1. Home
 2. Bedrijfsoplossingen
 3. AiRScouter
airscouter-arm

Een nieuwe manier van werken 

De AiRScouter WD-200B is ontworpen zodat deze gemakkelijk ingepast kan worden in de bestaande workflow en is eenvoudig te bedienen. Deze oplossing kan handsfree worden gebruikt dankzij de verstelbare hoofdband. Het display levert beelden van hoge kwaliteit.

De belangrijkste kenmerken van de AiRScouter WD-200B zijn:
 • HDMI aansluiting met HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection) ondersteuning
 • 720p resolutie (1280x720 pixels)
 • Scherpstellen met focus draaiknop
 • Verstelbare hoofdband en arm
 • Ingebouwde Lithium-Ion batterij

 

airscouter-console

Productief op de werkvloer 

AiRScouter verbetert de productiviteit door belangrijke informatie handsfree in het gezichtsveld van de gebruiker te brengen, zodat deze zich kan concentreren op de uitvoering van werkzaamheden.

De AiRScouter WD-200B is zeer geschikt voor toepassingen op diverse werkplekken zoals:

 • Hulp op afstand
 • Magazijn inventarisatie
 • Drone camera
 • Vaardigheidstraining
 • Beveiligingspersoneel
 • Assemblage- en productielijnen

De Brother AiRScouter maakt een nieuwe manier van werken mogelijk, omdat er altijd en overal toegang is tot informatie, instructies en handleidingen. Er zijn geen papieren documenten meer nodig. Alle informatie is direct voor de gebruiker te zien, terwijl beide handen vrij zijn om te werken.
Machines en apparatuur hebben regelmatig onderhoud nodig en moeten soms worden gerepareerd.  Omdat er overal toegang is tot handleidingen, instructie en andere informatiebronnen,  en doordat beide handen vrij zijn om te werken, kunnen onderhouds- of reparatiewerkzaamheden veel sneller uitgevoerd worden.
Wanneer er op locatie installatie-, onderhouds- of reparatiewerkzaamheden uitgevoerd moeten worden, dan kan er aan de medewerker ter plaatse live deskundig advies worden gegeven. Dit kan tevens opgeslagen worden voor toekomstige werkzaamheden, door de AiRScouter te combineren met een webcam en een koptelefoon of microfoon headset (optionele aankoop). Hierdoor wordt het aantal reisuren van technici en specialisten verminderd en de effectiviteit verhoogd.
Met de Brother AiRScouter kan direct informatie worden getoond over de items of onderdelen die moeten worden opgehaald uit het magazijn. Zo kan de exacte locatie van items worden weergegeven en daarnaast heeft de medewerker beide handen vrij om ze te mee te nemen of te vervoeren.
Een display dat is gedragen op het hoofd, geeft de gebruiker meer bewegingsvrijheid. Informatie, handleidingen en instructies kunnen worden geprojecteerd op het display voor uw ogen. Zo heeft u altijd beide handen vrij.
Wanneer er door een medewerker op locatie wordt gewerkt, kan er live advies worden gegeven. Er kunnen tevens op afstand trainingen worden gevolgd, zonder dat specialisten het kantoor hoeven te verlaten. Dit verhoogt de effectiviteit en productiviteit. De AiRScouter kan ook gecombineerd worden met een webcam en headset (optionele aankoop).

De AiRScouter WD-200B heeft een HDMI aansluiting waardoor deze eenvoudig integreert met bestaande apparatuur en systemen. De WD-200B is gemakkelijk te verbinden met diverse apparaten zoals pc's, tablets en smartphones.

De verstelbare hoofdband en de flexibele arm zorgen ervoor dat de AiRScouter WD-200B naast comfortabel, ook goed en veilig gedragen kan worden zodat werkzaamheden zonder onderbreking uitgevoerd kunnen worden.

Het display toont heldere, scherpe beelden van hoge resolutie (720p). Met de focus draaiknop kan  worden scherpgesteld. Zo wordt vermoeidheid van de ogen verminderd.
De AiRScouter plaatst documenten zoals handleidingen en schema’s direct in het gezichtsveld van de medewerker. Hierdoor kan op locatie ondersteuning worden geboden bij werkzaamheden, zonder het werk te hoeven onderbreken. Dit is perfect voor situaties waarin snelheid en nauwkeurigheid kritische factoren zijn, zoals werkzaamheden aan assemblage- en productielijnen.
Voor taken die visuele communicatie met externe deskundigen vereisen, kan de AiRScouter worden uitgerust met een USB-camera. (niet inbegrepen).

Dit is zeer geschikt voor onderhoudswerkzaamheden, inventarisatie en het begeleiden van teams bij complexe werkzaamheden in het veld.
AiRScouter wordt ook gebruikt bij het maken van filmproducties. De draagbare handsfree technologie geeft een cameraman meer comfort en flexibiliteit bij het maken van opnamen, omdat er direct in real-time door de lens meegekeken kan worden.
AiRScouter WD-200B is bij uitstek geschikt voor gebruik in combinatie met een drone. Met de AiRScouter is het mogelijk om in real-time beelden van de drone camera te bekijken, zonder het bedieningselement of de omgeving uit het oog te verliezen.
AiRScouter kan ook worden gebruikt voor het op afstand beheren van complexe taken zoals onderhoudswerkzaamheden. Een medewerkers ter plaatse kan beelden delen met een team van specialisten, waardoor werkzaamheden sneller en accurater uitgevoerd kunnen worden.