1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Laatste nieuws
  4. 2024
  5. Brother International Europe en Cool Earth vieren 15-jarige samenwerking

Brother International Europe en Cool Earth vieren 15-jarige samenwerking

 

Brother International Europe en Cool Earth vieren 15-jarige samenwerking

 

In april 2024 viert Brother International Europe dat ze 15 jaar geleden de krachten hebben gebundeld met Cool Earth, een non-profit organisatie die zich inzet voor behoud van het regenwoud. Hiermee is Brother de commerciële partner met de langste samenwerkingsduur.

Sinds de start van de samenwerking in 2009 heeft Brother zeven gemeenschappen in de Amazone en het regenwoud van Papoea-Nieuw-Guinea ondersteund en 78.000 hectare woud met 32 miljoen bomen beschermd tegen houtkap. Het totaal aantal bomen zorgt voor de opslag van meer dan 50 miljoen ton CO2, wat cruciaal is in de strijd tegen klimaatverandering. De steun van Brother heeft de lokale gemeenschappen doen bloeien en Cool Earth geholpen bij het beschermen van een aantal van de meest bedreigde planten en dieren ter wereld.

Hisashi Ota, algemeen directeur van Brother International Europe, vertelt over de samenwerking: "We zijn trots dat we al zo lang met Cool Earth samenwerken. Onze visie 'At your side' is er altijd op gericht om onze klanten uitzonderlijke producten en diensten te bieden, terwijl we ook ons best doen om onze impact op de planeet te beperken. Via Cool Earth kunnen we essentieel werk ondersteunen dat over de hele wereld wordt uitgevoerd."

Tot nu toe hebben enkele van de activiteiten onder meer de verbetering van de toegang tot water, sanitaire voorzieningen en hygiëne voor meer dan 2.500 mensen in Papoea-Nieuw-Guinea bewerkstelligd. Evenals de lancering van Cool Earth's Rainforest Lab in Peru, dat lokale beheerders toegang biedt tot Wi-Fi, technologie en kaarten zodat gemeenschappen hun gebied kunnen beschermen tegen bedreigingen zoals houtkap.

Matthew Owen, directeur van Cool Earth: "We zijn enorm trots op de prestaties die we hebben geleverd in samenwerking met Brother Europe, die niet alleen de bescherming van het regenwoud ondersteunen, maar ook sociale en economische impact hebben, variërend van het ondersteunen van levensonderhoud tot het bieden van inkomsten en voedselzekerheid voor inheemse gemeenschappen."

Een initiatief dat dit partnerschap ondersteunt, is het retourprogramma van gebruikte Brother inkt- en tonercartridges - een van de grootste en meest succesvolle recycling programma's van Europa. Brother vraagt klanten lege cartridges kosteloos terug te sturen, voor herfabricatie of recycling, waarbij 100%  van alle teruggestuurde cartridges volledig wordt verwerkt in twee Europese CO2-neutrale recycling locaties. Dit betekent dat er sinds 2013 bij dit proces geen restafval meer overblijft.

De heer Ota voegt hieraan toe: "Zonder de extra steun van onze klanten zou dit partnerschap niet zo succesvol zijn geweest, dus we willen hen ook enorm bedanken. Tot nu toe hebben we meer dan 40 miljoen tonercartridges gereviseerd, waarmee we elk jaar 1.500 ton plastic afval besparen dat anders op de vuilstort zou belanden. Een prestatie waar we allemaal ongelooflijk trots op zijn."

Ga voor meer informatie over de manier waarop Brother en Cool Earth het Amazone-regenwoud beschermen en lokale gemeenschappen ondersteunen naar: https://www.coolearth.org/act-now/business-partnerships/brother-international/.

 
Cool Earth image four