1. Home Brother
  2. Label- en bonnenprinters
  3. Labelprinters voor aanduiding, signalering en diverse facilitaire zaken
  4. Labelprinters en tapes voor facilitair management

Labelprinters en tapes voor facilitair management

Gebruik een van onze pc-, desktop- of draagbare labelprinters om duurzame, slijtvaste labels te maken in verschillende breedtes, kleuren en materialen.

 P-touch P900W

Ontwerp en print duurzame aangepaste labels rechtstreeks vanaf uw pc of Mac. Printen met hoge snelheid / hoge resolutie.

Print labels tot 36 mm breed.

P-touch D600VP

Via een kleurendisplay produceert deze op de PC aansluitbare desktop labelprinter duurzame labels voor algemeen gebruik binnen uw organisatie.

Print labels tot 24 mm breed.

Speciale tapes

De duurzame P-touch gelamineerde labels van Brother zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, maten en speciale materialen voor diverse toepassingen en omvatten:

  • Sterke kleefkracht
  • Extra sterke kleefkracht voor ongelijke oppervlakken
  • Flexi-ID tape voor kabellabels
  • Fluorescerende tapes voor veiligheidslabels
  • Veiligheidslabels met verzegeling

 

Bekijk het assortiment speciale tapes

Brother gelamineerd labels

Kies het juiste label

Zorg ervoor dat uw label opvalt en blijft kleven door de juiste Brother TZe tapecassette uit het assortiment te kiezen.

Deze video laat u kennismaken met onze grote range duurzame, slijtvaste labels, van fluorescerende tapes voor veiligheidslabels en belangrijke informatie, tot  labels met extra sterke kleefkracht voor het bevestigen op ruwe oppervlakken die met zekerheid de tijd goed zullen doorstaan.

 

Tapes kopen

Brother ontwikkelde in 1988 al de technologie voor het maken van duurzaam gelamineerde labels -  sindsdien zijn er vele klanten die de oersterke labels gebruiken voor al hun labelbehoeften. Omdat de tekst wordt beschermd door een beschermlaag van helder plastic bent u er zeker van dat uw labels lang mee gaan, bestand zijn tegen extreme invloeden, waar u ze ook aanbrengt.

Lees hieronder meer en download de folder met technische informatie en meer details over de Brother TZe labels, zoals de uitkomsten van de extreme tests waaraan ze werden ontworpen.

Download (PDF, 16.6MB)

In tegenstelling tot standaard labels zorgt de technologie die we gebruiken voor onze gelamineerde labels ervoor dat een laminaat laag van uiterst doorzichtig polyethyleen de tekst beschermt. Het resultaat is een vrijwel onverwoestbaar label dat bestand is tegen zelfs de meest extreme en ruwe omstandigheden.
Wij kunnen verzekeren dat onze labels duurzaam zijn, omdat ze tot het uiterste getest zijn onder extreme omstandigheden. De resultaten tonen aan dat gelamineerde P-touch labels van Brother de niet-gelamineerde labels van de concurrentie het nakijken geven, doordat ze leesbaar blijven en niet loslaten, zodat u zeker bent van een professioneel kwaliteitslabel dat is ontworpen om lang mee te gaan.

Procedure van de slijtage test


Dankzij de geavanceerde technologie van Brother bent u verzekert dat de gelamineerde P-touch TZe labels bestand zijn tegen de zwaarste slijtage.
Een 1 kg zwaar schuurtoestel passeerde meerdere malen zowel de gelamineerde P-touch labels van Brother als de niet-gelamineerde labels van concurrenten. Na 50 heen en weer passages waren de tekens onder het laminaat van het Brother P-touch-label nog steeds volledig intact en het laminaat was slechts licht bekrast. De printkwaliteit van het niet-gelamineerde label van de concurrentie was wel aangetast.

De temperatuur testprocedure


Of u uw labels nu wilt gebruiken in barre vrieskou of in een erg hete omgeving, onze TZe labels zijn ontworpen om zeer lange mee te gaan. De resultaten van de testprocedure tonen aan dat gelamineerde P-touch labels van Brother bestand zijn tegen temperaturen van -80 °C tot +150 °C.
Onze gelamineerde labels werden bij kamertemperatuur aangebracht op roestvrijstalen platen en vervolgens gedurende een bepaalde tijd verhit en gekoeld. Na 72 uren bij -80 °C was er geen merkbare wijziging qua tapelijm of -kleur. Na 2 uur bij +150 °C bleef de tekst op het label volledig intact, ondanks lichte verkleuring van de tape.

Waar u gelamineerde P-touch labels ook voor gebruikt, ze zijn ontworpen om net zo helder en leesbaar te blijven als de dag dat ze zijn aangebracht.
Verschillende gelamineerde Brother P-touch labels in verschillende kleuren werden aangebracht op roestvrijstalen platen en werden gedurende 12 maanden blootgesteld aan een gesimuleerde uv-straling zoals buiten, waarna wijzigingen van de basiskleur van de tape werden geobserveerd (test conform aan JIS K7350-2/ISO 4892-2). De geprinte tekst op alle tapes bleef ongewijzigd en was perfect leesbaar. De rode, gele en fluorescerende tapes vertoonden echter wel wat tekenen van vervagen van de achtergrondkleur van de tape. Andere Brother labelkleuren vertoonden totaal geen verandering.

Testprocedure op bestendigheid tegen chemische slijtvastheid

Chemische tests werden uitgevoerd op gelamineerde labels van Brother en niet-gelamineerde labels van concurrenten.

 

De tests werden uitgevoerd in twee fasen:
Fase 1 - test met onderdompeling in chemicaliën
Fase 2 - test met schuurblootstelling aan chemische inwerking
De tapes werden eerst aangebracht op glazen plaatjes en gedurende 2 uur ondergedompeld in verschillende chemicaliën. Er deed zich geen verandering voor qua printkwaliteit en de labels bleven bevestigd op de plaatjes.
Hoewel sommige labels die werden ondergedompeld in bepaalde chemicaliën een licht loskomen van de laminaatlaag vertoonden, had erover wrijven met dezelfde chemische substantie geen enkel effect. Dus zelfs al zou u chemicaliën over uw gelamineerde Brother P-touch labels morsen, moet snel afvegen voldoende zijn om eventuele schade te voorkomen.
Vervolgens werd de gelamineerde Brother P-touch labels aangebracht op verschillende glazen platen. Een gewicht van 500 g, voorzien van een in een chemische substantie gedrenkte doek, passeerde 20 keer over elk label. De printkwaliteit van de gelamineerde Brother P-touch labels bleef onaangetast, in tegenstelling tot de niet-gelamineerde labels van de concurrentie.

Testprocedure op bestendigheid tegen water


Gelamineerde Brother labels zijn uiterst bestendig tegen contact met en onderdompeling in water, en dit gedurende langere tijd.

De tests werden uitgevoerd in twee fasen:
Fase 1 - test met onderdompeling in water
Fase 2 - waterschuurtest
De labels werden eerst aangebracht op glazen plaatjes en gedurende 2 uur ondergedompeld in water. Er deed zich geen verandering voor qua printkwaliteit en de labels bleven bevestigd op de plaatjes.
Voor de tweede test werd de gelamineerde Brother P-touch labels aangebracht op verschillende glazen platen. Een gewicht van 500 g, voorzien van een in een water gedrenkte doek, passeerde 20 keer elk label. De printkwaliteit van de gelamineerde Brother P-touch-labels bleef onaangetast.

Ontdek waarom labeling belangrijk is als onderdeel van uw procedures voor facility management