1. Home Brother
  2. Ondersteuning
  3. MPS activatie via IP

Uw printer verbinden

De eenvoudigste manier om het IP-adres van uw printer te vinden is door een netwerkconfiguratielijst af te drukken. Bepaal welk type bedieningspaneel u heeft en volg de instructies hieronder.

Heeft u printer een menu toets (sleutel- en schroevendraaier icoon)

Stap 1: Druk op de menu toets en gebruik de pijl omhoog of omlaag om de optie Rapporten afdrukken te selecteren en druk vervolgens op de OK toets.

Stap 2: Gebruik de pijl omhoog of omlaag om de optie Netwerkconfiguratie te kiezen en druk vervolgens op de OK toets. Druk vervolgens op de groene Start toets om een netwerkconfiguratierapport af te drukken. 

Heeft u printer geen menu toets

Stap 1: Ga met de pijl toetsen omhoog of omlaag om de optie apparaat info te selecteren en druk op OK.

Stap 2: Ga met de pijl toetsen omhoog of omlaag om de optie NetSetting te selecteren en druk vervolgens op OK om een netwerkconfiguratierapport af te drukken. 

Volg de onderstaande stappen om het proces te voltooien...

Stap 3: Vervolgens kunt u het IP-adres dat in het netwerkconfiguratierapport vermeldt staat invoeren in het vak IP-adres van het Brother MPS systeem in uw webbrowser. Na het invoeren van het eerste nummer van het IP-adres, bijvoorbeeld 10, drukt u op de tab toets en kunt u volgens het tweede nummer van het IP-adres invoeren. Zo gaat u door totdat het hele adres ingevoerd is. 

Stap 4: Klik op verbinden (blauwe knop). Er wordt een nieuw browservenster geopend en uw Brother printer maakt verbinding met Brother MPS.

Stap 5: Vervolgens verschijnt de melding Registratie voltooid in beeld. Daarna kunt u het venster sluiten.

Stap 6: Als er in het Brother MPS systeem een groen cloud icoon verschijnt, dan is de printer verbonden. (Dit icoon vindt u onder het dropdown menu Mijn printer heeft geen LCD touchscreen)

Heeft u meer dan één printer, voer dan het bovenstaande proces opnieuw uit voor iedere printer.

Heeft u een printer met een touchscreen?

Apparaat met touchscreen verbinden

Als u hulp nodig heeft bij het verbinden van uw printer, neem dan contact met ons op.