1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Laatste nieuws
  4. 2017
  5. Printen wordt mobiel waardoor de verkoop van draagbare Brother-printers verdubbelt

Printen wordt mobiel waardoor de verkoop van draagbare Brother-printers verdubbelt

 

De draagbare mobiele printers van Brother kennen een verkoopsucces in heel Europa, grotendeels dankzij hun toenemende aanwezigheid in onverwachte sectoren.

Sinds 2013 ondergaan de mobiele series PJ, RJ, TD en MW van Brother een indrukwekkende omzetgroei met een stijging van meer dan 125%. Deze trend zet zich voort, wat blijkt uit de eerste cijfers voor het nieuwe boekjaar (april/mei 2017). De gemiddelde maandelijkse omzet is ondertussen tweemaal zo hoog in vergelijking met vorig jaar.

Brother introduceerde zijn mobiele producten in 2009. Het succes van deze lancering kan grotendeels worden toegeschreven aan het gebruik van hoogwaardige producten, specifieke applicaties voor de mobiele sector én unieke toepassingen in verschillende nichemarkten.

Europese tatoeëerders gebruiken Brother

De PJ-reeks is ontworpen voor mobiel gebruik en is populair bij professionele gebruikers. Oorspronkelijk ontwikkeld voor hulpdiensten en dienstverlenende sectoren, drukken deze mobiele printers af op A4-documenten. Zo worden ontvangstbewijzen, facturen, werkorders, patiëntrapporten, parkeerbonnen en elektronische bestanden nu overal “in the field” afgedrukt.

De modellen uit de serie PJ-600 en PJ-700 zijn ook populair bij de Europese tattoo-artiesten. Het afgelopen jaar is de markt aanzienlijk gegroeid dankzij de mogelijkheid om af te drukken met een resolutie tot 300 dpi, perfect voor ingewikkelde designdetails op de tattoostencils.

De omzetstijging vanaf 2013 valt samen met de introductie van iOS-compatibiliteit op de printer PJ-773. Werknemers kunnen met behulp van een draadloze verbinding vanaf hun mobiele Apple iPad en iPhone documenten maken en afdrukken. De nieuwste mobiele printers van Brother zijn zowel Apple- als Android-compatibel.

Een draagbare printer voor alle gelegenheden

De andere reeksen in Brothers draagbare line-up zijn:

TD-assortiment - afdrukken van aangepaste prijskaartjes, bonnen, voedingsetiketten, patiëntpolsbandjes, voorschriften en afspraakkaarten

RJ-assortiment – afdrukken in lastige omstandigheden vanaf robuuste toestellen met valbescherming

MW-assortiment – printen van ontvangstbewijzen en tickets op formaat A6 of A7 met compacte, dunne en lichtgewicht mobiele printers (zakformaat)

Portable device