1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Laatste nieuws
  4. 2020
  5. Brother ontvangt Good Design Award 2020

Brother ontvangt Good Design Award 2020

 

Brother Industries, Ltd., een van de toonaangevende fabrikanten op het gebied van laser- en inkjetprinters en moederbedrijf van Brother Nederland, heeft de Japanse ‘Good Design Award 2020’ gewonnen voor drie van de nieuwste Brother producten.

 

Brother won de prijs voor het eerst in 1960 voor een naaimachine. Vanaf dat moment heeft de printerfabrikant in totaal 214 Good Design Awards ontvangen. Sinds 1993 is dit het 28ste jaar op rij dat Brother deze onderscheiding in de wacht heeft gesleept.

Brother verklaart over het behalen van deze prijs: “De Good Design Award erkent niet alleen producten met een uitzonderlijke uitstraling en functie. De keuze van producten en diensten is ook gebaseerd op de vraag of ze een grote toegevoegde waarde bieden aan consumenten en de samenleving. De onderscheiding is een erkenning van de collectieve inspanningen van iedereen die betrokken is bij de specifieke producten.”

Een van de Good Design Awards die Brother in 2020 ontving, ging naar de P-touch CUBE PT-P910BT labelprinter. Deze ontving de ‘Good Design Best 100 Award’ als een van de 100 door de jury hoogst beoordeelde producten of diensten. Winnaars van de Good Design Best 100 Award zijn automatisch ook kandidaat voor de hoogste onderscheiding ‘Good Design Grand Award’, de ‘Gold Award’ en andere speciale prijzen.

Brother ontwerpt producten in lijn met de ‘At your side’ bedrijfscultuur, waarin de klant overal en altijd centraal staat. In de toekomst blijft de Japanse multinational zich inspannen om feedback van klanten en andere belanghebbenden te gebruiken om producten met meerwaarde te ontwerpen en te produceren.

Over de Good Design Award

De ‘Good Design Award’ is een alomvattend Japans design-evaluatie en communicatiesysteem dat in 1957 is opgericht. Veel bedrijven en ontwerpers, zowel binnen als buiten Japan, proberen de industrie of de kwaliteit van leven te verbeteren door middel van ontwerp. Het ‘G Mark’ logo wordt algemeen gezien als bewijs van een goed ontwerp.

Voor meer informatie over de Good Design Award gaat u naar: http://www.g-mark.org/


Brother-producten die een ‘Good Design Award 2020’ ontvangen hebben zijn:

Labelprinter
P-touch CUBE PT-P910BT  

Mobiele scanners
DS-940DW / DS-740D / DS-640  

Professionele borduurmachine
PR1055X  

DS-logo-image