1. Home Brother
  2. Thuiswerkplek

Creëer de ideale thuiswerkplek

Thuiswerken kan flexibiliteit en onafhankelijkheid bieden, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. Terwijl u op afstand werkt, kunt u worden afgeleid door klusjes in het huishouden, problemen ondervinden in de communicatie met collega’s of moeilijkheden ervaren met het bewaren van een gezonde balans tussen werk en privé. Al deze zaken kunnen een dip in uw productiviteit en focus veroorzaken.
Met een goed en efficiënt ingericht thuiskantoor en het aanhouden van vaste schema's, kunt u echter net zo productief en efficiënt vanuit huis werken, als dat u op het kantoor gewend bent. Brother staat ‘At your side’ als het gaat om thuiswerken. We hebben daarom een korte lijst met tips opgesteld om u te helpen bij het inrichten van uw thuiswerkplek, zodat u op de meest effectieve en prettige manier kunt thuiswerken.


Picture of woman putting a labelled file on a bookcase

1. Het opzetten van uw thuiskantoor

Er zijn twee dingen die u in gedachten moet houden voordat u aan de slag gaat met het creëren van uw thuiswerkplek:

  • Waar in huis bevindt zich de werkruimte? U brengt meer dan zeven uur per dag door in uw thuiskantoor, dus denk heel goed na over het meubilair en de apparatuur die u nodig heeft.
  • Over welke middelen beschikt u? Kijk eerst naar apparatuur waar u reeds over beschikt en houd rekening met uw budget, voordat u de beslissing neemt iets nieuws aan te schaffen.

woman sat at home desk with yellow bike visible

2. Een comfortabele en ergonomische thuiswerkplek

Uw thuiskantoor moet zowel functioneel als comfortabel zijn. Zorg voor een ergonomische opstelling en de juiste telecommunicatiemogelijkheden.

  • Een stoel met de juiste steunpunten, een voetensteun en een bureau op de juiste hoogte maken een groot verschil voor uw gezondheid en uw productiviteit.
  • Een goede (draadloze) muis, toetsenbord en een monitor op ooghoogte zorgen dat u beter kunt focussen en efficiënt uw werkzaamheden kunt uitvoeren.
  • Zorg ervoor dat u telefonisch bereikbaar bent voor collega’s en klanten, door het telefoonnummer van uw normale werkplek door te schakelen naar uw (mobiele) thuistelefoon. Of kijk naar een softwarematige oplossing om te kunnen bellen.
  • Voor het plannen van online meetings is het belangrijk dat u toegang heeft tot de juiste video conference software. Breng in kaart of u beschikt over de juiste apparatuur zoals een webcam en microfoon, of een headset. Met veel conference software kunt u naast (video) bellen ook chatten en uw scherm delen.

taking notes on a desk with mobile phone visible

3. Efficiënt vanuit huis werken

Thuiswerken vereist in het begin wat extra discipline en geduld. Streef ernaar om uw normale werkroutine zoveel mogelijk aan te houden.

  • Werktijden en pauzes: begin de dag om dezelfde tijd als u normaal zou doen. Zorg ervoor dat u regelmatig koffiepauzes en een volwaardige lunchpauze neemt.
  • Maak een lijst voor alle taken en prioriteiten van die dag en zorg dat uw bureau overzichtelijk is aan het begin van uw werkdag. Lees onze tips over het ordenen van uw thuiswerkplek.
  • Minimaliseer afleiding terwijl u werkt, maar zorg er wel voor dat u tijdens pauzes tijd neemt voor contact met familie of vrienden.

Woman in home office stood next to printer

Printers voor uw thuiswerkplekPrinten, scannen en kopiëren in kleur of zwart-wit. Bekijk het assortiment klein zakelijke printers en all-in-ones om uw thuiskantoor compleet te maken.

Bekijk de printers
grey, green, purple, transparent grey, and transparent purple folders, on a shelf

Handige labeloplossingen voor thuiswerkers

Orden items in uw thuiskantoor met professionele labels. Bekijk de Brother labelprinters voor een nette, overzichtelijke thuiswerkplek.

Bekijk de labelprinters
Brother scanner on wooden home office desk

Documentscanners voor het thuiskantoor

Documenten digitaliseren en efficiënt archiveren. Bekijk de beste documentscanners voor uw kantoor aan huis

Bekijk de scanners
Cubed bookcase with filing and storage accessories

Tips voor meer overzicht in uw thuiskantoor

Bekijk onze tips voor een goed georganiseerd thuiskantoor. Van een opgeruimd bureau tot het bewaren van de juiste balans tussen werk en uw privéleven.

Meer info
Woman sat at hoe office desk - using arts ad crafts

Creatieve en stijlvolle labels maken

Stijlvolle labels printen voor cadeaus, hobbyprojecten of het scheppen van overzicht. Alles volledig draadloos direct vanaf uw smartphone met de P-touch CUBE labelprinter.

Meer info
Person cutting out a picture of a dog from creative centre

Leuke en leerzame kindermaterialen

Brother Creative Center biedt gratis educatieve materialen, kleurplaten, papieren knutselfiguren en nog veel meer om de kinderen te vermaken, terwijl u vanuit huis aan het werk bent.

Meer info