1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Laatste nieuws
  4. 2017
  5. Even belangrijk voor mijn werk als zwarte inkt

Even belangrijk voor mijn werk als zwarte inkt

 

Naast zwarte inkt en naalden maakt de mobiele thermische 'stencilprinter' van Brother vaker deel uit van de essentiële kit voor tattoo-artiesten in Europa. De eeuwenoude kunst van het tatoeëren van de huid wordt al lang uitgeoefend met behulp van precisie-gereedschappen door getalenteerde ambachtsmannen en -vrouwen. De PJ-reeks van Brother maakt nu ook deel uit van deze traditie.


De manier waarop de PJ6- en PJ7-printers van Brother details in hoge resolutie afleveren is de tatoeëerders niet ontgaan. Ze gebruiken de printers om complexe, kleurrijke en gedetailleerde ontwerpen in 300 dpi op stencil te printen; deze precisie-afdrukken worden dan overgebracht naar de huid waarna het ‘inktwerk’ kan beginnen.

Paul Talbot, een Europees 'PJ-pionier', is één van de eerste tattoo-artiesten die de mobiele thermische printers van Brother gebruikte om zijn stencils te produceren en zijn ontwerpen van zijn computer op de huid van zijn klanten over te brengen. Hij zegt dat deze printers zijn werk hebben veranderd. Paul was vroeger aangewezen op traditionele thermische printapparatuur. Die wordt nog steeds in de industrie gebruikt maar is te groot voor mobiele toepassingen.

Deze tattoo-artist werkt oorspronkelijk in het Verenigd Koninkrijk, maar reist regelmatig naar tattoo-conventies in Europa en de Verenigde Staten. Hij werd het beu om in de rij te moeten wachten om de stencildrukmachine, die door de organisatoren werd aangeboden, te gebruiken. Eerst koos Paul voor de printer PJ-623 voor gebruik in zijn studio en onderweg. Toen het mobiele printergamma PJ-7 van Brother gelanceerd werd, schakelde hij automatisch over naar het topmodel uit deze vernieuwde range.  

De voormalige grafische ontwerper en muzikant werkt in de Modern Electric Tattoo Studio in Birmingham, Groot-Brittannië, en zegt dat hij een robuuste, betrouwbare en draagbare machine nodig had, zodat hij zijn eigen tattookit op tour kon meenemen.

“De PJ is even belangrijk voor mijn werk als zwarte inkt”, zegt Paul en beschrijft zijn stijl als op “grunge” geïnspireerd grafisch design voor de huid.
“De perfecte oplossing moest een afdruk van 300 dpi produceren, zodat ik mijn ontwerpen met gedetailleerde precisie op de huid kan overbrengen; ook had ik een toestel in zakformaat nodig om mee te nemen”.

"Deze mobiele printer heeft de grenzen van mijn kunst en werk verlegt. De details die door Brothers thermische printtechnologie worden geleverd zijn indrukwekkend, met pointillistische complexiteit en nauwkeurigheid. Mijn klanten en branchegenoten zijn onder de indruk”.

“Ik hoef geen compromissen te sluiten bij het creëren van mijn ontwerpen op de computer of me zorgen te maken dat ze niet nauwkeurig door het stencilproces zullen komen. Dit toestel heeft mijn werk en bedrijf gestroomlijnd. Ik kan meer tatoeages doen in de studio, omdat de printer snel, betrouwbaar en naadloos stencils aflevert. Ik heb dus meer tijd voor het tatoeëren zelf.

"Dit product maakt deel uit van de toekomst in onze branche en kan de manier waarop we tatoeëren veranderen; dit is een keerpunt in de tatoeagegeschiedenis en even belangrijk als de introductie van naalden voor eenmalig gebruik. Het zou feitelijk een dagelijkse tool voor elke hedendaagse tattoostudio moeten zijn; het is een baanbrekend product voor de industrie, kosteneffectief en duizend keer beter dan de bestaande kit."

Paul Talbot deelt zijn succeservaringen met de PJ7-reeks in een tutorial en een video over de PJ6-reeks op YouTube. Deze werden meer dan 100.000 keer bekeken.

PJ tattoo