1. Home Brother
  2. Bedrijfsoplossingen
  3. Brother Resource Hub
  4. Blog
  5. Het Kantoor van Morgen
  6. 2020
  7. Hoe de kleur groen het stadsbeeld en de werkplek ingrijpend zal veranderen
Two men and three women are holding an informal business meeting in the workplace of the future that features a prominent living green wall of plants within the office environment.

Hoe de kleur groen het stadsbeeld en de werkplek ingrijpend zal veranderen

Waar werknemers in het stadscentrum van vandaag waarschijnlijk uit hun raam naar beton, baksteen en stedelijke infrastructuur kijken, zullen de werknemers van morgen genieten van veel groenere uitzichten.

Dit zal worden aangedreven door twee primaire factoren. Ten eerste is er de dringende behoefte om klimaatverandering te bestrijden vanuit de plaatsen die het meest uit balans zijn met natuurlijke cycli - grote steden en steden.

De tweede factor is de diepgaande en weinig begrepen impact van de natuur op ons eigen welzijn.

De strijd tegen klimaatverandering meenemen naar de werkplek

De strijd tegen klimaatverandering zal de komende jaren en decennia oneindig worden geïntensiveerd. Steden en stadscentra zijn niet alleen drukbezochte hotspots voor werk en vrije tijd; door het energieverbruik en het vasthouden van warmte zijn het ook temperatuurspots.

Steden en verbonden steden zullen - als de vrijdenkende drijfveren voor verandering - de meest productieve plaatsen zijn om ons opnieuw in harmonie met de natuur te brengen.

Levende gebouwen - groen en natuur in het kantoorontwerp

Waar de huidige groenbouwconcepten zich richten op elementen als isolatie, energieopwekking en het verminderen van de koolstofvoetafdruk, zullen er in de toekomst gebouwen ontstaan, die als bossen fungeren om energie op te wekken en broeikasgassen te verbruiken.

Deze ‘levende’ gebouwen zijn gekenmerkt door het gebruik van enorme hoeveelheden binnen- en buitenplanten. Hun integratie zal het stedelijke landschap, de luchtkwaliteit en de prestaties van onze grootsteden en steden verbeteren voor de komende generaties.

Enkel nieuwbouwprojecten zullen deel uitmaken van deze verschuiving. Grote transformatieprojecten zullen kantoorgebouwen creëren met een levende buitenkant, groene binnenmuren en tuindaken die de natuur aantrekken en voedsel produceren.

Dit zal de werkplek letterlijk nieuw leven inblazen en ons weer dichter bij de natuur brengen. Het geeft bestemmingswerk een enorme aantrekkingskracht.

 

Natuur en welzijn van werknemers

Net zoals wetenschappers het erover eens zijn dat regelmatig sporten goed voor ons is, zijn ze het er ook over eens dat de natuur een overvloed aan voordelen biedt.

De natuur is een decor voor herstel en reflectie. Het is bewezen dat blootstelling aan natuurlijke elementen, zoals bomen, planten, bloemen, natuurlijk licht en waterlichamen, de hartslag en bloeddruk verlaagt, de productie van stresshormonen vermindert, het immuunsysteem stimuleert en het algemene gevoel van welzijn verbetert¹. Binnen de context van de werkplek verbetert hiermee de stemming, de geestkracht en de productiviteit van werknemers.

Uit een onderzoek van de Universiteit van Queensland in Australië blijkt dat de productiviteit van kantoren met planten 15% hoger ligt².

Positieve maatregelen kosten de aarde niets en kunnen haar redden, dus maak waar mogelijk van uw bedrijf een groene kracht voor verandering.

 

1 Science Daily (www.sciencedaily.com/releases/2019/04/190404074915.htm)
2 The University of Queensland Australia (www.uq.edu.au/news/article/2014/09/leafy-green-better-lean)

Meer van Werkplek van de toekomst

Two men and three women are holding an informal business meeting in the workplace of the future that features a prominent living green wall of plants within the office environment.

Aanbevolen

Terug naar boven