother een breed assortiment industriële desktop labelprinters voor het afdrukken van labels tot 118 mm (4 inch). De TD modellen bieden een printoplossing voor diverse branches zoals warehousing, logistiek, retail, gezondheidszorg, laboratoria, horeca en de voedselindustrie. Er zijn printers beschikbaar die gebruik maken van direct thermische printtechnologie en thermo-transfer voor het printen van duurzame labels of bonnen. Hierdoor komt er geen inkt of toner aan te pas en zijn de modellen beter bestand tegen diverse omgevingsfactoren zoals hitte, kou, vocht en stof. 

In de gezondheidszorg en de voedingsindustrie is het afdrukken van de juiste informatie op labels en etiketten van cruciaal belang en in sommige gevallen zelfs van levensbelang. Efficiënt labels printen is ook essentieel voor de productie en klantervaring binnen magazijnen en in winkels.

De TD desktop labelprinters zijn professioneel, betrouwbaar en op maat samen te stellen met diverse accessoires, zodat ze naadloos aansluiten op de toepassing waarvoor ze ingezet worden.


Meer van Mobiliteit

Aanbevolen

Terug naar boven