1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Laatste nieuws
  4. 2020
  5. Brother voor het eerst opgenomen in ESG-investeringsindex

Brother voor het eerst opgenomen in ESG-investeringsindex

 

Brother Industries Ltd. heeft via President Ichiro Sasaki aangekondigd dat het bedrijf voor het eerst is opgenomen in de wereldwijd bekende FTSE4Good Index Series ESG investering1 aandelenindex. De FTSE4Good Index Series zijn opgesteld door de London Stock Exchange Group FTSE Russell. Hierin staan bedrijven vermeld die voldoen aan normen voor het omgaan met milieu (environmental), maatschappelijke (social) en bestuurlijke (governance) aspecten: ESG.

 

Tegelijkertijd is Brother ook opgenomen in de FTSE Blossom Japan Index. Dit is een andere ESG-index die is overgenomen door het Japanse Government Pension Investment Fund (GPIF), beheerder van de grootste verzameling fondsen ter wereld. Brother is door het GPIF opgenomen in drie ESG-indexen: de FTSE Blossom Japan Index, MSCI Japan Empowering Women (WIN) Select Index en S & P / JPX Carbon Efficient Index.

De Brother Group zet zich in voor ESG-activiteiten en vindt dit belangrijk voor het gestelde vertrouwen van stakeholders. Op het gebied van milieuactiviteiten werd in maart 2018 de Brother Group Environmental Vision 2050 geformuleerd en er wordt actief gewerkt aan het verminderen van de CO2-uitstoot binnen de hele waardeketen. De Groep heeft op het gebied van sociale activiteiten prioriteitsgebieden in kaart gebracht, die verbeterd gaan worden. Dit zal bijdragen aan het behalen van sociale ontwikkelingsdoelen (SDG's)2 en het creëren van sociale normen via bedrijfsactiviteiten.

Bovendien heeft de Brother Group in het fiscale jaar 2019 het Global Compact3 van de Verenigde Naties ondertekend en aangekondigd dat het verdere bijdragen zal leveren aan duurzame ontwikkeling van de samenleving. Op het gebied van bestuursactiviteiten is er gewerkt aan het versterken van de bestuursstructuur, in overeenstemming met het “Brother Group Basic Policies on Corporate Governance" dat in 2015 werd vastgelegd.

De Brother Group blijft zich inzetten voor het opbouwen van langdurige relaties met alle belanghebbenden. Door het ontwikkelen van het bedrijf, sociale verantwoordelijkheden te nemen en 'At your side' te staan.


1. ESG-investeringen zijn investeringen die prioriteit geven aan bedrijven en deze selecteren op basis van milieu, maatschappelijke en bestuurlijke aspecten. (ESG)
2. Duurzame ontwikkelingsdoelen zijn een reeks gemeenschappelijke doelen voor de internationale gemeenschap, bestaande uit 17 doelen en 169 targets, die door wereldleiders zijn aangenomen tijdens de VN-top in september 2015.
3. Het United Nations Global Compact is een vrijwillig initiatief waarbij deelnemende bedrijven en organisaties via verantwoordelijk en creatief leiderschap, een wereldwijd raamwerk creëren voor het realiseren van duurzame groei.

brother