1. Home Brother
  2. Thuiswerkplek
  3. Thuiskantoor organiseren
image of a desk with laptop, desk organiser and plant

Houd uw bureau overzichtelijk

Of u nu alleen thuis werkt of uw bureau deelt met huisgenoten, niet-relevante spullen kunnen enorm in de weg liggen en de werkruimte verkleinen.

  • Maak er een gewoonte van om uw bureau aan het begin of einde van elke werkdag op te ruimen, zodat u zich beter kunt concentreren
  • Leg alleen de meest gebruikte items op uw bureau en bewaar kleinere spullen zoals paperclips, pennen en notitieblokjes in bakjes.

four folders organised on a set of shelves

Zorg voor een overzichtelijk archiefsysteem in uw thuiskantoor

Probeer om niet elk document automatisch te printen, omdat het papierwerk zich anders snel zal opstapelen.

  • Bewaar belangrijke documenten die u veel gebruikt in een speciale archieflade, zodat u deze snel bij de hand heeft als het nodig is. Gebruik een andere lade of dozen met labels om overige documenten op te bergen, zodat u werkplek netjes en vrij blijft.
  • Digitaliseer uw documenten door deze te scannen en op te slaan op uw computer of direct in de cloud. Bekijk hier het assortiment Brother documentscanners.
 

photograph of an home office

Verlaat uw thuiswerkplek tijdens de pauzes

Thuiswerken kan de scheidslijn tussen werk en privéleven doen vervagen. Zorg ervoor dat u regelmatig pauzeert en probeer naar een andere ruimte te gaan, zodat u het werk even los kunt  laten.

  • Creëer uw thuiswerkplek bij voorkeur in een aparte ruimte, zodat u kunt schakelen tussen uw professionele en persoonlijke leven. Als u geen aparte ruimte heeft, kies dan een bepaald deel van de kamer die kan worden toegewezen als werkzone.
  • Bewaak uw grenzen door u te houden aan een vast werkschema dat voor iedereen in huis duidelijk is. Bespreek indien mogelijk van tevoren met uw gezinssleden, als u een belangrijke vergaderingen of belafspraak heeft.

image of a desk with open notepad

Zorg dat uw thuiskantoor comfortabel is ingericht

Het is belangrijk dat alle elementen binnen uw werkplek zo optimaal mogelijk zijn, zodat u zich zoveel mogelijk kunt focussen op uw werkzaamheden. Besteed daarom extra aandacht aan de ergonomie van uw thuiswerkruimte en de opstelling van de benodigde apparatuur.

  • Zorg voor voldoende verlichting en kies een stille ruimte, zodat u online vergaderingen zonder problemen kunt bijwonen en de telefoon kunt beantwoorden. Kies voor een lichte kamer met een raam en een mooi uitzicht, dit zorgt ervoor dat u tussendoor beter kunt ontspannen.
  • Investeer in een goede bureaustoel en eventueel een voetensteun. Zorg dat u  desktopapparatuur zoals het toetsenbord en de muis, op een comfortabele hoogte en afstand gebruikt.

Woman in home office stood next to printer

Printers voor uw thuiswerkplekPrinten, scannen en kopiëren in kleur of zwart-wit. Bekijk het assortiment klein zakelijke printers en all-in-ones om uw thuiskantoor compleet te maken.

Bekijk de printers
grey, green, purple, transparent grey, and transparent purple folders, on a shelf

Handige labeloplossingen voor thuiswerkers

Orden items in uw thuiskantoor met professionele labels. Bekijk de Brother labelprinters voor een nette, overzichtelijke thuiswerkplek.

Bekijk de labelprinters
Brother scanner on wooden home office desk

Documentscanners voor het thuiskantoor

Documenten digitaliseren en efficiënt archiveren. Bekijk de beste documentscanners voor uw kantoor aan huis

Bekijk de scanners