1. Home Brother
  2. Bedrijfsoplossingen
  3. Managed Print Service

“Print volumes nemen af, maar bedrijven betalen vaak nog steeds dezelfde vaste kosten”

Het managen van de printers binnen een organisatie kan diverse uitdagingen met zich mee brengen. Medewerkers verwachten dat printers altijd en overal werken, maar het management eist dat de print- en servicekosten zo laag mogelijk blijven. 

Hoge kosten via een vast printercontract

Als je het printgedrag van medewerkers gaat analyseren blijkt dat er steeds minder wordt geprint. Maar printers die via een printcontract of leaseconstructie zijn neergezet, hebben nog steeds dezelfde vaste kosten, terwijl er minder wordt afgedrukt. Omdat je vastzit aan een langlopend contract van één of meerdere jaren, kun je niet heel gemakkelijk switchen naar een andere printoplossing.

Bedrijven willen kosten besparen en flexibiliteit

Als organisatie wil je de kosten zo laag mogelijk houden en kunnen anticiperen op een veranderende situatie, maar met een inflexibel printcontract is dat niet mogelijk. Gelukkig is er een alternatief in de vorm van Brother Managed Print Service (MPS). Je betaalt alleen voor wat er daadwerkelijk wordt afgedrukt en je zit verder nergens aan vast. Cartridges worden automatisch op het juiste moment geleverd en je bent verzekerd van lage kosten per pagina. Als de printer een storing geeft die je niet zelf kunt oplossen, staat een monteur de volgende dag al op de stoep. Met MPS wordt de printoplossing binnen de organisatie flexibeler, waardoor de kosten omlaag gaan als er minder wordt geprint. 

Check hoeveel je kunt besparen

Gratis persoonlijk en geheel vrijblijvend advies over Managed Print Service?

blog-image

Waarom kiezen moderne bedrijven en organisaties steeds vaker voor een flexibele printoplossing waarbij ze nergens aan vast zitten?

Het was voor bedrijven en organisaties heel lang gebruikelijk om voor één of meerdere printers een langlopend leasecontract af te sluiten. Je betaalde een vast bedrag per maand, waar automatisch een aantal afdrukken in verrekend zat. Dit was vooral handig als er maandelijks veel geprint werd, zodat bedrijven precies wisten waar ze aan toe waren. Maar wat is een goed alternatief om het printen binnen je bedrijf of organisatie zo voordelig en flexibel mogelijk te regelen?  

Lagere printvolumes, maar nog steeds dezelfde kosten

De situatie rondom bedrijfsmatig printen is behoorlijk veranderd. We printen minder, bewuster, doen meer digitaal en werken veel vanuit huis. Dit alles heeft tot gevolg dat de grote bedrijfs- of afdelingsprinter, die veel bedrijven nog steeds in een stugge lease constructie hebben staan, in verhouding veel te duur is geworden t.o.v. goedkopere alternatieven. Met andere woorden; er wordt bedrijfsmatig minder geprint, maar vaak nog steeds hetzelfde betaald. 

Geen hoge leasebedragen, maar betalen per afdruk

Moderne bedrijven en organisaties kiezen steeds vaker voor lichtere multifunctionele printers, met dezelfde functionaliteiten als traditionele afdelingsprinters. Omdat deze compacte printers veel voordeliger zijn in de aanschaf, is het gunstig om de printer zelf te kopen en vervolgens via een gekoppelde printservice te betalen per afdruk. Je maakt dan wel gebruik van alle voordelen van een printservice, zoals automatische levering van cartridges en een monteur op locatie bij defecten. Zonder een vast hoog leasebedrag per maand en alleen betalen voor wat er daadwerkelijk wordt geprint.

Voordelige en flexibele printoplossing

Brother biedt een vorm van Managed Print Service (MPS) waarin bedrijven de printers zelf kunnen aanschaffen en daarnaast alleen betalen voor wat er daadwerkelijk wordt afgedrukt. Dit, in combinatie met lage kosten per pagina, zorgt ervoor dat de printkosten drastisch kunnen worden verlaagd. Naast voordelig is de service zeer flexibel omdat er per maand opgezegd kan worden en bedrijven dus nergens aan vast zitten.  

Daarnaast komt de printer nooit stil te staan omdat cartridges automatisch worden verstuurd zodra dit nodig is. Service is standaard inbegrepen, dus bij een eventueel defect kunnen bedrijven rekenen op een monteur op locatie. Met Brother Managed Print Service zijn bedrijven en organisaties verzekerd van lage kosten per pagina, terwijl ze nergens aan vast zitten.             

 

team-van-printspecialisten

Onze specialisten geven je gratis persoonlijk advies

Ons team van printspecialisten neemt graag contact met je op, om samen een inventarisatie te maken van de  huidige printoplossing en te bekijken wat je kunt besparen op de printkosten. Wij kunnen vervolgens een persoonlijk en vrijblijvend advies geven over een voordelige en flexibele print- en scanoplossing, die tegemoet komt aan de eisen en behoeften binnen je organisatie.

Voorwaarden: Ik ga ermee akkoord dat Brother mijn informatie mag delen met resellers, zodat deze mij namens Brother mogen contacten voor een vrijblijvend advies op maat.
Uw informatie zal worden verwerkt in overeenstemming met ons Privacybeleid. Houd er rekening mee dat u op elk gewenst moment uw toestemming kunt intrekken om marketing e-mails van ons te ontvangen, door in onze marketing e-mails op 'afmelden' te klikken of door de instellingen in uw Brother Online-account aan te passen.
standaard-mps-image-v2

De ideale manier van printen voor bedrijven

Met Brother Managed Print service bent u verzekerd van lage printkosten. Toner of inkt wordt automatisch op het juiste moment geleverd en u betaalt alleen voor de pagina’s die u print.

De voordelen van Brother Managed Print Service voor uw bedrijf:

  • Drastisch besparen op printkosten
  • Inkt of toner wordt automatisch geleverd
  • Betalen per print, zonder verplichtingen

Meer info

Veelgestelde vragen


Hopelijk zijn de antwoorden op al uw vragen rond Brother Managed Print Service hieronder te vinden. Als dit niet het geval is aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Met Brother Managed Print Service kunt u de hardware in de vorm van printers en all-in-one modellen zelf aanschaffen. U betaalt de verbruiksartikelen per afdruk over een afgesproken periode. Service op locatie is standaard inbegrepen voor de volledige duur van het contract, waarbij ook aan slijtage onderhevige onderdelen zijn inbegrepen.
U kunt uw printgedrag monitoren via een eenvoudig te gebruiken webportal waardoor u meer controle en een beter overzicht heeft van uw printkosten. De printer bestelt automatisch de juiste verbruiksartikelen als dit nodig is en deze worden gratis op de juiste locatie afgeleverd. Naast lagere afdrukkosten en een verhoogde productiviteit geeft Brother Managed Print Service ook een stuk rust en duidelijkheid omdat u werk uit handen wordt genomen.
De looptijd van een Managed Print Service overeenkomst is 3, 4 of 5 jaar. U zit nergens aan vast en kunt op elk moment de overeenkomst opzeggen, met een opzegtermijn van 1 maand.
Een ‘Klik prijs’ zijn de kosten voor iedere pagina die wordt afgedrukt. Er is een vaste prijs voor zwart-wit pagina’s en een vaste prijs voor kleurenpagina’s.
Een van de belangrijkste voordelen van Brother Managed Print Service is dat u alleen betaalt voor wat u daadwerkelijk afdrukt, er zijn geen verborgen kosten of 'minimum' aantal pagina’s vereist zoals bij de meeste programma’s. Het is echter wel mogelijk om te kiezen voor een minimum volume, zodat de kosten per pagina verder omlaag gaan.
Het is ook mogelijk om de printers te leasen. Met Leasing betaalt u een vast lease bedrag per maand en profiteert u van voordelige kosten per pagina. Verder wordt alles rondom de printer volledig voor u geregeld. De verbruiksartikelen worden automatisch verstuurd en afgestemd op uw persoonlijk gebruik, zonder dat u vast zit aan een verplicht minimum aantal afdrukken. De onderhoudskosten zijn tevens inbegrepen in de lease. Kijk hier voor meer info over Leasing.

Voor Brother Managed Print Service zijn diverse kleuren- en zwart-witlaserprinters en all-in-ones beschikbaar.

Klik hier voor een overzicht van alle MPS ondersteunde apparaten.

Er zijn enkele PC en netwerkvereisten. Onze officiële Managed Print Service partners kunnen u hierin adviseren.