1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Laatste nieuws
  4. 2023
  5. Brother ontvangt Blue Angel certificering

Brother ontvangt als eerste fabrikant een belangrijke certificering voor hergebruik van cartridges

 

Brother is de eerste printerfabrikant die de vernieuwde Blue Angel DE-UZ 177 (2021) certificering heeft verkregen voor een van de gereviseerde Brother tonercartridges. Dit betekent dat Brother nu officieel beschikt over het meest milieuvriendelijke herfabricage proces voor tonercartridges.   

 

Brother, producent van geavanceerde print- en scanoplossingen, heeft een nieuwe mijlpaal op het gebied van duurzaamheid bereikt, door als eerste fabrikant ter wereld de herziene Blue Angel DE-UZ 177 certificering te verkrijgen. Deze belangrijke certificering wordt verstrekt op basis van strenge normen voor milieuvriendelijke producten en diensten.

Brother heeft de certificering gekregen op basis van een reeks onafhankelijke tests en grondige audits die gedurende twee jaar in hun revisiefaciliteit in Krupina, Slowakije zijn uitgevoerd. Het Blue Angel of Der Blaue Engel milieupredicaat wordt alleen toegekend aan gereviseerde toner- en/of inktcartridges die tot doel hebben om de hoeveelheid afval te verminderen en zo een bijdrage te leveren aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Het milieukeurmerk stelt eisen aan de gebruikte materialen, de kleurvormer (in dit geval de gebruikte toner), de uitstoot in de binnenruimte tijdens het afdrukproces en de prestatiekenmerken van de toner- of inktcartridges. De Brother TN-3512 RE toner voldoet aan deze hoge normen omdat de hergebruikte onderdelen ten minste 75% van het gewicht van het product uitmaken en omdat elke geherfabriceerde cartridge aan de kwalificatie ‘zo goed als nieuw’ voldoet. Daarnaast zijn alle onderdelen volledig traceerbaar.

Craig McCubbin, Managing Director bij Brother Industries UK en het wereldwijde Remanufacturing Technology Center van Brother, reageert namens Brother op het behalen van de certificering: “We werken sinds 2021 aan het behalen van deze herziene Blue Angel award criteria, die aantonen dat we ons inzetten om onze impact op het milieu te verminderen en het gebruik van grondstoffen te verminderen. Omdat het hier gaat om een van Europa's toonaangevende duurzaamheidspredicaten bevestigt het ook de vooruitgang die we op dit gebied hebben geboekt. Daarnaast is het gebruiken en recyclen van Brother tonercartridges voor onze klanten een gegarandeerde manier om milieuvriendelijke te printen."

Christoph Eßer-Ayertey, hoofd van RAL Environment verklaart over het toekennen van het predicaat: “Wij zijn blij dat Brother als eerste OEM (Original Equipment Manufacturer) de certificering volgens de herziene toekenningscriteria heeft behaald voor ‘Gereviseerde toner- en inktcartridges voor printers, kopieerapparaten en multifunctionele apparaten (DE-UZ 177, editie 2021)’. Het strenge  certificeringsproces omvat het testen van de door Brother gebruikte materialen en de eigenschappen van de monochrome toner. Daarnaast moet het ook in overeenstemming zijn met de lage uitstoot eisen van kantoorapparatuur en voldoen aan onze strenge eisen voor het vrijkomen van fijne en ultrafijne deeltjes tijdens het printen.” 

De onderscheiding komt op een moment dat printerfabrikanten steeds meer onder druk staan om de CO2-uitstoot, het afval van verbruiksartikelen en hun algehele impact op onze leefomgeving te verminderen.

"Dit is absoluut een geweldige prestatie en iets waar iedereen bij Brother ongelooflijk trots op is.", aldus Craig McCubbin. “Het feit dat Brother wereldwijd de eerste OEM is die dit heeft bereikt, getuigt van ons harde werk en onze vastberadenheid. Het bewijst ook dat Brother's capaciteiten op het gebied van tonerrevisie een klasse apart zijn binnen de sector.”

“Deze certificering is momenteel slechts voor één van onze modellen aangevraagd. Dankzij het ecologische design van onze cartridges zijn we in staat om ongeveer 85% van alle ingezamelde cartridges te herfabriceren. Niets van de originele Brother tonercartridges die we teruggestuurd krijgen wordt weggegooid. Dit is te danken aan onze recyclingfaciliteiten die een ‘zero waste to landfill’ policy en accreditatie hebben. Dit is gezien de grote aantallen een enorme onderneming.  Gemiddeld kunnen we van al onze producten meer dan 75% van het gewicht hergebruiken.”

"Als bedrijf zetten we ons al 18 jaar in voor het inzamelen, recyclen en vooral herfabriceren van gebruikte tonercartridges. Ik kan vol vertrouwen zeggen dat geen enkele andere printerfabrikant dit doet op hetzelfde niveau zoals wij dit doen."

Tot op heden heeft Brother al bijna 40 miljoen originele Brother tonercartridges gereviseerd en zijn er ambitieuze plannen om dit aantal verder te laten groeien en aanvullende hergebruik processen uit te rollen.

Craig McCubbin voegt hieraan toe: “We hebben ambitieuze plannen en streven er altijd naar om onze remanufacturing capaciteiten te vergroten, terwijl we ervoor blijven zorgen dat er geen restafval ontstaat. We zijn vastbesloten om samen te werken met onze klanten en partners om nieuwe manieren te ontwikkelen voor het duurzaam herfabriceren en recyclen van onze printproducten.”

“Deze betrokkenheid strekt zich ook uit tot onze bredere duurzaamheidsactiviteiten en onze vastberadenheid om processen zo circulair mogelijk te maken. In onze milieuvisie 2050 zijn onze  ambitieuze doelstellingen beschreven, waaronder 65% CO2-reductie in 2030 en het bereiken van een koolstofneutrale status voor alle bedrijfsactiviteiten in 2050. Deze doelen zijn stuk voor stuk gecertificeerd door het Science Based Targets (SBTi) initiatief.”

De Blue Angel gecertificeerde TN-3512 RE tonercartridge wordt momenteel gebruikt voor exclusieve B2B contracten in Europa. Als u meer wilt weten over deze cartridge, neem dan contact op met Brother Nederland.

Over DE-UZ 177
Gereviseerde tonercartridges en inktcartridges voor printers, kopieerapparaten en multifunctionele apparaten (DE-UZ 177)

Tonermodules met het Blue Angel keurmerk helpen mee om de hoeveelheid afval te verminderen en om hulpbronnen te besparen. Deze tonermodules moeten voldoen aan strenge eisen voor de gebruikte materialen, de monochrome of kleurentoner en voor de onderhoudseigenschappen. Last but not least moeten de gereviseerde tonermodules met het Blue Angel keurmerk beschikbaar zijn  voor geïnteresseerde leveranciers en gebruikers, in combinatie met emissiearme kantoorapparatuur volgens DE-UZ 171 of DE-UZ 205, die voldoen aan de strenge eisen voor de uitstoot van fijne en ultrafijne deeltjes tijdens het printen.

Over Blue Angel
Ga voor meer informatie naar Blue Angel |Het Duitse Ecolabel (blauer-engel.de) 

 
 
 
Blue Angel-groot