1. Home Brother
  2. Bedrijfsoplossingen
  3. Brother Resource Hub
  4. Blog
  5. Efficiëntie
  6. 2022
  7. Trends voor barcode labeling en industriële printers.
 A male factory worker is operating a cherry picker in a warehouse in this transport and logistics image

Trends voor barcode labeling en industriële printers.

De vraag naar barcode etikettering is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Vooral nu de markt steeds meer afhankelijk is van e-commerce en de voorkeur van de consument meer en meer uitgaat naar het online aanschaffen van producten, zit de vraag naar barcode labels en industriële labelprinters behoorlijk in de lift. Daarnaast zijn serialisatie toepassingen in opkomst met name binnen de farmacie, de autobranche en de voedselindustrie.

 

Wil je meer informatie over barcode labeling, download dan ons onderzoeksrapport over barcode labeling in de logistieke sector.

Download onderzoeksrapport

 

Geserialiseerde producten bevorderen de consistentie van de toeleveringsketen en verbeteren de algehele zichtbaarheid. Het biedt tevens de mogelijkheid voor het volgen en traceren (track & trace)  van zendingen met behulp van toegewezen serienummers. Seralisatie is bijzonder nuttig gezien de e-commercevolumes hoger zijn dan ooit tevoren.

Consumenten verwachten dat hun bestelling op elk ogenblik geplaatst kan worden en op de snelst mogelijke manier wordt geleverd. Dit legt een enorme druk op organisaties in de toeleveringsketen, die de nauwkeurigheid en leesbaarheid van labels en etiketten moeten kunnen garanderen en tegelijkertijd de toenemende labelvolumes in goede banen moeten leiden. Strategische investeringen in technologie zullen de komende jaren essentieel zijn voor het verbeteren van de algehele efficiëntie van de workflow en het percentage orderafhandelingen die organisaties kunnen behalen.

De behoefte aan unieke en nauwkeurige productidentificatie en serialisatie, is vanwege snel stijgende verzendvolumes groter dan ooit tevoren. Hierdoor is het belangrijk dat bedrijven investeren in betrouwbare industriële labelprinters, die geschikt zijn voor hoge printvolumes.

 

Ga voor meer informatie over betrouwbare industriële TJ labelprinters voor het printen van barcode labels naar onze webpagina.

Industriële TJ labelprinters

 

VDC Research is een toonaangevende autoriteit op de mondiale markt van automatische identificatie en data capture (AIDC) technologieën. Zij maakte onlangs een inschatting dat leveranciers van industriële labelprinters in 2020 meer dan € 670 miljoen aan inkomsten genereerden, en dat die markt naar verwachting zal groeien tot € 840 miljoen in 2025.

De substantiële toename van barcode labels zorgt voor meer investeringen in industriële printers die  geschikt zijn voor labeltoepassingen in zogenaamde high-throughput omgevingen (plekken waar een hoge doorvoersnelheid wordt behaald). Uit het onderzoek van VDC blijkt dat het dan vooral gaat om  organisaties binnen de industrie, productie, transport en logistiek.

 

Waarom wordt er geïnvesteerd in industriële labelprinters?

De vijf belangrijkste redenen die zorgen voor de stijgende vraag naar industriële labelprinters zijn:

1.    Er is meer behoefte aan barcode etikettering in de post pandemische wereld  

De Covid-19 pandemie resulteerde in een sterke stijging van de online vraag naar alle soorten producten, zelfs toen de wereldwijde toeleveringsketens enorme problemen ondervonden. Bedrijven schakelden tijdens de pandemie in 2020 over op online orderafhandeling, waardoor ze steeds meer afhankelijk werden van industriële printers voor verzending en ontvangst, voorraad- en activabeheer en vereisten voor pick- en paklijst in het magazijn. Magazijnen en fulfilmentcentra hebben het nu net zo druk of zelfs drukker dan wat in het verleden werd geassocieerd met piekcapaciteit. Dit maakt het voor organisaties essentieel om de voorraad te inventariseren, productbewegingen in de toeleveringsketen te volgen en last-mile traceerbaarheid te vereenvoudigen.

 

Meer weten over specifieke labeloplossingen voor fulfilment en sorteringcentra? Bekijk dan onze transport en logistiek pagina’s.

Labeloplossingen voor fulfilmentcentra

A bar chart compiled from VDC research offers statistical analysis of the transport and logistics sector in relation to industrial printer investments

2.    Industriële labelprinters blijven de voorkeursoplossing in de industriële toeleveringsketen 

Bedrijven binnen de productie en transport en logistiek sector vertrouwen bijna uitsluitend op industriële printers, omdat deze snel grote aantallen stevige labels kunnen printen. De printers uit deze klasse beschikken meestal over robuuste metalen behuizingen en hebben een lange levensduur. Uit gesprekken van VDC met organisaties blijkt dat deze groep printers een minimaal risico op defecten vertoont en een superieure printkwaliteit leveren, ongeacht de hoeveelheid labels die worden geprint of de omgevingsomstandigheden. Het is belangrijk om printprestaties mee te wegen, vooral als het apparaat in een ruige omgeving moet functioneren.  

3.    Implementatie van labelprinters binnen nieuwe processen

Retailers hebben hun etiketteringsprocessen een aanzienlijke verandering zien ondergaan vanwege  nieuwe omnichannel-strategieën die hun operationele en technologische vereisten hebben verhoogd. Het labelen van pakketten en pallets, evenals direct-store-delivery (DSD), het creëren van micro-fulfilmentcentra en het ophalen van online bestellingen in de winkel (BOPIS), hebben de vraag naar industriële labelprinters binnen deze branche verder opgedreven. De labelvereisten en -volumes in magazijnen ligt op een hoger niveau dan ooit tevoren, wat bedrijven in deze branche ertoe aanzet strategische investeringen te doen in industriële printoplossingen, zowel in de winkels als in de magazijnen.

4.    Naleving van gestelde eisen en acties die daaruit voortvloeien

De gezamenlijke inspanningen van organisaties om hun traceerbaarheid te verbeteren en te blijven voldoen aan de voortdurend veranderende regelgeving en eisen van klanten, overheden en de industrie, zullen de acceptatie en groei van industriële labelprinters stimuleren. In combinatie met relevante softwaretoepassingen zullen dergelijke investeringen helpen het etiketteringsproces te automatiseren om zo het aantal fouten en overtredingen te minimaliseren.

5.    Betaalbare modellen waardoor deze voor een grotere publiek interessant zijn 

Producenten hebben hun productportfolio voor industriële labelprinters recent uitgebreid en bieden nu ook middenklasse opties aan. Dit opent de markt voor een groter segment van bedrijven en organisaties die willen investeren in deze groep printers. Daarnaast begrijpen gebruikers steeds beter de relatief hoge prijzen van de printers in deze klasse, die zeer robuust en duurzaam ontworpen zijn en geschikt voor het printen van grote aantallen labels.

Industriële labelprinters als onderdeel van het grotere geheel

Statische datalabels kunnen zorgen voor verwarring en vergroten het aantal fouten in de huidige zeer dynamische productie en toeleveringsketen. De kans op verkeerd labelen neemt toe met het vertrouwen op statische databases en/of labelsjablonen, vooral omdat het een uitdaging is om verschillende versies te bewerken, te beheren en bij te werken, wat uiteindelijk gemakkelijk kan leiden tot labelfouten.

Labeling is heden ten dage van cruciaal belang voor de algehele supply chain management en traceerbaarheidsinitiatieven van organisaties, waarbij de nadruk meer wordt gelegd op automatisering van labels met integratie van gegevens uit verschillende bedrijfsapplicatiesystemen.

Organisaties willen graag de valkuilen binnen hun processen aanpakken. Van de inkoop van grondstoffen tot productie en wereldwijde distributie. Ze nemen belangrijke stappen om beter inzicht te krijgen in productbewegingen in de toeleveringsketen. Naarmate de traceerbaarheidsnormen in alle sectoren strenger worden, is er een grotere vraag naar dynamische oplossingen die nauw kunnen worden geïntegreerd met verschillende systemen. Zo kan samenwerking en consistentie op wereldwijd verspreide locaties worden bevorderd.

Nu de acceptatie en implementatie van industriële printers nieuwe hoogten bereikt, verwacht VDC dat organisaties steeds meer manieren zullen vinden om ervoor te zorgen dat hun investeringen schaalbaar zijn en naadloos kunnen worden geïntegreerd met backend systemen. Omdat de levensduur van industriële labelprinters vaak meer dan 6 jaar bedraagt, is er tevens behoefte aan ondersteuning tijdens de volledige  levenscyclus. Dit gaat verder dan alleen reparatie en onderhoud, maar omvat ook beheer op afstand en monitoringtools. Al deze zaken zijn kritische punten die meewegen bij het selecteren van  producten en de uiteindelijke investering.

Globalisering verandert de manier waarop organisaties tegen technologische investeringen aankijken. Bedrijven zijn op zoek naar robuuste, stationaire printer hardware die bestand is tegen de ontberingen van industriële omgevingen over de hele wereld. Naast het vermogen om duizenden labels per dag te kunnen printen in een veeleisende bedrijfssituatie, gaan ook nieuwe toepassingen een rol spelen binnen de keuze voor een bepaald product. De snellere leveringsverwachting van consumenten is hierbij een belangrijke factor en zal de behoefte aan dynamische, hoogvolume oplossingen voor het afdrukken van labels en etiketten de komende jaren flink vergroten.  

 

Wil je meer informatie over barcode labeling, download dan ons onderzoeksrapport over barcode labeling in de logistieke sector.

Download onderzoeksrapport

 

Lees meer over de industriële TJ labelprinters van Brother voor het afdrukken van barcode labels.

Industriële TJ labelprinters

 

Meer van Efficiëntie

Aanbevolen

Terug naar boven