1. Home Brother
  2. Bedrijfsoplossingen
  3. Brother Resource Hub
  4. Blog
  5. Efficiëntie
  6. 2022
  7. Strategische overwegingen bij de aanschaf van industriële labelprinters
Two workers (one male, one female) are standing in a factory reviewing a document in this transport and logistics warehouse scene

Strategische overwegingen bij de aanschaf van industriële labelprinters

Met hun metalen behuizing en robuuste ontwerp zijn industriële labelprinters de werkpaarden van het magazijn die ervoor zorgen dat snel nauwkeurige barcode labels worden afgedrukt voor inkomende en uitgaande zendingen. In dit blog belichten we de strategische keuzes en best practices voor het aanschaffen van industriële labelprinters.

 

Wil je meer informatie over barcode labeling, download dan ons onderzoeksrapport over barcode labeling in de logistieke sector.

Download onderzoeksrapport

 

Barcodes zijn nog steeds de meest kosteneffectieve benadering voor zichtbaarheid op artikelniveau binnen de supply chain. Als gevolg daarvan zijn industriële labelprinters een direct onderdeel van traceerbaarheidsoplossingen bij het verzenden, ontvangen of crossdocken van producten. 

Aangezien consumenten steeds meer de voorkeur geven aan online winkelen, moeten organisaties ervoor zorgen dat hun etiketteringsinfrastructuur in staat is om de stijgende pakketvolumes aan te kunnen. Vanwege de sterke stijging van e-commerce activiteiten, is het voor bedrijven in de transport en logistiek noodzakelijk geworden om te investeren in industriële labelprinters.

 

Ga voor meer informatie over industriële TJ labelprinters voor het printen van barcode labels naar onze webpagina.

Industriële TJ labelprinters

 

 
A chart using insight collated by VDC research shows data relating to industrial printer purchasing decisions

Er zijn verschillende belangrijke factoren van invloed op de beslissingen van organisaties om te investeren in industriële labelprinters.

- De totale eigendomskosten (TCO) van een industriële labelprinter zijn een belangrijk meetinstrument bij de evaluatie van de investering. Hierbij wordt naast de initiële aankoopprijs ook de prijs van de rollen, bijbehorende softwarelicentiekosten en onderhoud meegenomen.

- Het vinden van de juiste balans tussen investering en de printerprestaties. Hierbij kan gedacht worden aan printsnelheid, resolutie, duurzaamheid, ergonomie en geautomatiseerde functies, zoals een automatisch snijmechanisme, een labelstripper of oprolunit.

- Implementatie van de juiste thermische printtechnologie voor de gewenste toepassing en de meest geschikte labelrollen en andere verbruiksmaterialen die daarvoor nodig zijn.

- Compatibiliteit met bestaande software-infrastructuur, inclusief integratie met ERP (Enterprise resource planning), WMS (Warehouse management systeem ) en andere MDM-platforms (multiple device management). Plus mogelijkheden om de oplossing naar wens op en af te schalen.

- Gebruiksgemak en plug-and-play

 

De juiste balans tussen prestaties en kosten is essentieel bij het selecteren van de best passende hardware voor het printen van industriële labels en etiketten

 

VDC's onderzoek onder 200 professionals binnen het magazijn, benadrukte dat TCO (total cost of ownership) de belangrijkste investeringsoverweging is bij aankoop en implementatie van industriële labelprinters. Voor de aanschaf van een industriële labelprinter bedragen de kosten van een instapmodel slechts € 875,-  tot meer dan € 4.350,- voor geavanceerde modellen. Labelrollen, andere   verbruiksartikelen en onderhoudscontracten dragen ook aanzienlijk bij aan de kosten gedurende de levenscyclus van het product.

In situaties waar grote labelvolumes worden verwerkt, moet ook rekening gehouden worden met  slijtage. De printkoppen van de printers moeten dan regelmatig vervangen worden. Afhankelijk van de resolutie van de printer kosten printkoppen gemiddeld tussen de € 260,-  en € 655,-  Er zit ook een kostenverschil tussen het gebruik van directe thermische en thermo-transfer printtechnologie, omdat de laatste naast labelrollen ook gebruik maakt van thermo-transfer rollen voor overdracht van het beeld. Het voordeel is echter dat door het thermo-transfer proces de printkop minder snel slijt en vervangen hoeft te worden. Het is dus essentieel om te kijken naar de toepassingseisen om te bepalen welke printtechnologie en printerklasse het beste passen binnen de organisatie.

Prestaties en functionaliteit zijn ook zeer belangrijke criteria bij het kiezen van een industriële labelprinteroplossing. Het gaat dan om diverse zaken: van printsnelheid en resolutie tot compatibiliteit met bestaande software pakketten en labeling systemen. De specificaties van industriële labelprinters zijn onderling zeer afwijkend. Vooraf testen van het product is essentieel voor het vinden van de juiste oplossing die aansluit bij de gevraagde etiketteringscapaciteit.

 

 

A factory conveyer production line is filled with boxed parcels while a worker scans a printed barcode address label in this transport and logistics warehouse scene

Verhogen van de levensduur van industriële labelprinters

Naast de printerspecificaties zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid zeer belangrijk voor industriële labelprinters en cruciaal voor etiketteringssucces in geavanceerde workflows. Storingen zijn zeer nadelig voor het leveringsschema van bestellingen en etiketteringsfouten drukken het aantal orders dat kan worden uitgevoerd. In die zin zijn doorlopend onderhoud en preventieve checks cruciale componenten bij het implementeren van industriële labelprintoplossingen. Een oplossing voor een succesvolle labelstrategie kan gezocht worden in samenwerking met de juiste fabrikant, die naast speciale  gefabriceerde modellen ook ondersteunende diensten kan bieden. 

Het veiligstellen van de investering in labelprinters kan worden bewerkstelligd via een verlengde garantieduur of dekking van specifieke onderdelen. Zo kan de levenscycli van industriële labelprinters worden verlengd en kunnen bedrijven defecten en dure reparaties vooraf afdekken. Daarnaast bieden onderhoudscontracten via IT providers of fabrikanten een extra mogelijkheid om onverwachte problemen en kosten te voorkomen. 

Met de overvloed aan industriële labelprinter opties in de markt, kan het moeilijk zijn om de best passende oplossing te kiezen. We proberen om de belangrijkste punten in het aankoopproces van labelprinter hardware op een rijtje te zetten. 

 

Belangrijkste zaken bij de aankoop van industriële labelprinters

 

- Ga op zoek naar de juiste IT provider of fabrikant die de specifieke en unieke labeling vereisten van uw organisatie begrijpt en bereid is met u mee te denken. Daarnaast is het belangrijk dat ze overkoepelende diensten biedt met toegevoegde waarde. Denk daarbij aan het verstrekken van demotests, het bieden van onderhoudscontracten en het geven van advies over de hardware en software die ook in de toekomst de beste resultaten op het gebied van nauwkeurigheid en consistentie garandeert. 

- Ga op zoek naar de beste supplies leverancier. Hoewel de kosten van labelrollen van vitaal belang zijn voor de winst, is de kwaliteit van de labels ook essentieel voor het succes van het logistieke proces en het verminderen van problemen met de leesbaarheid van barcodes.

- TCO (total cost of ownership) is van groot belang bij de overwegingen die komen kijken bij het kiezen voor industriële labelprinters, omdat dit de winstgevendheid van de organisatie zal verbeteren.

- Compatibiliteit met de bestaande software infrastructuur is relevant voor de effectiviteit van industriële labelprinters. Dit behelst het hele proces: van integratie bedrijfsapplicaties tot emulatie van printertaal en tools voor beheer op afstand.

- Overweeg de mogelijkheden om verificatie van barcodes te implementeren. Bijvoorbeeld door het instellen van kruiscontroles van de ANSI-etiketteringsnormen die in grote mate bijdragen bij het vermijden van terugboekingen en retouren in de detailhandel. Boetes voor het opnieuw etiketteren  van zendingen die kunnen variëren van € 25 tot € 100 per overtreding voor grote partijen.

- Vergaar kennis over voorschriften voor naleving van etikettering en overweeg het invoeren van 2D-barcodes. Deze kunnen meer informatie bevatten zoals Global Trade Item Number (GTIN) codes en applicatie ID’s waarmee het scanvolume en het aantal labels verminderd kan worden. Bovendien verbetert de traceerbaarheid binnen de hele toeleveringsketen.

Industriële labeloplossingen kunnen operationele verbeteringen bieden voor organisaties die snel grote aantallen orders moeten verwerken. Met de verschuiving van de consument naar e-commerce orderafhandeling, bieden industriële labelprinters de printsnelheid, duurzaamheid en schaalbaarheid die nodig zijn om te kunnen voldoen aan de labelvraag. Om de labelproductiviteit te maximaliseren en af te stemmen op de toenemende labelvolumes, moeten besluitvormers een alomvattende business case opstellen voor de aanschaf en implementatie van industriële labelprinters binnen de organisatie.

 

Wil je meer informatie over barcode labeling, download dan ons onderzoeksrapport over barcode labeling in de logistieke sector.

Download onderzoeksrapport

 

Alles over de industriële TJ labelprinters van Brother voor het afdrukken van barcode labels, vind je op onze website.

Industriële TJ labelprinters


Meer weten over specifieke labeloplossingen voor transport en logistiek? Ga dan naar onze speciale pagina’s voor deze sector:

Transport en logistiek


Meer van Efficiëntie

Aanbevolen

Terug naar boven