1. Home Brother
  2. Bedrijfsoplossingen
  3. Brother Resource Hub
  4. Blog
  5. Efficiëntie
  6. 2022
  7. Genoeg van hoge printkosten en cartridges vervangen?
blog-banner-bedrijven

“Print volumes nemen af, maar bedrijven betalen vaak nog steeds dezelfde vaste kosten”

Het managen van de printers binnen een organisatie kan diverse uitdagingen met zich mee brengen. Medewerkers verwachten dat printers altijd en overal werken, maar het management eist dat de print- en servicekosten zo laag mogelijk blijven.

Hoge kosten bij een vast printercontract

Als je het printgedrag van medewerkers gaat analyseren blijkt dat er steeds minder wordt geprint. Maar printers die via een printcontract of leaseconstructie zijn neergezet, hebben nog steeds dezelfde vaste kosten. Omdat je vastzit aan een langlopend contract van één of meerdere jaren, kun je vaak niet heel gemakkelijk switchen naar een andere printoplossing.

Bedrijven willen kosten besparen en flexibiliteit

Als organisatie wil je de kosten zo laag mogelijk houden en kunnen anticiperen op een veranderende situatie, maar met een inflexibel printcontract is dat niet mogelijk. Er is echter een alternatief in de vorm van Brother Managed Print Service (MPS). Daarmee betaal je alleen voor wat er daadwerkelijk wordt afgedrukt en zitje  verder nergens aan vast. Cartridges worden automatisch op het juiste moment geleverd en je bent verzekerd van lage kosten per pagina. Als de printer een storing geeft die je niet zelf kunt oplossen, staat een monteur de volgende dag al op de stoep. Met MPS wordt de printoplossing binnen de organisatie flexibeler, waardoor de kosten omlaag gaan als er minder wordt geprint. 

 

Wil je weten hoeveel jouw organisatie kan besparen op de printkosten?

Doe de MPS check

image-bedrijven

Lagere printvolumes, maar nog steeds dezelfde kosten

Het was voor bedrijven en organisaties heel lang gebruikelijk om voor één of meerdere printers een langlopend leasecontract af te sluiten. Je betaalde een vast bedrag per maand, waar automatisch een aantal afdrukken in verrekend zat. Dit was vooral handig als er maandelijks veel geprint werd, zodat bedrijven precies wisten waar ze aan toe waren. 

De situatie rondom bedrijfsmatig printen is behoorlijk veranderd. We printen minder, bewuster, doen meer digitaal en werken veel vanuit huis. Dit alles heeft tot gevolg dat de grote bedrijfs- of afdelingsprinter, die veel bedrijven nog steeds in een stugge lease constructie hebben staan, in verhouding veel te duur is geworden ten opzichte van goedkopere alternatieven. Met andere woorden; er wordt bedrijfsmatig minder geprint, maar vaak nog steeds hetzelfde betaald. 

Compacte printers

Moderne bedrijven en organisaties kiezen steeds vaker voor lichtere multifunctionele printers, met dezelfde functionaliteiten als traditionele afdelingsprinters. Omdat deze compacte printers veel voordeliger zijn in de aanschaf, is het gunstig om de printer zelf te kopen en vervolgens via een gekoppelde printservice te betalen per afdruk. Je maakt dan gebruik van alle voordelen van een printservice, zoals automatische levering van cartridges en een monteur op locatie bij defecten. Maar zonder een vast hoog leasebedrag per maand en je betaalt alleen voor wat er daadwerkelijk wordt geprint.

Voordelige en flexibele printoplossing

Brother biedt een vorm van Managed Print Service (MPS) waarin bedrijven de printers zelf kunnen aanschaffen en daarnaast alleen betalen voor wat er daadwerkelijk wordt afgedrukt. Dit zorgt ervoor, in combinatie met de lage kosten per pagina, dat de printkosten drastisch kunnen worden verlaagd. Naast voordelig, is de service zeer flexibel omdat er per maand opgezegd kan worden en je dus nergens aan vast zit.  

Daarnaast komt de printer nooit stil te staan omdat cartridges automatisch worden verstuurd zodra dit nodig is. Service is standaard inbegrepen, dus bij een eventueel defect kunnen bedrijven rekenen op een monteur op locatie.  

 

Onze specialisten geven je gratis en geheel vrijblijvend persoonlijk advies

Ons team van printspecialisten neemt graag contact met je op, om samen een inventarisatie te maken van de  huidige printoplossing en te bekijken wat je kunt besparen op de printkosten. Wij kunnen vervolgens een persoonlijk en vrijblijvend advies geven over een voordelige en flexibele print- en scanoplossing, die tegemoet komt aan de eisen en behoeften binnen je organisatie.

Persoonlijk advies

mps

De ideale manier van printen voor bedrijven

Met Brother Managed Print service bent u verzekerd van lage printkosten. Toner of inkt wordt automatisch op het juiste moment geleverd en u betaalt alleen voor de pagina’s die u print.

De voordelen van Brother Managed Print Service voor uw bedrijf:

- Drastisch besparen op printkosten
- Inkt of toner wordt automatisch geleverd
- Betalen per print, zonder verplichtingen

Meer info

Meer van Efficiëntie

Aanbevolen

Terug naar boven