1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Laatste nieuws
  4. 2018
  5. Brother laserprinters met laagste geluidsniveau

Brother laserprinters met laagste geluidsniveau

 

Bedrijven en particulieren kunnen nu met een gerust hart printen, zonder dat ze afgeleid worden of anderen storen bij hun werkzaamheden. De nieuwste lijn zwart-witlaserprinters van Brother produceren namelijk een zeer laag geluidsniveau van minder dan 50dB tijdens het printen. Dit is de laagste geluidsproductie binnen de klasse van compacte zwart-witlaserprinters.

 

Breed assortiment
Het assortiment bestaat uit 11 zeer compact uitgevoerde modellen; vier printers en zeven all-in-one’s. Zodoende is er voor thuisgebruikers en kleine kantoren een ruime keuze aan verschillende modellen met diverse functies. De nieuwe laserserie heeft een zeer sterke prijs-kwaliteitverhouding en de nieuwe functies vormen een mooie aanvulling op de basisfunctionaliteiten van de bekroonde en succesvolle voorgaande serie.

Laagste geluidsniveau in hun klasse

Dankzij het compacte, slanke ontwerp passen de printers eenvoudig op een bureau of binnen elke kantooromgeving. Alle modellen binnen het nieuwe assortiment hebben een zeer laag geluidsniveau, van minder dan 50dB tijdens het printen. Dit is lager dan de geluidsnormen voor een ‘stil kantoor’. In de praktijk betekent dit dat het printen van documenten geen hinderlijke verstoring veroorzaakt voor medewerkers binnen een kantooromgeving of voor thuiswerkers.

Snel en optimaal gebruiksgemak
De zwart-witlaserprinters zijn met printen en kopiëren tot 34 pagina’s per minuut voor de topmodellen, razendsnel binnen hun klasse. Automatisch dubbelzijdig printen is op alle modellen standaard beschikbaar en de MFC-L2750DW kan bovendien automatisch dubbelzijdig printen en scannen. Voor optimaal gebruiksgemak hebben de MFC’s een verbeterde automatische documentinvoer (ADF) voor maximaal 50 vellen. De serie biedt flexibele opties voor papierverwerking, zoals het printen van zware papiersoorten tot 163 gr/m2 uit de standaardpapierlade en 230 gr/m2 uit de  handmatige papierinvoer.

Mobiel werken
Flexibel werken vanaf smartphones en tablets wordt mogelijk gemaakt door via Wi-Fi te printen en scannen met de gratis Brother iPrint&Scan app, Apple AirPrint en vanaf iedere locatie via Google Cloud Print. Het flagshipmodel MFC-L2750DW beschikt daarnaast over Near Field Communication (NFC), waardoor er met ‘een tik’ verbinding gemaakt kan worden met mobiele apparaten. Gebruikers kunnen met de MFC-L2730DW en MFC-L2750DW ook direct printen van, en scannen naar diverse populaire web- en clouddiensten zoals OneNote, OneDrive, Evernote, Dropbox, Box en Google Drive.

Kostenefficiëntie en milieu
Om de kostenefficiëntie te optimaliseren hebben de standaard cartridges een capaciteit van 1.200 pagina’s en zijn er hoge capaciteit tonercartridges van 3.000 pagina’s beschikbaar om de printkosten verder te verlagen. Vanaf het ontwerp tot productie is rekening met de impact op onze leefomgeving. De modellen beschikken over een eco-modus en een tonerbespaarstand. Wanneer het apparaat niet in gebruik is wordt automatisch de slaapstand geactiveerd om energie te besparen. Met de optie voor automatisch dubbelzijdig printen wordt onnodige papierverspilling tegengegaan.

Beveiliging
De modellen bieden diverse beveiligingsopties waarmee ongeautoriseerde toegang en gebruik tegen gegaan kan worden. Zo kunnen een aantal modellen via Setting Lock worden beveiligd tegen het wijzigen van instellingen en beschikken de all-in-one topmodellen over Secure Function Lock. Hiermee kan een beheerder per gebruiker diverse restricties opleggen of functies vrijgeven. Met beveiligd printen kunnen documenten doormiddel van een PIN-code worden beveiligd en vrijgegeven. Deze functie speelt in op de nieuwe GDPR-wetgeving, waarin het risico dat documenten met privacygevoelige informatie in verkeerde handen zouden kunnen vallen vermeden moet worden.     

zwart-witlaserprinters