1. Home Brother
  2. Ondersteuning
  3. Praktische handleidingen
  4. Hoe print je A3-documenten op A4-papier
A hand picking up a bright indigo, green, and white printout off the top of a white Brother printer

Hoe print je A3-documenten op A4-papier

Het verkleinen van documenten op papier van verschillende formaten is vaak lastig geweest. Wat kun je doen als je een A3-document hebt dat op A4-formaat moet worden afgedrukt?

Het verkleinen van documenten op papier van verschillende formaten is vaak lastig geweest. Wat kun je doen als je een A3-document hebt dat op A4-formaat moet worden afgedrukt?

Omdat het afdrukken van een document met een ander formaat de ergernis is van veel kantoormedewerkers, vroegen wij ons af: is er een eenvoudige manier om A3-documenten te schalen zodat ze op A4-papier kunnen worden afgedrukt?

Kan ik een A3-document afdrukken op A4-papier? 

Het goede nieuws is dat er nu een eenvoudige manier is om van A3 naar A4 te printen. Veel van de nieuwste professionele printers zullen je documenten automatisch voor je verkleinen en schalen. Terwijl je voorheen moest rommelen met handmatig aanpassen van het formaat van je document in Word, PowerPoint of een vergelijkbare toepassing – wat lastig kan zijn – kun je documenten nu schalen op het moment dat ze worden afgedrukt.

Moderne printers kunnen je afgedrukte documenten voor het grootste deel automatisch naar wens schalen. Als dit niet automatisch gaat, zijn er toch mogelijkheden om eenvoudig A3-documenten op A4-formaat af te drukken.

Hoe print ik een A3-document op A4?

Voordat je documenten verzendt om af te drukken, selecteer je eenvoudigweg het papierformaat waarop je wil afdrukken in het menu. Als je een document verkleint van A3 naar A4, schakel dan bij ‘scaling’ (in het afdrukmenu) het selectievakje 'Aanpassen aan papierformaat' in voordat je op 'Afdrukken' klikt. Dit vertelt de printer de inhoud terug te brengen naar het geselecteerde papierformaat, ongeacht hoe groot het originele bestand is. 

Net zo eenvoudig is het kopiëren van A3 naar A4. Voor fysieke A3-documenten die op A4 moeten worden afgedrukt, beschikt je professionele Brother-printer over verkleiningsopties. Als je een printer met een A3-scanner of automatische documentinvoer gebruikt, kun je documenten verkleinen naar A4.

Laad eenvoudig je fysieke A3-document in de printer en selecteer hoeveel exemplaren je wil afdrukken. Voordat je het document gaat kopiëren en afdrukken, gebruik je het aanraakscherm van je printer om ‘opties’ te selecteren en vervolgens ‘vergroten/verkleinen’. Van daaruit kies je ‘verkleinen’ en kun je de gewenste verkleiningsfactor voor je afdruktaak selecteren. In dit geval scan je vanaf A3 om af te drukken op A4-papier.

Het is simpel. Als je een A3-document hebt dat op een kleiner formaat moet worden gereproduceerd, kun je het eenvoudig scannen of kopiëren met een Brother alles-in-één printer.

Kan A4 worden afgedrukt als A3? 

Er zijn veel redenen waarom je A3-documenten moet schalen om op A4 af te drukken. Op dezelfde manier moet je mogelijk een document opschalen. Gelukkig kun je met de nieuwste afdruksoftware documenten zowel omhoog als omlaag schalen, door precies dezelfde stappen te volgen die we hierboven hebben beschreven, ongeacht in welke richting je ze moet verplaatsen.

Het automatisch schalen van uw documenten is slechts één manier waarop ons nieuwste assortiment professionele printers het leven gemakkelijker maakt.

Meer van Printers

Aanbevolen

Terug naar boven