1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Laatste nieuws
  4. 2022
  5. Brother's Europese recyclingfabriek viert twee belangrijke mijlpalen

Brother's Europese recyclingfabriek viert twee belangrijke mijlpalen

 

De recyclingfaciliteit van Brother in Slowakije - een van de meest toonaangevende tonerrecyclinglocaties in Europa – viert het 15 jarig bestaan. Bovendien is het de tweede Brother recyclingfabriek die de CO2-neutrale status heeft gekregen.

 

De fabriek, die is gebouwd om te voldoen aan de groeiende vraag naar tonerrecycling in Europa, is de grootste van vier Brother-recyclingfaciliteiten. Gezamenlijk herfabriceren ze jaarlijks meer dan 2,6 miljoen toners, waarbij ze genoeg afval hergebruiken om elk jaar drie zwembaden van Olympisch formaat te vullen1.

Dave Lawrence, directeur van Brother Industries Slovakia, vertelt: “We openden Brother Industries Slovakia in 2007, toen de wereldwijde herfabricage van toners nog in de kinderschoenen stond. We waren een van de eerste faciliteiten in zijn soort in Europa. Sindsdien heeft ons bedrijf elk jaar moeten groeien om het volume cartridges dat wordt geretourneerd door Brother-klanten en -partners te ondersteunen. Tot op heden hebben we in Slowakije meer dan 18 miljoen cartridges gereviseerd, wat laat zien hoe toegewijd onze klanten zijn over het ondersteunen van het milieu en geloven in onze visie op duurzaamheid.”

De Slowaakse faciliteit neemt lege tonercartridges in, beoordeelt ze, vervangt versleten onderdelen en maakt gereviseerde cartridges. Deze ondergaan strenge controles om dezelfde kwaliteit als nieuwe te waarborgen. Daarbij wordt 80 procent2 van het oorspronkelijke materiaal hergebruikt, de rest wordt gerecycled en gebruikt om andere Brother-producten te maken.

Dit jubileum valt samen met de CO2-neutraal toekenning van de fabriek3. Samen met de Britse vestiging (die in 2021 de CO2-neutrale status verkreeg), exploiteren ze een van de weinige CO2-neutrale herfabricageprocessen zonder restafval in Europa.

Dave Lawrence voegt toe; “Het bereiken van de CO2-neutrale status voor zo'n grote operatie is belangrijk en iets waar we allemaal ongelooflijk trots op zijn. We nemen onze verantwoordelijkheid voor het milieu zeer serieus en nemen al veel initiatieven om onze impact op het milieu te verminderen. Alles wat we niet direct kunnen hergebruiken, wordt gerecycled, wat bijdraagt aan een gesloten kringloopproces waarbij niets naar de vuilstort gaat.

“Bovendien wordt veel van de energie die we nodig hebben om te werken opgewekt met zonnepanelen en een door ons geïnstalleerde grondwarmtepomp. Deze natuurlijke energiebron heeft onze CO2-uitstoot alleen al met 48% verminderd. Het zijn innovaties als deze die ervoor zorgen dat we continu verbeteren en onszelf uitdagen om het meest duurzame revisieproces mogelijk te maken.”

 

1 Geschat op basis van het aantal tonercartridges

2 80% van het materiaal op basis van het gewicht

3 Onafhankelijke derde partij certificering door DNV Business Assurance Italy Srl

BISK 15 jaar