1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Laatste nieuws
  4. 2023
  5. Brother voor de tweede keer binnen 12 maanden nummer 1 in laserprinters

Brother voor de tweede keer binnen 12 maanden nummer 1 in laserprinters

 

Leveringen van Brother laserprinters waren in het derde kwartaal (tussen 1 juli en 30 september 2023) goed voor 26% van de totale lasermarkt in Europa.

 

Volgens de Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker van International Data Corporation (IDC) overtrof Brother de naaste concurrent HP met bijna 1,5 procent. Dit is de tweede keer in twaalf maanden dat Brother het grootste marktaandeel binnen de categorie laserprinters behaald, grootste marktaandeel binnen de categorie laserprinters behaald, dit keer in heel Europa. Bijna 390.000 zendingen werden door Brother uitgeleverd, mede dankzij de verkoop van de nieuwe A4-laserapparaten. 

Als we specifiek kijken naar de leveringen van A4-lasermodellen, dan is de voorsprong van Brother nog groter met een marktaandeel van 30%, bijna drie procent meer dan de directe concurrent HP. Sinds 2018 heeft Brother het marktaandeel op de A4-lasermarkt in Europa voortdurend vergroot en zich gericht op het leveren van apparatuur van hoge kwaliteit, zowel voor thuis- als voor zakelijk gebruik. In 2023 wordt dit onverminderd doorgezet, met de lancering van verschillende nieuwe lasermodellen om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. 
 
Christopher Marshall, Executive Director bij Brother International Europe vertelt hierover; “We begrijpen de noodzaak om te evolueren naar de behoeften van de klant, dus herzien we voortdurend ons productportfolio om er zeker van te zijn dat het aansluit bij onze klanten. De groei van ons laseraanbod wordt gedeeltelijk gedreven door investeringen in ons omvangrijke MPS (Managed Print Service) aanbod, om te voldoen aan de behoeften van klanten (of dit nu kleine of grote bedrijven zijn) en onze channelpartners. Met dit eenvoudige, maar allesomvattende programma kunnen we snel voldoen aan de groeiende eisen van veel bedrijven in Europa, wat tot uiting komt in de laatste cijfers van IDC.”

Brother heeft de afgelopen maanden het assortiment uitgebreid met diverse nieuwe A4-lasermodellen:

- Professionele zwart-witlaserprinters en all-in-ones voor zakelijk gebruik
- Compacte zwart-witlasermodellen voor kleine bedrijven en kantoren
- Compacte kleurenledprinters en all-in-ones voor zakelijk gebruik

nr1-laser-bericht-website