1. Home Brother
  2. Bedrijfsoplossingen
  3. Brother Resource Hub
  4. Blog
  5. Beveiliging
  6. 2020
  7. Firmware up-to-date houden - een eenvoudige beveiligingsoplossing die een groot verschil kan maken
A man in a futuristic office scene is surrounded by numbers and code as he works from a computer screen

Firmware up-to-date houden - een eenvoudige beveiligingsoplossing die een groot verschil kan maken

Beveiliging heeft een hoge prioriteit voor IT-professionals. Maar de rol die printers spelen binnen een netwerk wordt vaak over het hoofd gezien, ondanks dat ze een integraal onderdeel zijn van de infrastructuur van bijna elk bedrijf.

 

Cybercriminelen richten zich steeds vaker op printers en andere aangesloten apparaten, van scanners tot verkoopautomaten, vanwege de steeds geavanceerde mogelijkheden en functionaliteiten.

Uit onderzoek van Quocirca1 blijkt dat meer dan één op de tien van alle beveiligingsincidenten die een bedrijf treffen, printer-gerelateerd zijn, waarvan 59 procent resulteert in gegevensverlies. Het is opmerkelijk dat volgens ons eigen onderzoek slechts een kwart van de IT-professionals bereid is te investeren in printbeveiliging. Het blijkt dat 75 procent zelfs nog nooit heeft geïnvesteerd in documentversleuteling en 56 procent maakt geen gebruik van gebruikersauthenticatie.

De desinteresse in printerbeveiliging is deels te wijten aan de algemene aanname dat alleen grote bedrijven blootgesteld worden aan cyberdreiging, maar in de praktijk blijkt dat dit aan het veranderen is. Hackers verleggen hun aandacht naar de toeleveringsketen en kleinere bedrijven die een gemakkelijker doelwit vormen. Dit risico wordt groter naarmate meer mensen thuis werken en apparaten gebruiken die mogelijk niet aan dezelfde strenge beveiligingseisen voldoen als op het kantoor.

 

Updaten om de veilig te waarborgen

Een eenvoudige oplossing is ervoor te zorgen dat u de nieuwste drivers voor al uw apparaten en systemen gebruikt. Hierdoor kan worden voorkomen dat u het slachtoffer wordt van een cyberaanval.

Hackers zijn voortdurend op zoek naar bugs en zwakke plekken in de software die kunnen worden misbruikt om binnen te komen. Wanneer dergelijke ‘mazen’ in software worden gemeld of gedetecteerd, zorgen fabrikanten dat er een oplossing wordt ontwikkeld.  Vervolgens wordt deze als firmware-update verzonden, om zo optimale bescherming te bieden tegen bedreigingen. 

Dit is een voortdurende strijd. Net zo snel als ontwikkelaars oplossingen vinden voor kwetsbaarheden in apparaten en software, vinden hackers nieuwe manieren om binnen te komen. Fabrikanten werken daarom voortdurend aan het verbeteren van de beveiliging om cybercriminelen een stap voor te blijven en hun klanten te beschermen tegen hackers. 

Dit is de reden waarom er regelmatig updates worden uitgebracht en het is essentieel om deze niet te negeren zodat uw netwerk goed beveiligd blijft. Dit geldt voor software en apparaten, zoals servers en computers maar ook voor printers.

 

Zie de printer niet over het hoofd. 

Als printapparatuur een directe verbinding heeft met internet, kunnen hackers deze gebruiken om toegang te krijgen tot uw data en bedrijfsinformatie. Zelfs als er een betrouwbare firewall actief is, bestaat er nog steeds een risico. 

Zorg er dus voor dat uw printers en scanners niet de zwakke schakel vormen binnen uw beveiliging en installeer nieuwe updates altijd zodra ze beschikbaar zijn. Op die manier zorgt u ervoor dat uw systemen geen gemakkelijk doelwit kunnen worden voor cybercriminelen.

Met behulp van onze Brother firmware-updatetool beschikt u altijd over de nieuwste firmware-updates. Lees meer over het beveiligen van uw printers of scanners op https://www.brother.nl/bedrijfsoplossingen/beveiliging 1 Quocirca: https://quocirca.com/wp-content/uploads/2019/02/Quocirca-Print-Security-Feb-2019-Final-Web.pdf 


Meer van Beveiliging

Aanbevolen

Terug naar boven