1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Laatste nieuws
  4. 2019
  5. Brother beschermt samen met Cool Earth al tien jaar het regenwoud

Brother beschermt samen met Cool Earth al tien jaar het regenwoud

 

Tien jaar partnerschap met Cool Earth en tienduizend hectare beschermd regenwoud zijn belangrijke mijlpalen om bij stil te staan. Bij Brother draait het om milieu verantwoord ondernemen. Samen werken we aan een betere leefomgeving.

 

In 2008 is Brother International Europe gestart met het ondersteunen van Cool Earth; een organisatie die zich inzet voor de bescherming van het regenwoud. De organisatie bestond toen slechts een jaar. Sindsdien is Brother een belangrijke partner van Cool Earth geworden. Met de hulp van Brother is tot nu toe bijna 10.000 hectare regenwoud beschermd.

Maar dat is niet het enige. Brother heeft via het samenwerkingsverband ook een aantal gemeenschappen in het regenwoud ondersteund en vooruitgeholpen. Directeur van Cool Earth, Matthew Owen spreekt zijn waardering uit: "Brother heeft veel gedaan om het regenwoud te beschermen. Van het financieren van een voedings- en hygiëneprogramma in Peru tot het leveren van naaimachines aan gemeenschappen in Papoea-Nieuw-Guinea.”

Voor de Asháninka gemeenschap, die in het Peruaanse regenwoud leeft, heeft Brother onder meer bijgedragen aan medische posten, schoon watervoorziening voor de lokale gemeenschap en financiering van zes boten voor noodevacuaties en transport naar lokale markten.

In 2015 was Brother een van de eerste deelnemers van Cool Earth’s initiatief om gemeenschappen in Orangerie Bay, Papoea-Nieuw-Guinea te ondersteunen. Tot nu toe heeft Brother een nieuw schoolgebouw in de regio gefinancierd, naaimachines gedoneerd aan een coöperatie voor vrouwen en bijgedragen aan huishoudelijke benodigdheden en landbouwgereedschap voor dorpen in de frontlinie van ontbossing.

Brother ondersteunt Cool Earth op verschillende manieren, waaronder een Pan-Europees Eco-Points-initiatief voor werknemers en een 'Click for the Earth' campagne.
Klanten kunnen Brother helpen om Cool Earth te ondersteunen via een gratis retour- en recyclingprogramma voor Brother inkt- en tonercartridges.

Isao Noji, Managing Director van Brother International Europe, zei: "Bij Brother zijn wij erg trots op onze langdurige samenwerking met Cool Earth. Onze medewerkers en klanten blijven het regenwoud en de gemeenschappen in Peru en Papoea-Nieuw-Guinea beschermen door middel van talloze initiatieven".

Ga voor meer informatie naar www.brother.nl/recycling

Cool Earth 10 years Press Release-