1. Home Brother
  2. Bedrijfsoplossingen
  3. Brother Resource Hub
  4. Blog
  5. Efficiëntie
  6. 2021
  7. Worden magazijnmedewerkers vervangen door volautomatische orderpickingsystemen?
B26_Automated picking_replace_warehouse_workers_BLOG-Banner

Worden magazijnmedewerkers vervangen door volautomatische orderpickingsystemen?

Orderpickers hebben een van de meest actieve banen binnen de supply chain en de logistieke sector: het assembleren en labelen van talloze zendingen, van het magazijn tot het afleverdok. Maar wat is de toekomst voor deze groep in een tijdperk waarin de automatisering verder oprukt en hoe zullen hun werkzaamheden de komende jaren gaan veranderen?

 

Meer informatie over onze oplossingen voor diverse afdelingen binnen de distributiesector is te vinden op onze transport en logistiek pagina’s: https://www.brother.nl/bedrijfsoplossingen/printoplossingen-voor-transport-en-logistiek

 

Orderpickers zijn belangrijke medewerkers en cruciaal voor bedrijven die ernaar streven om pakketjes op tijd bij klanten af te leveren. De transport en logistiek sector is voortdurend in ontwikkeling. Zorgen voor een betere productiviteit betekent ook dat orderpickers niet altijd meer  pakketten hoeven te dragen. Ergonomische transportbanden, radiotechnologie en augmented reality hebben al lang hun weg gevonden naar magazijnopslagsystemen.

De magazijnlogistiek bevindt zich dan ook op een kritiek kruispunt van automatisering. Bedrijven die zich richten op het bouwen van slimme logistiek 4.0 staan nu voor het dilemma welke beschikbare technologieën ze moeten gaan kiezen.
Wat is industrie 4.0? Simpel gezegd, industrie 4.0 is de vierde industriële revolutie. Het vertegenwoordigt de volgende generatie van de sector door ideeën van IIoT (Industrial Internet of Things) te koppelen aan slimme productie.

Industrie 4.0 brengt bestaande fysieke productie en operaties samen met slimme, nieuwe digitale technologie, waaronder big data en machine learning. Voeg dit allemaal samen en professionals worden op het gebied van productie- en supply chain management geholpen om een meer holistisch en onderling verbonden ecosysteem te omarmen. De eerder genoemde slimme logistiek 4.0 is een vervolg van dit concept.
De evolutie van het pickproces Picksystemen kunnen technisch op verschillende manieren worden geïmplementeerd. Lees onze vorige blog voor een gedetailleerd overzicht van de beschikbare orderverzamelsystemen.

De traditionele manier is dat een medewerker wordt gestuurd om de goederen van het schap te halen. Daarom wordt het systeem ook wel “person-to-goods” genoemd. Dit systeem kenmerkt zich door het feit dat de goederen statisch ter beschikking worden gesteld. De orderpicker gaat met een container naar een schap en haalt de goederen op.

De orderpicker moet weten welke artikelen, in welke hoeveelheden, uit welke verpakkingseenheid het moet worden gehaald en kan het vervolgens klaarmaken voor verzending. De picker moet dit bevestigen.

De meeste informatie wordt elektronisch verwerkt. Dit eens traditionele pad wordt nu gevormd door moderne technologieën. Grote efficiëntieverbeteringen in warehousing zijn bijvoorbeeld te realiseren met picktechnieken als pick-by-RFID (radiofrequentie-identificatie) of pick-by-light. Steeds vaker ondersteunen zogenaamde AR (augmented reality) databrillen ook magazijnlogistiek, pick-by-vision genoemd.

Kortom, het traditionele picksysteem “person-to-goods” houdt in dat een medewerker de statisch aangeleverde goederen uit het schap haalt.

Two transportation and logistics workers are moving a pallet of retail goods in a warehouse for stock taking or delivery purposes

Wil je meer weten over de nieuwste order picking oplossingen, download dan ons overzichtsrapport ‘Top picking solutions for distribution’ via https://www.brother.nl/bedrijfsoplossingen/printoplossingen-voor-transport-en-logistiek#order-picking

Wat is het verschil tussen person-to-goods en goods-to-person picken?Vergeleken met " person-to-goods" betekent het modernere "goods-to-person"-verzamelsysteem echter een verdere sprong voorwaarts in termen van verhoogde efficiëntie. Hier staat de orderpicker op een vaste plek. De goederen worden dynamisch aangeboden: ze worden via een transportsysteem naar de orderpicker gebracht. Het optimalisatiepotentieel als gevolg van de vermindering van reisafstanden is duidelijk. Daarnaast kunnen ergonomische werkplekken worden ingericht met autonome transportsystemen en verrijdbare schappen.

Een derde oplossing is robotgeassisteerde orderpicking. De opties variëren van semi-automatische oplossingen zoals pickrobots die individuele dozen of lagen dozen behandelen tot volautomatische systemen. Vooral de volledig geautomatiseerde systemen maken indruk met hun hoge prestaties en lage foutenpercentage.

En die ontwikkeling gaat door. In Duitsland bijvoorbeeld meldde het Fraunhofer Institute for Machine Tools and Forming Technology onlangs dat het instituut een volledig geautomatiseerde robotcel had ontwikkeld die auto-onderdelen voorsorteert.

De vraag in de branche is of deze automatische orderverzamelsystemen magazijnmedewerkers zullen vervangen.

Is volledig geautomatiseerd orderpicken de toekomst?Robottechnologie is de afgelopen tijd zo snel gegroeid dat het zich heeft ontwikkeld tot een eigen markt.

De goederen waarmee postorderbedrijven en pakketdienstverleners te maken hebben, bestaan echter uit artikelen die qua vorm, maat en gewicht van elkaar verschillen. En het is precies deze diversiteit die robots tot het uiterste drijft.

Terwijl onderzoeksvragen zoals het geautomatiseerd transport van goederen of de robotnavigatie door het magazijn als opgelost worden beschouwd, is de situatie anders op het gebied van detectie- en grijptaken.

Tot nu toe hebben robots niet kunnen wedijveren met menselijke flexibiliteit bij het herkennen en grijpen. Robotbesturingsystemen die kunnen leren, zijn op dit gebied eenvoudigweg nog niet geïmplementeerd.

Geautomatiseerde orderverzamelsystemen zoals bijvoorbeeld schachtorderpickers vereisen dat artikelen op soort worden gesorteerd. Alleen bij uniforme goederen met een vergelijkbaar gewicht komen hun sterke punten tot uiting. Ze worden daarom alleen gebruikt in zeer complexe productiesystemen voor een specifiek gedefinieerd assortiment producten.
Waarom gebruikt niet iedereen volledig geautomatiseerd orderpicken?In magazijnlogistiek en -distributie is de trend echter in tegenovergestelde richting. Er zijn steeds vaker gemengde zendingen van goederen in kleine verpakkingshoeveelheden en artikelen die sterk van elkaar verschillen.

Distributiesystemen voor alledaagse goederen waarmee postorderbedrijven en pakketdienstverleners te maken hebben, gebruiken daarom alleen in individuele gevallen volledig geautomatiseerd picken, bijvoorbeeld in de vorm van een sorteer- en distributiesysteem voor transport naar een handmatig pickstation.

Het modernere “goods-to-person”-verzamelsysteem maakt een sprong voorwaarts in termen van verhoogde efficiëntie door de goederen dynamisch aan te bieden via een transportsysteem.
Nauwkeurige labeling is de sleutelOngeacht handmatige of geautomatiseerde orderverzamelsystemen, is nauwkeurige etikettering essentieel om de kosten van verkeerd picken voor magazijnen te verminderen.

Effectieve systemen vereisen leesbare barcode labels om de producten die moeten worden gepickt en de locaties waar deze producten worden bewaard, te identificeren. Als deze labels gemakkelijk beschadigen of om te beginnen al niet van hoge kwaliteit zijn, kan dit grote schade aanrichten aan  magazijnverzamelactiviteiten. Hierdoor komen producten op de verkeerde plek terecht en kost het orderverzamelproces meer geld en tijd.

 

Ga voor meer info over industriële labelprinters voor het printen van barcodes voor magazijnen en distributiecentra naar: https://www.brother.nl/labels-en-bonnen/industriele-labelprinters

 

Brother heeft een lange geschiedenis en veel ervaring in het leveren van print-, scan en labeloplossingen aan bedrijven binnen de transport- en logistieksector: van magazijnen en distributiecentra tot printen in voertuigen en directe winkel bevoorrading. Onze producten en oplossingen helpen het dagelijkse werk van personeel binnen de branche efficiënter en makkelijker te maken.

 

Neem voor meer informatie over onze oplossingen voor distributie contact op met onze specialisten: https://www.brother.nl/bedrijfsoplossingen/printoplossingen-voor-transport-en-logistiek/contact-opnemen

Wil je meer weten over de nieuwste order picking oplossingen voor distributie, download dan ons overzichtsrapport ‘Top picking solutions for distribution’ via https://www.brother.nl/bedrijfsoplossingen/printoplossingen-voor-transport-en-logistiek#order-picking

 

Meer informatie over onze oplossingen voor diverse afdelingen binnen de transport- en logistieksector is te vinden op onze transport en logistiek pagina’s: https://www.brother.nl/bedrijfsoplossingen/printoplossingen-voor-transport-en-logistiek

Meer van Efficiëntie

Aanbevolen

Terug naar boven