Toegevoegd aan mandje
Blue Angel - Der Blaue Engel

Blue Angel

Het Blue Angel label (of Blaue Engel) is in 1978 in Duitsland opgericht en wordt toegekend aan kwaliteitsproducten met een lange levensduur, laag energieverbruik en minimale invloed op de binnenluchtkwaliteit.

De toekenningscriteria voor het label zijn streng en producten worden beoordeeld door een onafhankelijke jury voor milieulabels. Het label richt zich op de milieukundige voordelen van producten op het gebied van ontwerp, werking en milieu-impact: producten worden erkend als kwaliteitsproduct met een lange levensduur, laag energieverbruik en minimale invloed op de binnenluchtkwaliteit. Recyclemethoden worden in acht genomen bij de te gebruiken productiemethoden.

Brother was de eerste printerfabrikant met Blue Angel-certificaten voor alle inkjet all-in-ones in 2008. Uit milieulabels zoals Blue Angel blijkt dat we ons inzetten voor de ontwikkeling van producten met uitstekende milieu-eigenschappen.

Nordic Swan

Het Nordic Swan-label is een officiële certificering in Scandinavië en werd in 1989 geïntroduceerd.

We erkennen het belang van dit label in Scandinavië. Dit is niet alleen een ecolabel dat milieukundige best practices ondersteunt; in Scandinavië staat dit label ook voor het belang van milieubescherming als levensstijl.
Onze producten moeten voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen van Nordic Swan en we ontvingen ons eerste Nordic Swan-label in 2009.
Het Nordic Swan-label is van toepassing op de volledige levenscyclus van producten, van het ontwerp tot de reparatie, het upgraden en het wegwerpen, naast belangrijke eigenschappen zoals productkwaliteit.
Een van de eisen van het Nordic Swan-label is een laag energieverbruik in de slaapstand. Printers en multifunctionele apparaten moeten de optie bieden om tweezijdig af te drukken om het papierverbruik te verlagen en geld te besparen. Ook een lage uitstoot en laag geluidsniveau zijn belangrijke eisen.
We zijn blij te kunnen zeggen dat veel van onze producten voldoen aan de Nordic Swan richtlijnen.