1. Home Brother
  2. Bedrijfsoplossingen
  3. Mobiel en cloud
  4. Universal Print
Close up of touchscreen on a printer

Wat is Microsoft Universal Print?

De Universal Print oplossing is beschikbaar voor diverse Brother printers en zorgt ervoor dat bedrijven en organisaties hun printinfrastructuur kunnen beheren via clouddiensten van Microsoft. Diverse Brother printers is na het uitvoeren van een firmware update geschikt voor Universal Print.

Met een Microsoft 365-abonnement heeft u ook toegang tot Universal Print, zodat u gebruik kunt maken van de volgende zaken:   

  • Controleren van de printerstatus, instellingen en beschikbaarheid
  • Monitoren wie de Brother printers gebruikt en hoeveel er wordt afgedrukt
  • Configureren van gebruikersmachtigingen
  • Universal Print gebruiken met diverse Brother apparaten zonder dat de 'Universele printconnector' nodig is
     

Printers, cloud, house, office and cafe icons on blue background

Printen op afstand via Universal Print

Printen vanaf thuis naar kantoor

Met Universal Print kunnen medewerkers die thuiswerken documenten afdrukken op een apparaat dat op het kantoor staat, zodat collega’s de afgedrukte documenten daar kunnen ophalen.

Thuis printen via het bedrijfsprotocol en beveiliging

Via Universal Print kunnen alle printopdrachten die de printer verwerkt worden gemonitord en gecontroleerd.

Printen vanaf kantoor naar andere locaties

Met Universal print is het mogelijk om vanaf het kantoor af te drukken op een printer op een andere locatie zoals een thuiskantoor, zodat de betreffende medewerker kan beschikken over de afgedrukte documenten.
 

Voordelen van Universal Print:

Icon of a printer and map pin

Print vanaf elke locatie

Wanneer u verbonden bent met het internet en geauthenticeerd bent door Azure Active Directory (AD) is het mogelijk om vanaf iedere plek documenten af te drukken.

Icon of 3 people and a cog

Eenvoudig gebruiken en beheren

Er kan gezocht worden in een lijst met printers die zowel binnen als buiten de huidige locatie zijn gestationeerd. Gebruikers kunnen vervolgens alleen de printers waar ze toegang tot hebben zien, toevoegen en gebruiken om af te drukken. 

Icon of a lock and pile of coins

Bespaar tijd en geld

Er hoeven geen on-premise servers en printerdrivers geïnstalleerd te worden, waardoor bedrijven en organisaties tijd en geld kunnen besparen.

Icon of a document with padlock

Documenten beschermen

Brother printapparatuur beschikt over ingebouwde beveiligingsfuncties om het netwerk te beveiligen, apparatuur te bewaken en documenten te beschermen tijdens de overdracht van en naar de printer.

Hoe veilig is Universal Print?

Uw bedrijfsdata en persoonlijke gegevens worden verwerkt in overeenstemming met de richtlijnen voor gegevensbeheer van Microsoft. De printgegevens van uw organisatie worden op dezelfde wijze opgeslagen als uw Office 365 en Outlook gegevens. Ze zijn volledig beschermd en beveiligd. Alle communicatie vindt plaats via beveiligde HTTPS verbindingen en printers worden weergegeven als Azure AD apparaten ondersteund door een X.509-certificaat.

Bekijk hieronder de instructievideo's en de lijst met ondersteunde printers:

Met Universal Print van Microsoft heeft u geen eigen printserver meer nodig. Bekik de video over het verbinden en delen van printers, zodat gebruikers via de cloud kunnen printen zonder gebruik te maken van een lokale printserver. Het is wel noodzakelijk dat uw Brother printer Universal Print van Microsoft ondersteunt.

 

Bekijk hoe u een Brother printer kunt registreren en delen?

U kunt ondersteunde Brother printers aansluiten en delen via de Universal Print connector. Deze printmethode wordt aanbevolen als uw printer de directe verbindingsmethode voor printen niet ondersteunt.

 

Bekijk hoe u kunt registreren voor de Universal Print connector

Printopdrachten kunnen vanuit Windows op een ondersteunde Brother printer afgedrukt worden via Microsoft Universal Print.

Bekijk hoe u kunt printen via Microsoft Universal Print

Kleurenlaserprinters en all-in-ones:

DCP-L8410CDW | HL-L8260CDW | HL-L8360CDW | HL-L9310CDW | MFC-L8690CDW | MFC-L8900CDW | MFC-L9570CDW

 

All-in-one zwart-witlaserprinters:

DCP-L5500DN | DCP-L6600DW | MFC-L5700DN | MFC-L5750DW | MFC-L6800DW | MFC-L6900DW

Three people sat at desks in office with a printer

Wordt u printer niet ondersteund door Universal Print?

Als u een printermodel heeft die Universal Print niet ondersteunt, kunt u nog steeds profiteren van alle voordelen van Universal Print door de Microsoft Universal Print connector te gebruiken.

 

Microsoft Universal Print connector

Heeft u vragen over Universal Print?

Alle handelsmerken en gedeponeerde handelsmerken waarnaar in dit document wordt verwezen, zijn eigendom van hun respectieve bedrijven.