1. Home Brother
  2. Bedrijfsoplossingen
  3. Brother Resource Hub
  4. Blog
  5. Gezondheidszorg
  6. 2021
  7. Labeloplossing voor het coderen van inlegzolen volgens Medical Device Regulation (MDR) 2021.
topbanner-1000x2340px

Labeloplossing voor het coderen van inlegzolen volgens Medical Device Regulation (MDR) 2021.

Vanaf 26 mei 2021 treedt de nieuwe Europese MDR (Medical Device Regulation) wetgeving in werking. Ook therapeutische zolen vallen onder deze regelgeving waarbij elke specialist moet kunnen aantonen uit welke materialen de zolen zijn opgebouwd en waarom er is gekozen voor een bepaald ontwerp. Om elke zool te kunnen traceren moet deze voorzien zijn van een productlabel met een eigen code.

Brother heeft een oplossing in huis waarmee volledig voldaan kan worden aan de gestelde eisen. Met een Brother P-touch labelprinter kunnen duurzaam gelamineerde labels worden geprint, die op elke zool aangebracht kunnen worden. De labels met extra sterke kleefkracht blijven langdurig zitten en gegarandeerd leesbaar. Het Brother P-touch systeem is dé oplossing voor het coderen van steunzolen en andere orthopedische maatproducten.
pt-tape
De Brother PT-P900W labelprinter levert in combinatie met de TZe-S251 tapes (24mm, zwart op wit - extra sterk klevend) een duurzaam gelamineerd label met extra sterke kleefkracht. De hoge resolutie van 360 dpi zorgt voor een uitstekende leesbaarheid.

De labels zijn, dankzij de sterke laminaat laag zeer slijtvast, vervagen niet en blijven ook bij warme en vochtige omstandigheden uitstekend hechten. Brother TZe-S251 tapes worden al jaren wereldwijd succesvol ingezet bij vele praktijken en voldoen aan de hoogste eisen voor coderen en tracering.

De labelprinter kan zowel via USB als via Wi-Fi (WLAN) met een PC worden verbonden zodat er vanaf meerdere PC’s, laptops of mobiele apparaten -zoals tablets en smartphones- labels geprint kunnen worden. De labels kunnen voorzien worden van informatie via tekst, logo’s, barcodes en QR codes vanuit de Brother P-touch editor software of vanuit een geautomatiseerd software beheersysteem. 
label
Met de gratis P-touch Editor software is het mogelijk om diverse soorten labels te ontwerpen. De labels kunnen on-demand worden voorzien van gepersonaliseerde gegevens zoals namen en een unieke codering. Daarnaast kan er een verloopdatum, van bijvoorbeeld 12 maanden, worden ingesteld die automatisch wordt gegenereerd en op het label wordt geprint.
label screenshot
Als alle benodigde informatie in het ontwerp zijn ingegeven, kunnen de labels worden geprint. De labels worden op één strook afgedrukt en automatisch op de juiste maat ingesneden. Dit heeft als voordeel dat de labels overzichtelijk bij elkaar gehouden kunnen worden.
labels_uit_pt
De labels kunnen vervolgens eenvoudig van het draagvel worden afgehaald en één voor één op de onderkant van de zolen worden aangebracht. 
label_op_zool
Als u slechts enkele labels nodig heeft, kunt u de overige labels netjes en handig op de strook laten zitten voor eventueel later gebruik.
label_op_strip

De Brother PT-P900W labelprinter is een ideale oplossing voor het maken van labels voor inlegzolen, maar kan ook uitstekend gebruikt worden voor het labelen van andere zaken. Met het gebruik van de Brother TZe-S251 tape bent u verzekerd van zeer sterke, slijtvaste labels die lang meegaan. Deze tape beschikt over een extra sterke kleefkracht en dankzij de laminaat laag zal de tekst niet wegslijten of vervagen.

Wilt u meer informatie en/of ondersteuning m.b.t onze labeloplossing voor het coderen van zolen, dan kunt u contact met ons opnemen. Onze specialisten komen dan zo snel mogelijk bij u terug voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

Meer informatie over de producten is te vinden op onze website:
Brother PT-P900W
Brother TZe-S251 tape
 
Wilt u de Brother PT-P900W en de TZe-S251 tape direct bestellen, dan kan dat via diverse retailers of webshops.

Voor het labelen van inlegzolen raden wij de beschreven combinatie van labelprinter en tapecassette aan. De labels kunnen echter ook gemaakt worden met andere Brother P-touch labelprinters en TZe tapecassettes.

Meer van Gezondheidszorg

Terug naar boven