1. Home Brother
  2. Bedrijfsoplossingen
  3. Brother Resource Hub
  4. Blog
  5. Milieu
  6. 2020
  7. Hoe onze recyclingprogramma’s klimaatverandering en CO2-uitstoot tegengaan
An ariel view over a dark green canopy of trees with two Festive Amazon Blue and Yellow Macaws flying across the middle.

Hoe onze recyclingprogramma’s klimaatverandering en CO2-uitstoot tegengaan

Brother ondersteunt NGO Cool Earth - we investeren in lokale gemeenschappen, helpen om de CO2-uitstoot te verminderen en beschermen de wereld waarin we leven.

Brother steunt al meer dan tien jaar de lnon-profit organisatie Cool Earth om ontbossing te stoppen - we investeren in lokale gemeenschappen, helpen de CO2-uitstoot te verminderen en beschermen de wereld waarin we leven.

De focus ligt op de regenwouden - een kostbaar stuk land, niet alleen vanwege de natuurlijke schoonheid, maar ook vanwege de positieve impact op het milieu.

Regenwouden zijn van onschatbare waarde in ons huidige klimaat - ze absorberen CO2 en produceren zuurstof om het tempo van de opwarming van de aarde te vertragen. Ze genereren regen voor de landbouw en herbergen duizenden planten, dieren en mensen.

Met CO2-niveaus die vandaag hoger zijn dan tijdens de afgelopen 800.000 jaar (1), betekent het verlies van regenwoud een wereldwijd drama. Brother is daarom verheugd over een langdurige samenwerking met een aanpak die het antwoord kan bieden op dit probleem. In het afgelopen decennium ondersteunde Brother de wereldwijde strijd tegen ontbossing via NGO  Cool Earth.

Door onze samenwerking wordt er in Peru of Papoea-Nieuw-Guinea een boom beschermd voor elke acht inktpatronen of vier tonercartridges die door Brother worden ontvangen via het gratis retour- en recyclingprogramma. In deze regio's is de lokale gemeenschap afhankelijk van het regenwoud en het regenwoud van hen.

Tien jaar geleden werden de regenwouden in deze gemeenschappen bedreigd door ontbossing; mensen overtraden de wetten met het kappen van bomen die verkocht werden om medicijnen, brandstof of voedsel te kopen.

Cool Earth bedacht een betere oplossing om de macht terug te geven aan lokale gemeenschappen. Hun steun heeft deze mensen in staat gesteld hun eigen beslissingen te nemen. Investeringen in onderwijs, gezondheidszorg en opleiding bieden inwoners en toekomstige generaties kansen op het gebied van werk en levensonderhoud.

Door deze investering verdient de lokale bevolking nu meer aan landbouw en andere activiteiten dan aan het verkopen van hun land aan houtkapbedrijven. Het creëren van een sterkere gemeenschap betekent een veiliger bos.

Deze nieuwe video van Cool Earth, gefilmd bij de Asháninka-gemeenschap in Peru, laat zien wat het regenwoud, hun thuis, voor hen betekent.

The Ashaninka community in Peru spells out what their rainforest home means to them.

Het partnerschap loopt ook voorop bij de vermindering van de CO2-uitstoot. Dankzij het gratis retour- en recyclingschema van Brother werden alleen al in 2018 meer dan 1,6 miljoen Europese printercartridges gerecycleerd, een vermindering van 3.652 ton CO2 in Europa.

De door Europese klanten geretourneerde cartridges worden in de Britse en Slowaakse Brother recyclingcentra hergebruikt, in overeenstemming met de principes van de circulaire economie van hergebruik, opknappen en repareren.

Een nieuwe in juli 2019 uitgevoerde analyse, ondersteund door de Japan Environmental Management Association for Industry (JEMAI), geeft aan dat het toonaangevende herfabricageproces van een gebruikte toner van Brother resulteert in een gemiddelde afname van 36,6% van CO2-uitstoot die zou ontstaan bij de productie van een nieuwe cartridge.

Iedereen kan meedoen - een eenvoudige stap zetten kan een enorm verschil maken. Stuur ons uw lege Brother-cartridges en draag uw steentje bij aan het werk van Cool Earth bij de bescherming van regenwouden over de hele wereld https://www.brother.nl/recycling

1  https://www.climate.gov/news-features/understanding-climate/climate-change-atmospheric-carbon-dioxide

Meer van Milieu

Aanbevolen

Terug naar boven